EUR: 318,29 Ft
CHF: 272,13 Ft
2018. május 22., kedd
Júlia, Rita

Életmód

Paul Hollywood, a Sütimester új műsorral jön

FoodNetwork_PaulHollywood_CIMLAPRA

Paul Hollywood gasztrotúrára invitál

Megkóstolna egy igazi olasz pizzát? Szeretne kipróbálni egy szaftos empanadát? Esetleg a lengyel faworkit? A Paul Hollywood és a város ízei című ma kezdődő sorozatban a Food Networkön a legjobb péksüteményekkel ismerkedhetünk meg Nápolytól, Madridtól kezdve Párizson és Varsón át New Yorkig és Szentpétervárig.

A műsor még azokat is elszórakoztatja, akiket a gasztronómia kevésbé érdekel. A fantasztikus sütemények látványán túl betekinthetünk a pékségek kulisszái mögé, és az adott város lakóit, építészetét is megismerhetjük. Paul Hollywood többek közt Párizson kalauzolja végig a nézőket. Megmutatja, hogyan lehet megállapítani, hogy egy bagett tökéletes-e, és milyen egy igazi florentin. Cukrászatok kirakatait csodálja, ahol ínycsiklandozó sütik sorakoznak, ugyanis Párizs belvárosában több mint ezer pékség található, Paulnak tehát van miből válogatnia, de ő a legjobbakat keresi. Azt állítja, a legjobb croissant-t Laurent Duchene boltjában kapni, el is látogat oda és lépésről lépésre végigköveti a finomság elkészítését. Megtudja, hogy a croissant valójában osztrák eredetű, Maria Antoinette tette divatossá Franciaországban, mert honvágy ellen mindig ezt ette. A legjobb eclairt (fánkféle) pedig szerinte a Fauchon-ban kapni, van olyan, amelynek krémje a francia zászlót idézi, van, amelyikről Mona Lisa szemei tekintenek ránk – mandulából.


Pizza baker taking the finished pizza out of the oven with a pizza shovel, Image: 179558655, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, imageBROKER

Paul  utána jár a nápolyi pizza titkának is (Profimedia)

A következő állomás Nápoly, a hangulat a lelkes és hangos olaszoknak köszönhetően a tetőfokára hág. Láthatunk kitörő Vezúvot szimbolizáló tortát és baba nevű süteményt (a szláv nagymama szóból ered), ami tocsog a rumos-cukros szirupiban, de olyan finom, hogy dal is született róla. És persze megnézi, milyen az igazi pizza. A nápolyiak állítják, hogy ők találták fel, és hogy máig itt a legfinomabb, mert a vulkanikus talajon átfolyó, kénben gazdag vízből készítik a tésztáját. Ezután irány az Amalfi-part, ahol nemcsak a Caprese tortát csodálhatjuk meg, de a királykék tengert és a hangulatos kis tereket is.

Madridról csak annyit, hogy ámulhatunk a helyi piacok színes kínálatán, megismerhetjük a város legrégibb pékségét, az Antigua Pasteleria del Pozót és a churros készítési módját. Kiderül, hogy Paul bármennyire is tapasztalt pék, ennek a csokiba mártandó tésztának nem igazán mestere.
Láthatunk lenyűgöző angol kastélyokat, megismerhetjük az ötórai tea történetét (röviden: egy hercegnő találta ki délutáni unaloműzésként), és betekintést nyerhetünk a 300 éve működő Fortnum & Masonba, a királyi család és arisztokraták kedvenc élelmiszerboltjába, ahol a legfinomabb citromos kalácsot is kapni. Az egyik teaszalonját a negyedik emeleten II. Erzsébet avatta fel 2012-ben.


A műsorvezető a további epizódok során többek közt Miami, München és Koppenhága kulináris remekeit is bemutatja. Paul Hollywood és a város ízei szeptember 22-től csütörtökönként 20 órától dupla részekkel jelentkezik a Food Networkön.

Kapcsolódó Cikkek