EUR: 307,28 Ft
CHF: 282,25 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Külföld

Pokoli pusztítás! Brutális futótűz emészti fel az üdülőparadicsomot – Fotók!

Ezreknek kellett elhagyniuk Spanyolország egyik legfelkapottabb üdülőhelyét, a népszerű Costa Blancát egy rendkívül gyorsan terjedő futótűz miatt.

/Fotó: Twitter

/Fotó: Twitter

Eddig nagyjából húsz ház vált a lángok martalékává, ám ez a szám tovább növekedhet. Az evakuált lakosságot, köztük rengeteg turistát a közeli iskolákban és hotelekben szállásolták el. Rengeteg tűzoltó és önkéntes megfeszített munkával próbálja visszaszorítani a vasárnap óta tomboló lángokat, ám a tűz brutális gyorsasággal terjeszkedik a környéken.

/Fotó: Twitter

/Fotó: Twitter

Egy brit turista közösségi oldalán azt írta, hogy a látvány borzasztó volt, még soha nem látott ehhez hasonlót. A katasztrófa okait még kutatják a szakemberek, ám a szándékos gyújtogatás mellett nem kizárt, hogy a térségben tomboló extrém hőség is felelős lehet – írja a Daily Mail.

/Fotó: Twitter

/Fotó: Twitter

Kapcsolódó Cikkek

 • Magával kötött szerződést Soros egyeteme

  Magával kötött szerződést Soros egyeteme

  Kérdéses, hogy a New York-i CEU hogyan tud Magyarországon a felsőoktatási tanulmányokkal kapcsolatban dokumentumokat kiállítani akkor, amikor azt Philadelphiában akkreditálták, és alapító okiratában a budapesti egyetem címe szerepel, az amerikai metropoliszra pedig csak hivatkoznak – teszi fel a kérdést a Magyar Idők.

 • Robbantani akartak a terroristák, időben lekapcsolták őket

  Robbantani akartak a terroristák, időben lekapcsolták őket

  Moszkvában őrizetbe vették az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet négy tagját, akik merényletekre készültek az orosz főváros közlekedési hálózatának objektumai ellen – közölte csütörtökön a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

 • Agyonlőttek egy újságírót

  Agyonlőttek egy újságírót

  Agyonlőttek egy orosz újságírót egy szibériai kisvárosban, a helyi hatóságok csütörtöki közlése szerint az illetőt munkájával kapcsolatban ölhették meg, de egyelőre nem tudják, hogy milyen indítékkal.