EUR: 307,26 Ft
CHF: 286,46 Ft
2017. január 16., hétfő
Gusztáv

Sport

Leánykérés Feröer felé, a repülön

Kissé hülyén néztek rám reggel a metrón. Volt, aki rövid gatyában és pólóban sietett a dolgára – én meg bakancsban, pulóverben, mellényben igyekeztem a reptérre. Merthogy a Magyar Sportújságíró Szövetség és az MLSZ közös ösztöndíjának köszönhetően a helyszínen szurkolhatom ki a magyar válogatott feröeri sikerét.

mecs

Nincs túl meleg

A reptéren már  9 óra magasságában gyülekeztek a piros-fehér-zöld sálakba burkolózó szurkolók.

Mellettem ült a Magyar Sportújságíró Szövetség,  és bizony felesleges színezni: Szöllősi Gyuri nem épp a szurkolók kedvence. Persze, biztosan lehet rá rosszat mondani – mint ahogy mindenkire – , de egy biztos: végtelenül korrekt, rendes, családszerető ember. Aki ráadásul egy birka türelmével tűrte, ahogy néhány kapatos szurkoló beleköt, uram bocsá’, az anyukáját veszi a szájára.

Másrészről valljuk be őszintén: hiába került ez az út több mint 100 ezer forintba, ez az összeg nem volt akadálya annak, hogy olyanok is felszálljanak a gépre, akik nem mennek messze, ha balhéról van szó.

De örömteli esemény is történt a gépen: előbb Papp Csillát köszöntötte a pilóta a 30. születésnapja alkalmával, majd barátja hirtelen letérdelt elé, és megkérte a kezét. Csilla pedig könnyek közt mondott igent.

Leszállás után 30 másodperccel pedig biztossá vált, hogy jól taktikáztam reggel: a repülőtéren lényegében 45 fokban esett az eső, melynek köszönhetően 10 másodperc alatt ázott át a farmerem.

Nincs  tehát kifejezetten szép idő, de reméljük, estére kisüt a nap – legalábbis képletesen, a csapat felett. Mert ez azt jelentené, hogy megtettük a világbajnokság felé vezető út első lépését.

Kapcsolódó Cikkek

 • Két verség után Chile ellen javíthatunk

  Két verség után Chile ellen javíthatunk

  Rosszul kezdődött a férfi kézilabda vb a magyar válogatottnak, a németek és a horvátok elleni vereség – 27-23, illetve 31-28 – után azonban Chile legyőzése nem okozhat különösebb gondot.

  Gdansk, 2016.

 • Semmi sem épül csak az olimpia miatt

  Semmi sem épül csak az olimpia miatt

  A kormány által tavaly decemberben elfogadott Kemény Ferenc Sportlétesítmény-fejlesztési Program megvalósulásával a 2024-es olimpiától függetlenül is megépülnek azok a sportlétesítmények, amelyekben a nyári játékok versenyeit is tartanák.

 • Miklós Edit keresztszalag-szakadást szenvedett

  Miklós Edit keresztszalag-szakadást szenvedett

  Miklós Editnek elszakadt a keresztszalagja a jobb térdében, miután vasárnap hatalmasat bukott a női alpesi sízők altenmarkt-zauchensee-i lesikló világkupafutamát megelőző hivatalos edzésen.