EUR: 310,74 Ft
CHF: 259,42 Ft
2018. április 23., hétfő
Béla

Belföld

Portik milliókkal pénzelte havonta Juhász Pétert

Portik Tamás egykori rabtársa szerint a volt Energol-vezérnek havonta több millió forintjába került Juhász Péter. Sőt nem csupán pénzelte, hanem még azt is lediktálta neki időnként, hogy mit nyilatkozzon a politikus a sajtóban.

Tovább gyűrűzik a botrány Juhász Péter, az Együtt alelnöke körül. A politikusról a napokban állította azt a Prisztás-gyilkosság miatt jogerősen 15 évre ítélt Portik Tamás egyik korábbi rabtársa, Menyhárt Attila, hogy a maffiózó irányítja a börtönből. Juhász ezután egy videóban elismerte, hogy kapcsolatot tartott Portik titkárnőjével, F. Erikával, aki megkérte, végezzen Portik számára sajtófigyelést és „nyomtassa ki neki az internetet”. Juhász ezt meg is tette, és a kért cikkeket egy borítékban átadta Portik emberének. Már előre azzal védekezett, ha előkerülne egy fotó, amelyen ő egy borítékot „vagy átad, vagy átvesz” Portiktól, akkor leszögezi: abban kinyomtatott újságcikkek voltak.


Budapest, 2016. március 31. Portik Tamás a két évtizeddel ezelőtti Aranykéz utcai robbantás, valamint a Fenyő- és a Cinóber-gyilkosság összevont büntetőperének tárgyalásán a Fővárosi Törvényszék tárgyalótermében 2016. március 31-én. A szlovák állampolgárságú Jozef Rohácot életfogytiglani, Portik Tamást 13 év szabadságvesztésre ítélte minősített emberölés miatt a Fővárosi Törvényszék első fokon, nem jogerősen. MTI Fotó: Kovács Tamás

Portik Tamás MTI Fotó: Kovács Tamás

Portik kapcsolattartója a szembesítés után kereste meg azzal, hogy fényképe van Rogán Antal és Portik Tamás találkozásáról, ami Juhász szerint azt bizonyítja (noha az ominózus képen láthatóan nem egymás társaságában van a két férfi), hogy ismerik egymást.

A TV2 hírműsora, a Tények Extra azóta újabb részleteket közölt a Menyhárt Attilával készített interjúból. A férfi ebben azt állította, hogy „Portik időnként maga diktálta Juhász Péternek, hogy mit nyilatkozzon”, illetve hogy „Portiknak Juhász havonta több millió forintjába került”.


Budapest, 2014. szeptember 23. Juhász Péter, az Együtt-PM V. kerületi polgármesterjelöltje a Political Capital A Hajléktalankérdés a politikában című konferenciáján a budapesti Mozsár kávézóban 2014. szeptember 23-án. MTI Fotó: Kovács Tamás

Juhász Péter
MTI Fotó: Kovács Tamás

Egyébként F. Erika (aki a Demokratikus Koalíció többször is nevet változtató aktivistája ) Facebook-oldalát megnézte az ügyet kirobbantó PestiSrácok. Kiderült, hogy Portik titkárnője aktív életet él a közösségi oldalán, rendszeresen posztolja például az ügyről készült cikkeket, vagyis egyértelműen járatos az internet világában. Ezért is furcsa Juhásznak az ATV-nek adott magyarázata, miszerint a maffiózó titkárnője azért fordult hozzá segítségért, mert nem tudja használni a világhálót, s „nem tud hírekre rákeresni”.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mindenhol nyert volna a Fidesz

  Mindenhol nyert volna a Fidesz

  Az ellenzék nem magában, hanem egyebek mellett a választási rendszerben keresi hatalmas vereségük okát. Pedig nincs olyan ország, amely választási rendszerével nem a Fidesz kormányozna.

 • Szabadon járhat Budapesten Gyárfás

  Szabadon járhat Budapesten Gyárfás

  Már tavaly októberben megkapta Gyárfás Tamástól a Fenyő-gyilkosság felbujtójához elvezető bizonyítékot I. Sándor főügyész, mégsem tett semmit.

 • Pénzt ad Brüsszel Sorosnak

  Pénzt ad Brüsszel Sorosnak

  Újabb pofont kapott Magyarország Soros Györgytől és bandájától. Múlt hét hétfőn járt Brüsszelben a pénzügyi spekuláns és láss csodát, csütörtökön már meg is szavazták Strasbourgban a hazánk destabilizálását segítő civil szervezetek támogatásáról szóló előterjesztést.

 • Orbán Viktor: Nem fogadják el az eredményt

  Orbán Viktor: Nem fogadják el az eredményt

  Soros György pénzügyi spekuláns körei rossz lóra tettek, és most éppen bukóban vannak – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában a parlamenti választás eredményét kommentálva.