EUR: 307,97 Ft
CHF: 281,68 Ft
2017. május 25., csütörtök
Orbán

Sport

Ötvenezer szurkoló előtt áll rajthoz Szabó Krisztián

A két hónapos nyári szünet után vasárnap a franciaországi Loheac-ban folytatódik a Rallycross Európa-bajnokság, ahova Szabó Krisztián a Super 1600-as kategória 2. helyezettjeként érkezik. A tavalyi szezonban Krisztián ezen a pályán nyújtotta a legrosszabb teljesítményt, így reménykedik, hogy most sikerül a dobogóra állnia.

SzaboK2

Szabó Krisztián előzésre készül – minden értelemben


Szabó Krisztián tudja, hogy a híres helyszínen rendezendő versenyen – melyet ’The Temple of Rallycross’ néven szokták emlegetni – népes mezőny gyűlik majd össze, hiszen több mint harminc autóversenyző áll majd rajthoz. Ráadásul a hangulatra sem lesz panasz, hiszen a vasárnapi versenyre ötvenezer nézőt várnak a szervezők.
– Sok jól menő, neves pilótája van a franciáknak, szerintem már csak Sebastian Loeb miatt is rengetegen ott lesznek majd. És ha minden igaz most először az interneten keresztül a hazai rajongók is figyelemmel kísérhetik a döntőt. Már csak ezért is ott szeretnék lenni a legjobbak között – mondta Szabó Krisztián, a Volland Racing pilótája, akinek mindössze a egy pont a hátránya a bajnokságot vezető Linnemann mögött.
– Tavaly ez a futamom alakult a legrosszabbul, nem jutottam túl az elődöntőn sem. Az alapcél tehát a döntőbe jutás, ott pedig minél jobb helyezés elérése. Az első versenyt Linnemann nyerte, a másodikat én, a harmadikat ismét ő.  Jó lenne, ha megint én következnék, és hasonló hétvégét futnék, mint Angliában – tette hozzá Szabó, aki a nyári szünet alatt Németországban tesztelt és részt vett egy speciális edzőtáborban is, amelyet kifejezetten autóversenyzők számára tartottak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rekordpénzt kap a lábára

  Rekordpénzt kap a lábára

  Minden idők legnagyobb pénzét vágja zsebre Odell Beckham Jr., az NFL-ben szereplő New York Giants elkapója, akinek a Nike a liga történetének legdrágább cipőszerződését adja meg.

 • Szép volt, fiúk!

  Szép volt, fiúk!

  Minden labdarúgást szerető ember nehezen viseli, ha nagy nevek döntenek úgy, hogy többet nem lépnek pályára profiként.

 • Világszám a Batthyány térnél

  Világszám a Batthyány térnél

  Nem kérdéses, hogy a FINA 2017 Világbajnokság egyik fő világszáma az óriás-toronyugrás lesz. A versenyszámot ugyanis még sehol a világon nem rendezték meg úgy, hogy a versenyzőknek egy folyóba kell érkezniük.