EUR: 305,25 Ft
CHF: 275,15 Ft
2017. július 26., szerda
Anna, Anikó

Aktuális

Orbán: A népszavazás mindenkit érint

Orbán Viktor miniszterelnök szerint a jövő vasárnapi kvótanépszavazáson eldől, hogy a magyarok „milyen erős kardot tudnak kovácsolni” a brüsszeli bürokratákkal szembeni küzdelemhez. A kormányfő az Origónak adott  interjúban hangsúlyozta: ő úgy szereti Magyarországot, ahogy van, és nem szeretné, ha külső parancsra azt valaki megváltoztatná.

– Ha az EU ránk tudná erőszakolni a kötelező betelepítési kvótát, az minden magyar települést érintené. Ezért ez mind a 3200 magyar település ügye. Ha nem utasítjuk el a kényszerkvótát, akkor egyszer csak a szomszéd házban megjelenik egy odatelepített migránscsalád – fogalmazott.

– Nekem csalódás egyetlen olyan ember is, aki nem érdeklődik a saját hazája sorsa iránt. Ezért természetesen a százszázalékos részvétellel lennék elégedett – fejezte ki reményét a kormányfő. Arról is beszélt: elképzelései szerint az unión kívül létrehozott, de az EU fennhatósága alá tartozó nagy menekülttáborokba kellene szállítani a migránsokat, onnan csak az jöhetne be, aki az EU bármelyik országában megkapja a menedékjogot.

20160921orbaninterju4 origo

Kapcsolódó Cikkek

 • Nemi erőszakra buzdítottak a muszlim iskolában

  Nemi erőszakra buzdítottak a muszlim iskolában

  Megbukott a muszlim gyermekek számára alapított Al-Hidzsrá iskola az angliai Birminghamben, a tanintézet ellenőrzésekor nemi erőszakra felhívó tankönyveket és elképzelhetetlenül alacsony oktatási színvonalat találtak az ellenőrök, ezért az állami kezelésbe kerülhet Nagy-Britannia összes hasonló tanintézete.

 • Így kutatják át a cellákat a börtönőrök – Fotók!

  Így kutatják át a cellákat a börtönőrök – Fotók!

  – Nincs különbség férfi és nő között a büntetés-végrehajtásban, ha valakinek fontos az elhivatottság, lényegtelen, hogy valaki férfi vagy nő – mondta a 26 éves Marosi Bettina, a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet udvarán.

 • Rekordforgalom a repülőtéren

  Rekordforgalom a repülőtéren

  A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér mindkét termináljában a FINA 2017 színes pólóiba öltözött fiatalok fogadják a budapesti úszó- és vízilabda-világbajnokságra érkezőket.

 • Durva! Tízmilliókat költ bérkommentelőkre a Jobbik

  Durva! Tízmilliókat költ bérkommentelőkre a Jobbik

  Több tízmillió forintért alkalmazott a Jobbik médiafigyelőket, azaz bérkommentelőket annak érdekében, hogy a közösségi oldalakon lejárassák és ellehetetlenítsék azokat, akik bírálják a pártot és annak politikáját – írja a Magyar Idők.