EUR: 303,82 Ft
CHF: 267,32 Ft
2017. augusztus 22., kedd
Menyhért, Mirjam

Külföld

Őrizetbe vették Brazília volt pénzügyminiszterét

Csalás gyanújával őrizetbe vették csütörtökön Brazília egyik volt pénzügyminiszterét, Guido Mantegát.

A brazil szövetségi rendőrség közlése szerint Mantegának – mások mellett – része lehetett a Petrobras állami olajipari óriáscég körüli korrupciós ügyletekben, nevezetesen túlárazhatta fúrótornyok építését. Ugyanezért vizsgálat indult két építőipari cég vezetői ellen is.

Mantega több mint nyolc éven át – 2006 márciusától 2015 januárjáig, vagyis Luiz Inácio Lula da Silva és Dilma Rousseff volt elnökök hivatali ideje alatt – állt a brazil pénzügyminisztérium élén.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Földrengés Olaszországban, egy ember meghalt

  Földrengés Olaszországban, egy ember meghalt

  Az olaszországi Ischia szigetén 3,6, későbbi számítások szerint 4-es erősségű földrengés volt, amelynek következtében néhány ház összeomlott, egy ember pedig életét vesztette.

 • Földi László: Háború van Európában

  Földi László: Háború van Európában

  Az Európában elkövetett terrortámadások nem békeidőben történnek, hanem háborús helyzetben, ahol muszlim katonák merényleteket követnek el – jelentette ki Földi László biztonsági szakértő kedden az M1 aktuális csatorna műsorában.

 • Brüsszel hamarosan dönthet az eltérő minőség jelöléséről

  Brüsszel hamarosan dönthet az eltérő minőség jelöléséről

  A termékek jelölésében és a védjegyek piacán is rendet tenne az agrártárca annak a húszpontos akciótervnek a részeként, amelynek célja az élelmiszerek minőségének javítása és a vásárlói tudatosság növelése – nyilatkozta a Magyar Időknek Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára.