EUR: 311,34 Ft
CHF: 259,59 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Belföld

Orbán Viktor: Megint van jövőnk

Orbán Viktor felszólalásával kezdődött meg hétfőn az országgyűlés őszi ülésszaka. A miniszterelnök szerint Magyarországnak megint van jövője, az októberi népszavazás pedig nem párt-, hanem nemzeti ügy.

Brüsszel naiv – így értékelte az Európai Unió (EU) jelenlegi bevándorláspolitikáját Orbán Viktor tegnap. A miniszterelnök a Parlamentben arra kérte a magyarokat, hogy menjenek el szavazni október 2-án. – Ne kockáztassuk Magyarország jövőjét! Mi vagyunk az egyetlen európai ország, ahol az emberek elmondhatják a véleményüket a betelepítési kvótáról, ez nem pártügy, hanem felette álló nemzeti ügy – fogalmazott. A kormányfő jelezte: a referendum célja Magyarország megvédése, mert ami Belgiumban, Franciaországban és Németországban megtörténhetett, „az bárhol megtörténhet az EU-ban”.


Fotó: Csudai Sándor

Fotó: Csudai Sándor

Orbán Viktor kijelentette, hogy a népszavazás nem az unióból való kilépésről szól, sokkal inkább az ottani szervek által meghozott döntések megváltoztatásáról. A miniszterelnök szerint Brüsszel egy felső határ nélküli automatikus bevándorláselosztási tervet akar megvalósítani, amelyhez semmi köze nincs az európai országok kormányainak. A kormányfő arról is beszélt, hogy ha Brüsszel nem boldogul Magyarországgal, a baloldali vezetésű településeket fogja bevonni a migránsok szétosztásába. – Arra kérem az ország településeit, hogy legyenek résen, ők is védekezzenek, most fog eldőlni, hol lesznek a migránstelepek – emelte ki.

A kormányfő a bevándorlási krízis mellett az előző parlamenti ciklus közepe óta elvégzett kormányzati munkára is kitért. Mint mondta, „sokat dolgoztunk, jó úton haladunk, végre megint van jövőnk”. – Többen dolgoznak, 3,8 helyett 4,3 millióan, 5 százalékra csökkent a munkanélküliség, a bruttó keresetek pedig 220 ezerről 260 ezer forintra nőttek – sorolta.


Az ellenzéki Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője a kvótareferendumtól való távolmaradásra buzdított, Vona Gábor, a Jobbik elnöke pedig a népszavazáson való részvétel és a nem szavazat mellett érvelt.

Fotó: Csudai Sándor

Fotó: Csudai Sándor

Kapcsolódó Cikkek

  • Potápi: Gondolkodni kell azon, hogy radikálisan más utat kezdjünk

    Potápi: Gondolkodni kell azon, hogy radikálisan más utat kezdjünk

    Nem szabad a fejünket a homokba dugnunk, gondolkodni kell azon, hogy radikálisan más utat kezdjünk az erdélyi magyar orvosképzést illetően – jelentette ki pénteken Marosvásárhelyen Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

  • Előzetesben a légpuskával emberekre lövöldöző férfi

    Előzetesben a légpuskával emberekre lövöldöző férfi

    A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája szombaton elrendelte annak a férfinek az előzetes letartóztatását, aki az alapos gyanú szerint hétfőn – a köznyugalmat súlyosan megzavarva – székesfehérvári otthona ablakából egy légpuskával öt, esetenként célzott lövést adott le a szemközti áruház parkolója környékén közlekedő, illetve a buszmegállóban várakozó személyekre.