EUR: 307,83 Ft
CHF: 282,47 Ft
2017. május 29., hétfő
Magdolna

Életmód

Paul Hollywood világ körüli kóstolóra indul

Külföldi kalandozásaink során szívesen megkóstoljuk az idegen kultúrák ízeit. Most egy vérbeli ínyenc kalauzol bennünket a Food Networkön. A Sütimesterből megismert Paul Hollywood segítségével a legjobb péksütemények közül válogathatunk Nápolytól, Madridtól kezdve Párizson és Varsón át New Yorkig, Londonig és Szentpétervárig.

A Paul Hollywood és a város ízei című műsor még azokat is elszórakoztatja, akiket a gasztronómia kevésbé érdekel. A fantasztikus sütemények látványán túl betekinthetünk a pékségek kulisszái mögé, és az adott város lakóit, építészetét is megismerhetjük. Utóbbi különösen fontos Paulnak, aki eredetileg képzőművészetet tanult, de mivel nagyapja és apja is pék volt, hamarosan őt is magával ragadta ez a szakma. Először a BBC cukrászversenyének, a Sütimesternek a zsűritagjaként tűnt fel, ma este viszont a Food Networkön láthatjuk.

Ellátogat a londoni történelmi Cliveden House Hotelbe, ahol  éveken át dolgozott, és megmutatja, milyen a tökéletesen sütött finomságokkal kísért klasszikus ötórai tea, de betekintést nyerhetünk a 300 éve működő Fortnum & Masonba, a királyi család és az arisztokraták kedvenc élelmiszerboltjába, ahol a legfinomabb citromos kalács kapható. Szentpéterváron a vatruska nevű krémessel ismerkedik meg Paul az Astoria Hotelben, igazi kedvencei azonban az orosz piték lesznek, amelyeken bonyolult tésztaminta takarja a tölteléket.

Kapcsolódó Cikkek

 • A szemöldökparóka a legújabb szépségtrükk

  A szemöldökparóka a legújabb szépségtrükk

  Végleg leáldozott a vékonyra kiszedett és a csíkra tetovált szemöldökök kora. Újabban a dús szemöldök a trendi, de azoknak sem kell kétségbeesniük, akik évek óta alaposan kiszedett vonalat viselnek, hiszen itt a szemöldökparóka.

 • Elstartolt a befőzési szezon

  Elstartolt a befőzési szezon

  Májusban indul a befőzési szezon, ilyenkor kell beszerezni a hozzávalókat. Az üvegeket úgy készítsük elő, hogy azokat először áztassuk be mosószeres meleg vízbe, majd üvegmosó kefével alaposan mossuk át.

 • Keller András: Az ázsiaiak rajonganak a magyar zenéért

  Keller András: Az ázsiaiak rajonganak a magyar zenéért

  Egyedülálló komolyzenei turnéra készül Ázsiában Keller András és Gidon Kremer. A világhírű hegedűművészek és az általuk vezetett zenekarok egyedülálló módon, együttes erővel készülnek bemutatni az ázsiaiaknak a nyugati zeneirodalom legszebb műveit az elmúlt három évszázadból.