EUR: 308,37 Ft
CHF: 287,90 Ft
2017. március 23., csütörtök
Emőke

Sport

Nyugdíjba küldik Ecclestone-t

Korszakváltás kezdődik a Forma–1-ben: az egyesült államokbeli Liberty Media vállalat megvásárolta a részvények 35,5 százalékát a CVC Capital Partnerstől és Bernie Ecclestone-tól, így a cirkusz mindenható ura nyugdíjba vonulhat. Bár Bernie esetében nehéz biztosra menni, a 85 éves főnököt az amerikaiak a vezérkar átrendeződése után megpróbálják háttérbe szorítani.

– Én döntöm el, milyen pozícióban maradok! – jelentette ki Ecclestone, akinek lemondását már várta a mindig jól értesült német Auto Motor und Sport szaklap. A vásárló Liberty Media – több tv-csatornát, szolgáltatót, weboldalt és még egy baseballcsapatot is birtokol – ezzel abszolút többségi tulajdont szerzett a száguldó cirkuszban. A médiavállalkozás vezetője, John Malone szeretné megújítani, felfrissíteni a sportágat, ezért a legfontosabb pozíciókba új, fiatal szakembereket nevezne ki. Az átmeneti időszakban még számítanának Ecclestone-ra, ám később biztosan megszabadulnának a sportágból világméretű sorozatot formáló legendától. Utódjaként Malone korábbi üzlettársa, Chase Carey, a 21st Century Fox tulajdonosa, Alejandro Agag, a Forma–E sorozat első embere, és Zak Brown amerikai üzletember és korábbi autóversenyző neve került szóba.

A Liberty a marketing és az Forma–1-hez kapcsolódó termékek, ajándéktárgyak, játékok forgalmazásában lát eddig kiaknázatlan lehetőségeket. S abban, hogy végre istenigazából törjön be a sorozat az amerikai piacra.

epa05374519 Formula One boss Bernie Ecclestone waves in the paddock at the Baku city circuit, in Baku, Azerbaijan 18 June 2016. The 2016 Formula One Grand Prix of Europe will take place on 19 June. EPA/VALDRIN XHEMAJ

epa05374519 Formula One boss Bernie Ecclestone waves in the paddock at the Baku city circuit, in Baku, Azerbaijan 18 June 2016. The 2016 Formula One Grand Prix of Europe will take place on 19 June. EPA/VALDRIN XHEMAJ

Kapcsolódó Cikkek

 • Góllal búcsúzott Lukas Podolski

  Góllal búcsúzott Lukas Podolski

  A német válogatott a nemzeti csapatban utoljára szerephez jutó Lukas Podolski góljával 1-0-ra nyert az angol együttes ellen felkészülési mérkőzésen, Dortmundban.

 • Verdákban felvesszük a versenyt a portugál csapattal – Fotók!

  Verdákban felvesszük a versenyt a portugál csapattal – Fotók!

  Értékben a magyar labdarúgó-válogatott játékosai nem tudnak versenyezni a portugál nemzeti csapat futballistáival. A menő autók terén játékosainknak már nem akkora a lemaradásuk az Eb-győztesekkel szemben, igaz, ezen a listán sem lehet utolérni Cristiano Ronaldót, a Real Madrid négyszeres aranylabdását, akinek amúgy is igen komoly autóparkja van.