2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb XXI.kerület

Őszi cserjeültetés

Az önkormányzat újra meghirdette őszi cserjeültetési programját, amelynek keretében lakcímenként (társasházaknál lépcsőházanként) átlag tíz darab konténeres díszcserjét ajánl fel cserjefoltok, sövények kialakítására.

A növények elültetésénél kérik figyelembe venni, hogy ezek a közterület szépítését szolgálják, ezért fontos, hogy jól látható helyre kerüljenek. Társasházak esetében az ültetésre a be nem kerített előkert, a bejáratok melletti terület vagy a járda melletti zöld sáv használható, kertes házak esetében pedig az ingatlan előtti járda és az úttest közötti zöldterület.

Csepeli virágok, Csepeli Városgazda Zrt., egynyári virágágyás, évelő növény, ültetés, Görgey Artúr tér (Fotó: Keresztesi Balázs)


(Fotó: Keresztesi Balázs)

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.