EUR: 324,61 Ft
CHF: 281,76 Ft
2018. június 25., hétfő
Vilmos

Egyéb VI.kerület

Opera az utcán

Egy estére kiköltözött az Operaház az Andrássy útra: a balett valóságosan, az opera társulata egy kivetítő közvetítésével.

Akár az Andrássy út bámészkodói is bekapcsolódhattak szeptember 24-én az Operaház műsorába: a teátrum, a terézvárosi önkormányzat és a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége együttműködésének köszönhetően ugyanis a társulat egyes produkciói erre az estére kiköltöztek az épület elé.


Operaház évagnyitó (Fotó: Máté Krisztián)

(Fotó: Máté Krisztián)

Előbb a Magyar Nemzeti Balett társulata lépett fel az alkalmi szabadtéri színpadon, majd a Traviata odabent zajló előadását láthatta az Andrássy úti közönség is óriáskivetítőn. A hangulatot a képző- és iparművészek videoinstallációi tették teljessé, amelyeket a ház homlokzatára vetítettek.

Az intézmény jelentős változásokon megy át a következő években. Már megkezdődött egy korábbi MÁV-épületben az Eiffel Műhelyház kialakítása, ahol gyártóműhelyek és próbaszínpadok kapnak majd helyet. A 2017–2018-as évadban pedig az épület, a gépészet, a színpadtechnika is korszerűsödik, vagyis 2018-tól egy megújult és az eddiginél sokkal korszerűbb Operaház várja majd a nézőket.

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.