EUR: 304,47 Ft
CHF: 272,87 Ft
2017. július 27., csütörtök
Olga, Liliána

Belföld

Orbán Viktor: Megint van jövőnk

Orbán Viktor felszólalásával kezdődött meg hétfőn az országgyűlés őszi ülésszaka. A miniszterelnök szerint Magyarországnak megint van jövője, az októberi népszavazás pedig nem párt-, hanem nemzeti ügy.

Brüsszel naiv – így értékelte az Európai Unió (EU) jelenlegi bevándorláspolitikáját Orbán Viktor tegnap. A miniszterelnök a Parlamentben arra kérte a magyarokat, hogy menjenek el szavazni október 2-án. – Ne kockáztassuk Magyarország jövőjét! Mi vagyunk az egyetlen európai ország, ahol az emberek elmondhatják a véleményüket a betelepítési kvótáról, ez nem pártügy, hanem felette álló nemzeti ügy – fogalmazott. A kormányfő jelezte: a referendum célja Magyarország megvédése, mert ami Belgiumban, Franciaországban és Németországban megtörténhetett, „az bárhol megtörténhet az EU-ban”.

Fotó: Csudai Sándor

Fotó: Csudai Sándor

Orbán Viktor kijelentette, hogy a népszavazás nem az unióból való kilépésről szól, sokkal inkább az ottani szervek által meghozott döntések megváltoztatásáról. A miniszterelnök szerint Brüsszel egy felső határ nélküli automatikus bevándorláselosztási tervet akar megvalósítani, amelyhez semmi köze nincs az európai országok kormányainak. A kormányfő arról is beszélt, hogy ha Brüsszel nem boldogul Magyarországgal, a baloldali vezetésű településeket fogja bevonni a migránsok szétosztásába. – Arra kérem az ország településeit, hogy legyenek résen, ők is védekezzenek, most fog eldőlni, hol lesznek a migránstelepek – emelte ki.

A kormányfő a bevándorlási krízis mellett az előző parlamenti ciklus közepe óta elvégzett kormányzati munkára is kitért. Mint mondta, „sokat dolgoztunk, jó úton haladunk, végre megint van jövőnk”. – Többen dolgoznak, 3,8 helyett 4,3 millióan, 5 százalékra csökkent a munkanélküliség, a bruttó keresetek pedig 220 ezerről 260 ezer forintra nőttek – sorolta.

Az ellenzéki Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője a kvótareferendumtól való távolmaradásra buzdított, Vona Gábor, a Jobbik elnöke pedig a népszavazáson való részvétel és a nem szavazat mellett érvelt.

Fotó: Csudai Sándor

Fotó: Csudai Sándor

Kapcsolódó Cikkek

 • Hiénavadászat

  Hiénavadászat

  Überelték az Ubert. Volt egy vacsora, amelyen kiderült: taxi-ügyben mindenkinek helye van a terített asztalnál, aki betartja a törvényeket, rendeleteket.

 • Nyugdíjasokat becsmérelt Vona Gábor

  Nyugdíjasokat becsmérelt Vona Gábor

  Orbán Viktor tusványosi beszéde után fakadt ki a nyugdíjasokra Vona Gábor. A Facebookon közölt írásából a sorok között olvasva kiderül, hogy ostobának és szinte már veszélyesnek tartja a nyugdíjasokat, különösen a „viktorániusokat”, ahogy ő az Orbán Viktort támogató időseket gúnyolja.

 • Botka leárulózta saját párttársát

  Botka leárulózta saját párttársát

  A balliberális oldalon teljes a fejetlenség, az MSZP berkeiben pedig már kemény harcok folynak. Botka László ugyanis árulónak nevezte Molnár Zsoltot, a szocialista párt elnökségi tagját a 168 Órának adott interjújában.