EUR: 305,02 Ft
CHF: 276,54 Ft
2017. július 22., szombat
Magdolna

Belföld

Portik pénzeli Juhász Pétert?

A Prisztás József megölése miatt tizenöt év fegyházra ítélt, közismerten baloldali kötődésű Portik Tamás látja el pénzzel és információkkal Juhász Pétert, az Együtt alelnökét – állítja a bűnöző egykori rabtársa.  

Portik Tamást 2012-ben tar­tóztatták le a kilencvenes években elkövetett több le­számolásos gyilkosság meg­rendelése miatt. A jelenleg 15 éves fegyházbüntetését töltő Portikról sokan állít­ják: fogva tartása alatt azzal hencegett egy politikusról, hogy az ő „embere”, hiszen ő fizeti, és ezért azt csinálja, amit ő mond neki – értesült a PestiSrácok.hu.

A portál arról is írt, hogy Portikhoz rendszeresen be­jár beszélőre egy bizonyos A. E. Erika, aki a bűnöző pén­zét kezeli. A nő a Demokra­tikus Koalíció aktivistája és Gyurcsány Ferenc támogató­ja. Ő hozhatta össze Portikot azzal az ellenzéki politi­kussal is, akit kampány­emberén és sajtósán keresztül hálózott be. A TV2 Tények című mű­sorában Portik korábbi rabtársa néven is nevezi a szóban forgó politikust: ő Juhász Péter, az Együtt alelnöke.

Budapest, 2014. szeptember 23. Juhász Péter, az Együtt-PM V. kerületi polgármesterjelöltje a Political Capital A Hajléktalankérdés a politikában című konferenciáján a budapesti Mozsár kávézóban 2014. szeptember 23-án. MTI Fotó: Kovács Tamás

Juhász Péter MTI Fotó: Kovács Tamás

 

A PestiSrácok arról is be­számolt, hogy Portik első házasságából született, hú­szas éveiben járó Tamás nevű fia apja Svájcba mene­kített pénzéért felel. Ennek kezelését az ifjabbik Portik édesapja utasításai alapján végzi, az összegek A. E. Eri­kán keresztül jutnak el hoz­zá. Portik Tamás vagyona a mai napig tetemes, eléri a 22-23 millió dollárt (körül­belül 6-6,3 milliárd forint). Fia, Tamás svájci állampol­gár, ott él és dolgozik.

Budapest, 2016. március 31. Portik Tamás a két évtizeddel ezelőtti Aranykéz utcai robbantás, valamint a Fenyő- és a Cinóber-gyilkosság összevont büntetőperének tárgyalásán a Fővárosi Törvényszék tárgyalótermében 2016. március 31-én. A szlovák állampolgárságú Jozef Rohácot életfogytiglani, Portik Tamást 13 év szabadságvesztésre ítélte minősített emberölés miatt a Fővárosi Törvényszék első fokon, nem jogerősen. MTI Fotó: Kovács Tamás

Portik Tamás MTI Fotó: Kovács Tamás

Juhász Péterhez Portik pénze egy alapítványon ke­resztül jut el, így a tranz­akció nem kelt gyanút sen­kiben. A baloldaliak által alapított szervezet egy la­kossági felhívás alapján két nap alatt 80 millió forintnyi pénzösszeget kalapozott össze, titokzatos támogatók segítségével pedig 50 milli­ónyit.

Juhász a Facebook-ol­dalán reagált a vádakra. Meglepő módon elismerte, hogy kapcsolatba került Portikkal, amikor egy kí­vánságát teljesítette. Azt azonban tagadta, hogy ezért pénzt kapott volna. Szerinte mindösszesen arról volt szó, hogy újságcikkeket adott át Portik emberének „egy A4-es méretű borítékban”. – Lehet, hogy erről a pilla­natról készült fotó is, de az nem pénzátadást örökít meg – közölte.

Kapcsolódó Cikkek

 • Több mint félmilliárd nemzetiségi táboroknak és civileknek

  Több mint félmilliárd nemzetiségi táboroknak és civileknek

  Idén 360 millió forintos támogatást kapnak nemzetiségi gyermektáborok, egy pályázat pedig összesen több mint 180 milliót juttat civil szervezeteknek – mondta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

 • A nyugdíjas-szövetkezetek lehetőséget adnak a munkára

  A nyugdíjas-szövetkezetek lehetőséget adnak a munkára

  A nyugdíjas-szövetkezetek megteremtik a lehetőségét annak, hogy nyugdíjba vonulásuk után is dolgozni tudjanak azok, akik még kedvet és energiát éreznek ehhez – mondta a stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

 • Campus Fesztivál: Több mint száz program a második napon

  Campus Fesztivál: Több mint száz program a második napon

  A Campus Fesztivál második napján, pénteken több mint száz program várja az érdeklődőket a debreceni Nagyerdőbe: mások mellett a The Prodigy, a Kowalsky meg a Vega, Rúzsa Magdi, a Brains és a Kiscsillag is koncertezik – jelezte a fesztivál sajtófőnöke pénteken az MTI-nek.

 • Családbarát minősítési programot indít a kormány

  Családbarát minősítési programot indít a kormány

  Az élet minden területére kiterjedő családbarát minősítési programot indít a kormány jövőre – közölte pénteken Tusnádfürdőn Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) államtitkára.