EUR: 309,50 Ft
CHF: 267,35 Ft
2017. szeptember 24., vasárnap
Gellért, Mercédesz

Sport

Nyugdíjba küldik Ecclestone-t

Korszakváltás kezdődik a Forma–1-ben: az egyesült államokbeli Liberty Media vállalat megvásárolta a részvények 35,5 százalékát a CVC Capital Partnerstől és Bernie Ecclestone-tól, így a cirkusz mindenható ura nyugdíjba vonulhat. Bár Bernie esetében nehéz biztosra menni, a 85 éves főnököt az amerikaiak a vezérkar átrendeződése után megpróbálják háttérbe szorítani.

– Én döntöm el, milyen pozícióban maradok! – jelentette ki Ecclestone, akinek lemondását már várta a mindig jól értesült német Auto Motor und Sport szaklap. A vásárló Liberty Media – több tv-csatornát, szolgáltatót, weboldalt és még egy baseballcsapatot is birtokol – ezzel abszolút többségi tulajdont szerzett a száguldó cirkuszban. A médiavállalkozás vezetője, John Malone szeretné megújítani, felfrissíteni a sportágat, ezért a legfontosabb pozíciókba új, fiatal szakembereket nevezne ki. Az átmeneti időszakban még számítanának Ecclestone-ra, ám később biztosan megszabadulnának a sportágból világméretű sorozatot formáló legendától. Utódjaként Malone korábbi üzlettársa, Chase Carey, a 21st Century Fox tulajdonosa, Alejandro Agag, a Forma–E sorozat első embere, és Zak Brown amerikai üzletember és korábbi autóversenyző neve került szóba.

A Liberty a marketing és az Forma–1-hez kapcsolódó termékek, ajándéktárgyak, játékok forgalmazásában lát eddig kiaknázatlan lehetőségeket. S abban, hogy végre istenigazából törjön be a sorozat az amerikai piacra.

epa05374519 Formula One boss Bernie Ecclestone waves in the paddock at the Baku city circuit, in Baku, Azerbaijan 18 June 2016. The 2016 Formula One Grand Prix of Europe will take place on 19 June. EPA/VALDRIN XHEMAJ

epa05374519 Formula One boss Bernie Ecclestone waves in the paddock at the Baku city circuit, in Baku, Azerbaijan 18 June 2016. The 2016 Formula One Grand Prix of Europe will take place on 19 June. EPA/VALDRIN XHEMAJ

Kapcsolódó Cikkek

 • Ünnepeltek az érdi röplabdázók

  Ünnepeltek az érdi röplabdázók

  Fennállása tizedik születésnapját ünnepli idén a Delta Röplabda Sportegyesület Érd. A szeptember 17-én alapított klub hétfőn tartott jubileumi eseményt a Vörösmarty gimnázium új sportcsarnokában.

 • Amerikába viszik kezelésre Schumit

  Amerikába viszik kezelésre Schumit

  Hosszú idő után friss hír jelent meg Michael Schumacherről. A Forma–1-es pilóta 2013-ban szenvedett súlyos síbalesetet, és kórházi kezelése óta a Genfi-tó partján lévő otthonában ápolják, de hamarosan Amerikába költöztetik.

 • A stadionba zárták a dühös szurkolókat

  A stadionba zárták a dühös szurkolókat

  A brazil rendőrök húsz percre a stadionba zárták a feldühödött Santos-szurkolók egy részét, miután a csapat meglepetésre kiesett a labdarúgó Libertadores Kupa negyeddöntőjében.