EUR: 324,61 Ft
CHF: 281,76 Ft
2018. június 25., hétfő
Vilmos

Egyéb XII.kerület

ONvédelemre tanítanak a Hegyvidéken

A kor kihívásaira és a kerületi kutatási eredményekre reagálva több lábon álló internetbiztonsággal kapcsolatos kampányt indít a XII. kerületi önkormányzat Hegyvidéki ONvédelem Program néven.

A diákokat fenyegető online visszaélésekre és az egyre inkább terjedő káros viselkedési minták veszélyeire köztéri installációkkal is felhívják a családok figyelmét.


A Hegyvidék önkormányzata úgy döntött, a probléma iránt fogékony ismert közéleti személyeket és kommunikációs szakembereket kér fel az együttgondolkodásra és közös cselekvésre. Az internetveszély felmérésére kutatást végeztek.

Hegyvidéki önvédelmi program

A Sirály sétányon hatalmas installáción hívják fel a figyelmet a netvilággá ment gyerekekre leselkedő veszélyekre

– Megdöbbentő a különbség, amely azt mutatja, mennyire mást gondolnak a szülők és mennyire más a gyerekek által elmondott valóság. Példaként: amíg a szülők mindössze hat százaléka gondolja, hogy gyermeke olyasvalakivel beszél meg találkozót, akit még sosem látott, csak az interneten beszélgetett vele, addig a gyerekek saját bevallása szerint ez 21 százalék. Az is rendkívül ijesztő, hogy amíg a szülőknek csak két százaléka sejti vagy tudja, hogy gyermekének szexuális ajánlatot tettek az interneten, addig a gyerekek 15 százaléka mondta, hogy történt már vele ilyen – számolt be prof. dr. Kósa Éva egyetemi tanár, pszichológus.


Pokorni Zoltán, a Hegyvidék polgármestere hozzátette, még ha úgy is gondoljuk, hogy gyermekünk biztonságban van a saját szobájában, bizony legtöbbször nem tudjuk, hogy éppen kivel beszélget, kivel találkozik, milyen tartalmakat nézeget, milyen információkat, adatokat, fotókat vagy videókat oszt meg magáról, milyen üzeneteket küld a számítógépén, a tabletjén vagy a mobiltelefonján, így azt sem tudjuk, éppen milyen veszélyek leselkednek rá, nem keveredik-e bajba. – Ők a mi hegyvidéki gyerekeink, a mi hegyvidéki iskoláinkról van szó, elkötelezettek vagyunk, hogy foglalkozzunk a problémával.

A Hegyvidéki ONvédelem Program keretében 60 órás akkreditált pedagógusképzés indult a MediaSmart Hungary Oktatási Kht. szervezésében. Az ősz folyamán a témához kapcsolódó kerekasztal-beszélgetéseken, illetve gyakorlati képzéseken összesen öt alkalommal Szülői Akadémia várja az érdeklődőket. Részletes tájékoztatás a www.hop12.hu oldalon olvasható, ugyanitt lehet regisztrálni a Szülői Akadémiára is. A témával kapcsolatos kérdéseket a sajto@hegyvidek.hu e-mail-címre várják.

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.