EUR: 310,68 Ft
CHF: 259,46 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb VI.kerület

Opera az utcán

Egy estére kiköltözött az Operaház az Andrássy útra: a balett valóságosan, az opera társulata egy kivetítő közvetítésével.

Akár az Andrássy út bámészkodói is bekapcsolódhattak szeptember 24-én az Operaház műsorába: a teátrum, a terézvárosi önkormányzat és a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége együttműködésének köszönhetően ugyanis a társulat egyes produkciói erre az estére kiköltöztek az épület elé.


Operaház évagnyitó (Fotó: Máté Krisztián)

(Fotó: Máté Krisztián)

Előbb a Magyar Nemzeti Balett társulata lépett fel az alkalmi szabadtéri színpadon, majd a Traviata odabent zajló előadását láthatta az Andrássy úti közönség is óriáskivetítőn. A hangulatot a képző- és iparművészek videoinstallációi tették teljessé, amelyeket a ház homlokzatára vetítettek.

Az intézmény jelentős változásokon megy át a következő években. Már megkezdődött egy korábbi MÁV-épületben az Eiffel Műhelyház kialakítása, ahol gyártóműhelyek és próbaszínpadok kapnak majd helyet. A 2017–2018-as évadban pedig az épület, a gépészet, a színpadtechnika is korszerűsödik, vagyis 2018-tól egy megújult és az eddiginél sokkal korszerűbb Operaház várja majd a nézőket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.