2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb X.kerület

Profikkal tesztelték, civileknek készült

Ingyenes kondiparkkal bővültek a kerületi sportolási lehetőségek. A Nagy Sportágválasztó bejáratánál, a Maglódi úti sportközpont előtt lehet használni az új eszközöket. A Merkapt street workout sportpályát a Merkapt SE előtti területen alakította ki az üzemeltető Merkapt Zrt.

Úgy fogalmaznak, a szürke-fekete eszközök alapvetően eltérnek a Budapest több pontján elérhető „hagyományos” rekreációs célokat szolgáló szabadtéri kondigépektől. A parkban tizenkétféle gyakorlatsort lehet elvégezni, elsősorban a saját testsúlyunkat használva, amelyek erősítenek és az állóképességet is fejlesztik.

(fotó: Merkapt)

Újabb edzési lehetőség a kerületben (fotó: Merkapt)

Az eszközöket élsportolókkal együtt fejlesztették és tesztelték, de nem profi sportolóknak, hanem „civileknek” készültek. A parkot mindenki ingyenesen, a nap 24 órájában, a saját felelősségére használhatja, a gyakorlatok helyes elvégzését a helyszínen információs táblák segítik.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.