EUR: 307,55 Ft
CHF: 265,12 Ft
2017. október 23., hétfő
Gyöngyi

Sport

Leánykérés Feröer felé, a repülön

Kissé hülyén néztek rám reggel a metrón. Volt, aki rövid gatyában és pólóban sietett a dolgára – én meg bakancsban, pulóverben, mellényben igyekeztem a reptérre. Merthogy a Magyar Sportújságíró Szövetség és az MLSZ közös ösztöndíjának köszönhetően a helyszínen szurkolhatom ki a magyar válogatott feröeri sikerét.

mecs

Nincs túl meleg

A reptéren már  9 óra magasságában gyülekeztek a piros-fehér-zöld sálakba burkolózó szurkolók.

Mellettem ült a Magyar Sportújságíró Szövetség,  és bizony felesleges színezni: Szöllősi Gyuri nem épp a szurkolók kedvence. Persze, biztosan lehet rá rosszat mondani – mint ahogy mindenkire – , de egy biztos: végtelenül korrekt, rendes, családszerető ember. Aki ráadásul egy birka türelmével tűrte, ahogy néhány kapatos szurkoló beleköt, uram bocsá’, az anyukáját veszi a szájára.

Másrészről valljuk be őszintén: hiába került ez az út több mint 100 ezer forintba, ez az összeg nem volt akadálya annak, hogy olyanok is felszálljanak a gépre, akik nem mennek messze, ha balhéról van szó.

De örömteli esemény is történt a gépen: előbb Papp Csillát köszöntötte a pilóta a 30. születésnapja alkalmával, majd barátja hirtelen letérdelt elé, és megkérte a kezét. Csilla pedig könnyek közt mondott igent.

Leszállás után 30 másodperccel pedig biztossá vált, hogy jól taktikáztam reggel: a repülőtéren lényegében 45 fokban esett az eső, melynek köszönhetően 10 másodperc alatt ázott át a farmerem.

Nincs  tehát kifejezetten szép idő, de reméljük, estére kisüt a nap – legalábbis képletesen, a csapat felett. Mert ez azt jelentené, hogy megtettük a világbajnokság felé vezető út első lépését.

Kapcsolódó Cikkek

  • Emlékezzünk a nagyokra!

    Emlékezzünk a nagyokra!

    Bár manapság nem igazán találunk örömre okot, ha a magyar labdarúgó-válogatottra gondolunk, azért voltak idők, amikor büszkén mondhattuk, hogy a magyar futball a világ élvonalába tartozik.

  • Ilyen volt a Storck-éra

    Ilyen volt a Storck-éra

    Közös megegyezéssel szerződést bontott a Magyar Labdarúgó Szövetség és Bernd Storck, szövetségi kapitány. A német szakember a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is távozott. Az MLSZ döntése egyáltalán nem meglepő, hiszen nem tudta meglovagolni a tavalyi Európa bajnokságon elért szép eredmények hullámait, illetve a jövő évi világbajnokságra sem sikerült kijuttatnia a csapatot.