EUR: 308,82 Ft
CHF: 285,07 Ft
2016. október 26., szerda
Dömötör

Sport

Ötvenezer szurkoló előtt áll rajthoz Szabó Krisztián

A két hónapos nyári szünet után vasárnap a franciaországi Loheac-ban folytatódik a Rallycross Európa-bajnokság, ahova Szabó Krisztián a Super 1600-as kategória 2. helyezettjeként érkezik. A tavalyi szezonban Krisztián ezen a pályán nyújtotta a legrosszabb teljesítményt, így reménykedik, hogy most sikerül a dobogóra állnia.

SzaboK2

Szabó Krisztián előzésre készül – minden értelemben


Szabó Krisztián tudja, hogy a híres helyszínen rendezendő versenyen – melyet ’The Temple of Rallycross’ néven szokták emlegetni – népes mezőny gyűlik majd össze, hiszen több mint harminc autóversenyző áll majd rajthoz. Ráadásul a hangulatra sem lesz panasz, hiszen a vasárnapi versenyre ötvenezer nézőt várnak a szervezők.
– Sok jól menő, neves pilótája van a franciáknak, szerintem már csak Sebastian Loeb miatt is rengetegen ott lesznek majd. És ha minden igaz most először az interneten keresztül a hazai rajongók is figyelemmel kísérhetik a döntőt. Már csak ezért is ott szeretnék lenni a legjobbak között – mondta Szabó Krisztián, a Volland Racing pilótája, akinek mindössze a egy pont a hátránya a bajnokságot vezető Linnemann mögött.
– Tavaly ez a futamom alakult a legrosszabbul, nem jutottam túl az elődöntőn sem. Az alapcél tehát a döntőbe jutás, ott pedig minél jobb helyezés elérése. Az első versenyt Linnemann nyerte, a másodikat én, a harmadikat ismét ő.  Jó lenne, ha megint én következnék, és hasonló hétvégét futnék, mint Angliában – tette hozzá Szabó, aki a nyári szünet alatt Németországban tesztelt és részt vett egy speciális edzőtáborban is, amelyet kifejezetten autóversenyzők számára tartottak.

Kapcsolódó Cikkek

  • Futballindulót írtak Patakyék

    Futballindulót írtak Patakyék

    Az MLSZ Pest Megyei Igazgatósága vezetésének ötletét valósította meg az Edda két alapembere, Pataky Attila és Gömöry Zsolt, akik „Piros-fehér-zöld” címmel írtak futballindulót.