2017. november 08., szerda
Zsombor

Életmód

Paul Hollywood világ körüli kóstolóra indul

Külföldi kalandozásaink során szívesen megkóstoljuk az idegen kultúrák ízeit. Most egy vérbeli ínyenc kalauzol bennünket a Food Networkön. A Sütimesterből megismert Paul Hollywood segítségével a legjobb péksütemények közül válogathatunk Nápolytól, Madridtól kezdve Párizson és Varsón át New Yorkig, Londonig és Szentpétervárig.

A Paul Hollywood és a város ízei című műsor még azokat is elszórakoztatja, akiket a gasztronómia kevésbé érdekel. A fantasztikus sütemények látványán túl betekinthetünk a pékségek kulisszái mögé, és az adott város lakóit, építészetét is megismerhetjük. Utóbbi különösen fontos Paulnak, aki eredetileg képzőművészetet tanult, de mivel nagyapja és apja is pék volt, hamarosan őt is magával ragadta ez a szakma. Először a BBC cukrászversenyének, a Sütimesternek a zsűritagjaként tűnt fel, ma este viszont a Food Networkön láthatjuk.


Ellátogat a londoni történelmi Cliveden House Hotelbe, ahol  éveken át dolgozott, és megmutatja, milyen a tökéletesen sütött finomságokkal kísért klasszikus ötórai tea, de betekintést nyerhetünk a 300 éve működő Fortnum & Masonba, a királyi család és az arisztokraták kedvenc élelmiszerboltjába, ahol a legfinomabb citromos kalács kapható. Szentpéterváron a vatruska nevű krémessel ismerkedik meg Paul az Astoria Hotelben, igazi kedvencei azonban az orosz piték lesznek, amelyeken bonyolult tésztaminta takarja a tölteléket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Magyar fejlesztésnek köszönhetően épülhetnek az első okos társasházak

  Magyar fejlesztésnek köszönhetően épülhetnek az első okos társasházak

  Egy magyar startup, a Chameleon Smart Home fejlesztésével a világon elsőként jöhetnek létre okos otthonokkal kommunikáló okos társasházak vagy akár okos lakóparkok, az ingatlanberuházók pedig az eddigieknél jóval olcsóbban kínálhatnak okos megoldásokkal társasházi lakásokat – közölte a fejlesztést létrehozó Chameleon Smart Home az MTI-vel.

 • Egyre több nőt érint a cukorbetegség

  Egyre több nőt érint a cukorbetegség

  Magyarországon 772 ezren szenvednek cukorbetegségben, és az adatok szerint a betegek több mint a fele nő – mondta Kempler Péter, a Magyar Diabetes Társaság elnöke a diabétesz világnapja alkalmából tartott sajtótájékoztatón kedden Budapesten.

 • Nők a NASA-nál

  Nők a NASA-nál

  A Lego legújabb, Nők a NASA-nál bábuival a NASA fantasztikus női munkatársai előtt szeretne tisztelegni. A készlet Nancy Grace Roman csillagász, Margaret Hamilton informatikus, Sally Ride űrhajós-asztrofizikus és Mae Jemison orvos-űrhajós minifigurája mellett a szakterületüket illusztráló három építményt is tartalmaz.

 • Ezért pörög a lakáspiac

  Ezért pörög a lakáspiac

  Nőtt az eladások száma a hazai ingatlanpiacon éves összesítésben, a fővároson kívül egyre több lakás cserél gazdát. A lakásvásárlók háromnegyede a 30 millió alatti ingatlanokat keresi.