EUR: 307,48 Ft
CHF: 289,04 Ft
2017. február 22., szerda
Gerzson

Életmód

Paul Hollywood, a Sütimester új műsorral jön

FoodNetwork_PaulHollywood_CIMLAPRA

Paul Hollywood gasztrotúrára invitál

Megkóstolna egy igazi olasz pizzát? Szeretne kipróbálni egy szaftos empanadát? Esetleg a lengyel faworkit? A Paul Hollywood és a város ízei című ma kezdődő sorozatban a Food Networkön a legjobb péksüteményekkel ismerkedhetünk meg Nápolytól, Madridtól kezdve Párizson és Varsón át New Yorkig és Szentpétervárig.

A műsor még azokat is elszórakoztatja, akiket a gasztronómia kevésbé érdekel. A fantasztikus sütemények látványán túl betekinthetünk a pékségek kulisszái mögé, és az adott város lakóit, építészetét is megismerhetjük. Paul Hollywood többek közt Párizson kalauzolja végig a nézőket. Megmutatja, hogyan lehet megállapítani, hogy egy bagett tökéletes-e, és milyen egy igazi florentin. Cukrászatok kirakatait csodálja, ahol ínycsiklandozó sütik sorakoznak, ugyanis Párizs belvárosában több mint ezer pékség található, Paulnak tehát van miből válogatnia, de ő a legjobbakat keresi. Azt állítja, a legjobb croissant-t Laurent Duchene boltjában kapni, el is látogat oda és lépésről lépésre végigköveti a finomság elkészítését. Megtudja, hogy a croissant valójában osztrák eredetű, Maria Antoinette tette divatossá Franciaországban, mert honvágy ellen mindig ezt ette. A legjobb eclairt (fánkféle) pedig szerinte a Fauchon-ban kapni, van olyan, amelynek krémje a francia zászlót idézi, van, amelyikről Mona Lisa szemei tekintenek ránk – mandulából.

Pizza baker taking the finished pizza out of the oven with a pizza shovel, Image: 179558655, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, imageBROKER

Paul  utána jár a nápolyi pizza titkának is (Profimedia)

A következő állomás Nápoly, a hangulat a lelkes és hangos olaszoknak köszönhetően a tetőfokára hág. Láthatunk kitörő Vezúvot szimbolizáló tortát és baba nevű süteményt (a szláv nagymama szóból ered), ami tocsog a rumos-cukros szirupiban, de olyan finom, hogy dal is született róla. És persze megnézi, milyen az igazi pizza. A nápolyiak állítják, hogy ők találták fel, és hogy máig itt a legfinomabb, mert a vulkanikus talajon átfolyó, kénben gazdag vízből készítik a tésztáját. Ezután irány az Amalfi-part, ahol nemcsak a Caprese tortát csodálhatjuk meg, de a királykék tengert és a hangulatos kis tereket is.

Madridról csak annyit, hogy ámulhatunk a helyi piacok színes kínálatán, megismerhetjük a város legrégibb pékségét, az Antigua Pasteleria del Pozót és a churros készítési módját. Kiderül, hogy Paul bármennyire is tapasztalt pék, ennek a csokiba mártandó tésztának nem igazán mestere.
Láthatunk lenyűgöző angol kastélyokat, megismerhetjük az ötórai tea történetét (röviden: egy hercegnő találta ki délutáni unaloműzésként), és betekintést nyerhetünk a 300 éve működő Fortnum & Masonba, a királyi család és arisztokraták kedvenc élelmiszerboltjába, ahol a legfinomabb citromos kalácsot is kapni. Az egyik teaszalonját a negyedik emeleten II. Erzsébet avatta fel 2012-ben.

A műsorvezető a további epizódok során többek közt Miami, München és Koppenhága kulináris remekeit is bemutatja. Paul Hollywood és a város ízei szeptember 22-től csütörtökönként 20 órától dupla részekkel jelentkezik a Food Networkön.

Kapcsolódó Cikkek

  • Így igényelhet bérlakást

    Így igényelhet bérlakást

    Sokan nem tudnak saját ingatlant vásárolni, de az albérletnél biztonságosabb lakhatási megoldást szeretnének. Az otthonteremtés szempontjából szóba jöhetnek az önkormányzati ingatlanok, amelyeket hosszú távra is bérbe lehet venni, és akár az elővásárlási joggal is élhet a bérlő.

  • Szorcsik Viktória, a világjáró színésznő

    Szorcsik Viktória, a világjáró színésznő

    A világ számos helyszínéről bejelentkezett már a közösségi oldalán Szorcsik Viktória, a világcsavargó színésznő. Vallja: ha rajta múlik, soha nem áll meg, hiszen egész életében mozgásban van, akár egy hátizsákkal is képes elindulni, mert lételeme a jövés-menés.