EUR: 322,45 Ft
CHF: 279,79 Ft
2018. június 20., szerda
Rafael

Tech

Parkolómegosztó vállalkozás indult Budapesten

Parkolóhelyekre összpontosító észt startup vállalkozás indította el megosztáson alapuló (sharing economy) szolgáltatását Budapesten – olvasható a Népszabadság keddi számában.

A Barking lényege, hogy a regisztrált autós a társaság rendszerében szereplő, magánterületnek számító helyeken parkolhat. Már több parkolóház csatlakozott a rendszerhez, emellett irodaházak és társasházak jelentkezésében is bízik a cég – mondta a lapnak Horváth Andrea, a magyar egység marketingmenedzsere.


Hozzátette: ha egy ház mélygarázsából a lakók reggel elmennek dolgozni, akkor a szabadon maradt helyeket a Barking segítségével ki lehet adni, ami így bevételt hozhat tulajdonosának. Azok számára is lehetőséget nyújt ez a felállás, akik tartósan elköltöznek, s a lakásukat nem, de a parkolóhelyüket kiadnák.

Tóth Balázs országmenedzser kiemelte: a magánszemélyekkel való szerződés problémamentessége érdekében állásfoglalást kértek a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV), amíg ez nincs meg, addig csak vállalatok és jogi személyek parkolóhelyeit adják ki. Alkalmazásukat naponta körülbelül 40-en töltik le.

Kapcsolódó Cikkek

 • Életmentő funkciót kapnak az iPhone-ok

  Életmentő funkciót kapnak az iPhone-ok

  Egy igen fontos fejlesztés került az ősszel érkező iOS 12 operációs rendszerbe. Az operációs rendszert futtató iPhone okostelefonok automatikusan meg fogják osztani a segélyhívást indított személyek GPS-es koordinátáit a segélyhívó központtal, már ha azok képesek lesznek fogadni ezeket az információkat.

 • A Facebook rajongói oldalainak kezelői is felelősek a felhasználói adatokért

  A Facebook rajongói oldalainak kezelői is felelősek a felhasználói adatokért

  A Facebook rajongói oldalainak adminisztrátorai a Facebookkal együtt felelősek az oldalt látogató személyek adatainak kezeléséért. Vitás esetekben az ország adatvédelmi hatósága felléphet a rajongói oldal kezelője és a Facebook helyi leányvállalata ellen is – ismerteti az Európai Bíróság döntését a KPMG hétfői közleménye.

 • Zuhanórepülésben a bitcoin, meghekkeltek a tőzsdét

  Zuhanórepülésben a bitcoin, meghekkeltek a tőzsdét

  Meghekkelték a hét végén a Coinrail dél-koreai kriptodeviza-váltó platformot, ami erős eladási hullámot indított el a digitális devizák piacán a biztonsági aggodalmak felerősödésének következményeként.