EUR: 309,64 Ft
CHF: 288,55 Ft
2017. március 29., szerda
Auguszta

Belföld

Orbán Viktor: Megint van jövőnk

Orbán Viktor felszólalásával kezdődött meg hétfőn az országgyűlés őszi ülésszaka. A miniszterelnök szerint Magyarországnak megint van jövője, az októberi népszavazás pedig nem párt-, hanem nemzeti ügy.

Brüsszel naiv – így értékelte az Európai Unió (EU) jelenlegi bevándorláspolitikáját Orbán Viktor tegnap. A miniszterelnök a Parlamentben arra kérte a magyarokat, hogy menjenek el szavazni október 2-án. – Ne kockáztassuk Magyarország jövőjét! Mi vagyunk az egyetlen európai ország, ahol az emberek elmondhatják a véleményüket a betelepítési kvótáról, ez nem pártügy, hanem felette álló nemzeti ügy – fogalmazott. A kormányfő jelezte: a referendum célja Magyarország megvédése, mert ami Belgiumban, Franciaországban és Németországban megtörténhetett, „az bárhol megtörténhet az EU-ban”.

Fotó: Csudai Sándor

Fotó: Csudai Sándor

Orbán Viktor kijelentette, hogy a népszavazás nem az unióból való kilépésről szól, sokkal inkább az ottani szervek által meghozott döntések megváltoztatásáról. A miniszterelnök szerint Brüsszel egy felső határ nélküli automatikus bevándorláselosztási tervet akar megvalósítani, amelyhez semmi köze nincs az európai országok kormányainak. A kormányfő arról is beszélt, hogy ha Brüsszel nem boldogul Magyarországgal, a baloldali vezetésű településeket fogja bevonni a migránsok szétosztásába. – Arra kérem az ország településeit, hogy legyenek résen, ők is védekezzenek, most fog eldőlni, hol lesznek a migránstelepek – emelte ki.

A kormányfő a bevándorlási krízis mellett az előző parlamenti ciklus közepe óta elvégzett kormányzati munkára is kitért. Mint mondta, „sokat dolgoztunk, jó úton haladunk, végre megint van jövőnk”. – Többen dolgoznak, 3,8 helyett 4,3 millióan, 5 százalékra csökkent a munkanélküliség, a bruttó keresetek pedig 220 ezerről 260 ezer forintra nőttek – sorolta.

Az ellenzéki Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője a kvótareferendumtól való távolmaradásra buzdított, Vona Gábor, a Jobbik elnöke pedig a népszavazáson való részvétel és a nem szavazat mellett érvelt.

Fotó: Csudai Sándor

Fotó: Csudai Sándor

Kapcsolódó Cikkek

 • Simicska tanácsaira támaszkodna Vona

  Simicska tanácsaira támaszkodna Vona

  Jelen pillanatban nem venné fel a Jobbikba Simicska Ádámot Vona Gábor, ám a segítségét elfogadnák. Mindezt az ATV Egyenes beszéd című műsorában mondta a Jobbik elnöke, aki a műsorvezetőnek arra a kérdésére, hogy Simicska Ádám kérte-e a felvételét a Jobbikba, Vona azt válaszolta: ez valótlan információ, vagyis kacsa.

 • Lebukott Demszky! Aba Botond is ellene vallott

  Lebukott Demszky! Aba Botond is ellene vallott

  Egykori beosztottja, Aba Botond volt BKV-vezérigazgató az Országgyűlés gazdasági bizottságának elismerte: Demszky Gábor „közvetlen irányításával” működött a DBR Metró Projekt Kft.

 • Allergiások figyelem!: Fokozódik a nyír pollenszórása

  Allergiások figyelem!: Fokozódik a nyír pollenszórása

  Az elkövetkező napokban várhatóan országszerte fokozódik a nyír pollenszórása, a déli, délnyugati országrészben a koncentrációja már a magas szintet is elérheti – tette közzé az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a Facebook-oldalán.