2017. november 24., péntek
Emma

Sport

Pénzbírság vagy börtön várhat a korábbi cseh hokikapitányra

Pénzbírság vagy börtön várhat hazájában Vladimir Ruzickára, a cseh jégkorong-válogatott korábbi szövetségi kapitányára.

Az illetékes prágai kerületi bíróság csalás miatt sújtotta az edzőt – elsőfokon – 400 ezer koronás (4,5 millió forintos) büntetéssel kedden. Ruzicka a Slavia Praha vezetőedzőjeként félmillió koronát fogadott el egy édesapától, aki a vallomása szerint azért fizetett neki ilyen komoly összeget, hogy játszassa a fiát.


A szakvezető tagadta a vádat, és közölte, hogy támogatásról volt szó, ráadásul később visszaadta az összeget.

Ruzicka játékosként az észak-amerikai profiligában (NHL) az Edmonton Oilers, a Boston Bruins és az Ottawa Senators csapatában is szerepelt. Hazája válogatottjával olimpiai és világbajnoki címet nyert – előbbit 1998-ban Naganóban csapatkapitányként -, majd szövetségi kapitányként 2005-ben és 2010-ben is világbajnok lett a csehekkel. Tavaly a mostanihoz hasonló szülői vádak miatt kényszerült lemondani.

A keddi bírósági döntés nem jogerős, vagyis az edző fellebbezhet ellene. Amennyiben az elsőfokú döntésben szereplő pénzbüntetés emelkedik majd jogerőre, és Ruzicka nem fizeti be, 16 hónapra börtönbe kerülhet.

Kapcsolódó Cikkek

  • Mindenkit hülyére ver a PSG

    Mindenkit hülyére ver a PSG

    A Paris Saint-Germain labdarúgócsapata felszántotta a Celtic-kel a Parc des Princes gyepét, és a 7-1-es végeredménnyel megdöntötte a Borussia Dortmund rekordját.

  • A világ legjobbja lett a vizes vb nyitó előadása

    A világ legjobbja lett a vizes vb nyitó előadása

    Két kategóriában is díjazták a 17. FINA Világbajnokság nyitó előadását a rendezvényszakma Oscar-díjaként is emlegetett, rangos Bea World – Best Event Awards ünnepélyes díjátadó gáláján. Az egyik legfontosabb kategória, a Best Live Entertainment szekció fődíját Káel Csaba, a nyitóesemény főrendezője, a Müpa vezérigazgatója és a produkció látványvilágáért felelő francia kollektíva, az ECA2 vezetője, Jean-Christophe Canizares közösen vette át.