EUR: 307,87 Ft
CHF: 289,39 Ft
2017. február 19., vasárnap
Zsuzsanna

Egyéb VI.kerület

Opera az utcán

Egy estére kiköltözött az Operaház az Andrássy útra: a balett valóságosan, az opera társulata egy kivetítő közvetítésével.

Akár az Andrássy út bámészkodói is bekapcsolódhattak szeptember 24-én az Operaház műsorába: a teátrum, a terézvárosi önkormányzat és a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége együttműködésének köszönhetően ugyanis a társulat egyes produkciói erre az estére kiköltöztek az épület elé.

Operaház évagnyitó (Fotó: Máté Krisztián)

(Fotó: Máté Krisztián)

Előbb a Magyar Nemzeti Balett társulata lépett fel az alkalmi szabadtéri színpadon, majd a Traviata odabent zajló előadását láthatta az Andrássy úti közönség is óriáskivetítőn. A hangulatot a képző- és iparművészek videoinstallációi tették teljessé, amelyeket a ház homlokzatára vetítettek.

Az intézmény jelentős változásokon megy át a következő években. Már megkezdődött egy korábbi MÁV-épületben az Eiffel Műhelyház kialakítása, ahol gyártóműhelyek és próbaszínpadok kapnak majd helyet. A 2017–2018-as évadban pedig az épület, a gépészet, a színpadtechnika is korszerűsödik, vagyis 2018-tól egy megújult és az eddiginél sokkal korszerűbb Operaház várja majd a nézőket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Pecsét István gyógyul!

  Pecsét István gyógyul!

  „Leírhatatlan az érzés volt, amikor azt olvastam, hogy a májam felső részéről eltűnt az áttét” – mesélte boldogan, mosolyogva Pecsét István, akinek kálváriába illő útját komoly dunaújvárosi és társadalmi támogatással indították el Kínába.

 • Pokolgép robbant Bagdadban, rengetegen meghaltak

  Pokolgép robbant Bagdadban, rengetegen meghaltak

  A legfrissebb értesülések szerint legalább 55 ember életét követelte egy pokolgépes merénylet csütörtökön, amelyet Bagdad déli részében fekvő Hajj as-Surta nevű kerületben követtek el – közölték helyi egészségügyi és biztonsági források.

 • Veszélyt hordozhat magában a hattyútetem

  Veszélyt hordozhat magában a hattyútetem

  A Fióka- és Madármentés közösségi oldala számolt be arról, hogy a múlt héten a Dunáról három hattyútetemet adtak le a Nébihhez influenza alapos gyanújával, illetve további hét tetemet regisztráltak a csepeli Kis-Dunán.