EUR: 308,32 Ft
CHF: 285,02 Ft
2016. október 24., hétfő
Salamon

Aktuális

Orbán: A népszavazás mindenkit érint

Orbán Viktor miniszterelnök szerint a jövő vasárnapi kvótanépszavazáson eldől, hogy a magyarok „milyen erős kardot tudnak kovácsolni” a brüsszeli bürokratákkal szembeni küzdelemhez. A kormányfő az Origónak adott  interjúban hangsúlyozta: ő úgy szereti Magyarországot, ahogy van, és nem szeretné, ha külső parancsra azt valaki megváltoztatná.

– Ha az EU ránk tudná erőszakolni a kötelező betelepítési kvótát, az minden magyar települést érintené. Ezért ez mind a 3200 magyar település ügye. Ha nem utasítjuk el a kényszerkvótát, akkor egyszer csak a szomszéd házban megjelenik egy odatelepített migránscsalád – fogalmazott.

– Nekem csalódás egyetlen olyan ember is, aki nem érdeklődik a saját hazája sorsa iránt. Ezért természetesen a százszázalékos részvétellel lennék elégedett – fejezte ki reményét a kormányfő. Arról is beszélt: elképzelései szerint az unión kívül létrehozott, de az EU fennhatósága alá tartozó nagy menekülttáborokba kellene szállítani a migránsokat, onnan csak az jöhetne be, aki az EU bármelyik országában megkapja a menedékjogot.

20160921orbaninterju4 origo

Kapcsolódó Cikkek

  • Jön a legolcsóbb internetcsomag

    Jön a legolcsóbb internetcsomag

    Minden magyarországi szolgáltató kínálatában elérhető lesz 2017. január 1-jétől a Digitális Jólét Alapcsomag – írta a hétfői Világgazdaság a Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos által vezetett Digitális Jólét Program titkárságának tájékoztatására hivatkozva.

  • Clinton brutálisan elhúzott Trump elől

    Clinton brutálisan elhúzott Trump elől

    Hillary Clinton, az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltje országosan 12 százalékkal vezet republikánus vetélytársa előtt egy friss közvélemény-kutatás szerint és nagyon megerősödött a republikánus államokban is.