EUR: 323,67 Ft
CHF: 280,62 Ft
2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Sport

Pénzbírság vagy börtön várhat a korábbi cseh hokikapitányra

Pénzbírság vagy börtön várhat hazájában Vladimir Ruzickára, a cseh jégkorong-válogatott korábbi szövetségi kapitányára.

Az illetékes prágai kerületi bíróság csalás miatt sújtotta az edzőt – elsőfokon – 400 ezer koronás (4,5 millió forintos) büntetéssel kedden. Ruzicka a Slavia Praha vezetőedzőjeként félmillió koronát fogadott el egy édesapától, aki a vallomása szerint azért fizetett neki ilyen komoly összeget, hogy játszassa a fiát.


A szakvezető tagadta a vádat, és közölte, hogy támogatásról volt szó, ráadásul később visszaadta az összeget.

Ruzicka játékosként az észak-amerikai profiligában (NHL) az Edmonton Oilers, a Boston Bruins és az Ottawa Senators csapatában is szerepelt. Hazája válogatottjával olimpiai és világbajnoki címet nyert – előbbit 1998-ban Naganóban csapatkapitányként -, majd szövetségi kapitányként 2005-ben és 2010-ben is világbajnok lett a csehekkel. Tavaly a mostanihoz hasonló szülői vádak miatt kényszerült lemondani.

A keddi bírósági döntés nem jogerős, vagyis az edző fellebbezhet ellene. Amennyiben az elsőfokú döntésben szereplő pénzbüntetés emelkedik majd jogerőre, és Ruzicka nem fizeti be, 16 hónapra börtönbe kerülhet.

Kapcsolódó Cikkek

  • Rossi: Magyarország az otthonom

    Rossi: Magyarország az otthonom

    Menesztette Georges Leekens szövetségi kapitány a Magyar Labdarúgó Szövetség. A helyére – sokak örömére – Marco Rossi érkezik, aki a tavaly 24 év után bajnoki címre vezette a Budapest Honvédot, majd idén a dunaszerdalyei DAC-ot juttatta ki 25 év után az európai kupaporondra.

  • Suárez góljával Uruguay és Oroszország is nyolcaddöntős

    Suárez góljával Uruguay és Oroszország is nyolcaddöntős

    A Szaúd-Arábia felett aratott 1-0-s sikerrel Uruguay, valamint a kedden Egyiptomot legyőző házigazda Oroszország is biztosította helyét a legjobb 16 között a labdarúgó-világbajnokságon az A csoport küzdelmeinek második fordulóját követően.