EUR: 307,90 Ft
CHF: 289,44 Ft
2017. február 24., péntek
Mátyás

Egyéb XII.kerület

ONvédelemre tanítanak a Hegyvidéken

A kor kihívásaira és a kerületi kutatási eredményekre reagálva több lábon álló internetbiztonsággal kapcsolatos kampányt indít a XII. kerületi önkormányzat Hegyvidéki ONvédelem Program néven.

A diákokat fenyegető online visszaélésekre és az egyre inkább terjedő káros viselkedési minták veszélyeire köztéri installációkkal is felhívják a családok figyelmét.

A Hegyvidék önkormányzata úgy döntött, a probléma iránt fogékony ismert közéleti személyeket és kommunikációs szakembereket kér fel az együttgondolkodásra és közös cselekvésre. Az internetveszély felmérésére kutatást végeztek.

Hegyvidéki önvédelmi program

A Sirály sétányon hatalmas installáción hívják fel a figyelmet a netvilággá ment gyerekekre leselkedő veszélyekre

– Megdöbbentő a különbség, amely azt mutatja, mennyire mást gondolnak a szülők és mennyire más a gyerekek által elmondott valóság. Példaként: amíg a szülők mindössze hat százaléka gondolja, hogy gyermeke olyasvalakivel beszél meg találkozót, akit még sosem látott, csak az interneten beszélgetett vele, addig a gyerekek saját bevallása szerint ez 21 százalék. Az is rendkívül ijesztő, hogy amíg a szülőknek csak két százaléka sejti vagy tudja, hogy gyermekének szexuális ajánlatot tettek az interneten, addig a gyerekek 15 százaléka mondta, hogy történt már vele ilyen – számolt be prof. dr. Kósa Éva egyetemi tanár, pszichológus.

Pokorni Zoltán, a Hegyvidék polgármestere hozzátette, még ha úgy is gondoljuk, hogy gyermekünk biztonságban van a saját szobájában, bizony legtöbbször nem tudjuk, hogy éppen kivel beszélget, kivel találkozik, milyen tartalmakat nézeget, milyen információkat, adatokat, fotókat vagy videókat oszt meg magáról, milyen üzeneteket küld a számítógépén, a tabletjén vagy a mobiltelefonján, így azt sem tudjuk, éppen milyen veszélyek leselkednek rá, nem keveredik-e bajba. – Ők a mi hegyvidéki gyerekeink, a mi hegyvidéki iskoláinkról van szó, elkötelezettek vagyunk, hogy foglalkozzunk a problémával.

A Hegyvidéki ONvédelem Program keretében 60 órás akkreditált pedagógusképzés indult a MediaSmart Hungary Oktatási Kht. szervezésében. Az ősz folyamán a témához kapcsolódó kerekasztal-beszélgetéseken, illetve gyakorlati képzéseken összesen öt alkalommal Szülői Akadémia várja az érdeklődőket. Részletes tájékoztatás a www.hop12.hu oldalon olvasható, ugyanitt lehet regisztrálni a Szülői Akadémiára is. A témával kapcsolatos kérdéseket a sajto@hegyvidek.hu e-mail-címre várják.

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb három gyógyszertárat záratott be az OGYÉI

  Újabb három gyógyszertárat záratott be az OGYÉI

  Újabb három gyógyszertárat záratott be az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, felfüggesztve a Szent Hildegárd gyógyszertár és a hozzá tartozó két fiókgyógyszertár kereskedelmi engedélyét.

 • Néhány héten belül új kormánya lehet Macedóniának

  Néhány héten belül új kormánya lehet Macedóniának

  Néhány héten belül új kormánya lehet Macedóniának, az ellenzéki, balközép Macedóniai Szociáldemokrata Szövetségnek (SDSM) ugyanis szkopjei sajtójelentések szerint sikerült megegyeznie az albán kisebbségi Demokratikus Unió az Integrációért (DUI) párttal, így meglehet a szükséges többségük a parlamentben.

 • Olimpia 2024: a kormány lezártnak tekinti az ügyet

  Olimpia 2024: a kormány lezártnak tekinti az ügyet

  A kormány lezártnak tekinti az olimpiarendezés ügyét, egyben felkérte Szabó Tünde sportért felelős államtitkárt, tájékoztasson arról, hogy az olimpiához kapcsolódó beruházások előkészítése milyen szakaszban van.