EUR: 312,54 Ft
CHF: 288,59 Ft
2017. április 26., szerda
Ervin

Aktuális

Ránk fog zuhanni egy 8 tonnás űrállomás

Még 2011-ben indította útnak Kína azt az űrállomást, amellyel már hónapok óta megszakadt a kapcsolat és teljesen irányíthatatlanul kering egy Föld körüli pályán.

Az űrutazásért felelős kínai hivatal szerint a Tienkung-1 jelenleg  370 km-es magasságban kering a Föld körül, ám a kapcsolat és az irányítás elveszítése miatt jövő ősszel be fog csapódni. Hogy pontosan hová, az egyelőre még rejtély, ám több lehetséges helyszínt is megneveztek. Európa több országa, Spanyolország, Olaszország, Szerbia, Görögország, Ázsia és USA több területe is szóba jöhet. A pontos helyszínt majd csak „visszatérés” előtti néhány órában fogják tudni meghatározni.

Kapcsolódó Cikkek

 • CÖF: a magyarok többsége nem akarja, hogy kívülről határozzák meg a belpolitikai életet

  CÖF: a magyarok többsége nem akarja, hogy kívülről határozzák meg a belpolitikai életet

  A magyarok többségének érdekét képviselő brüsszeli demonstráció résztvevői nem akarják, hogy egy uzsorás kívülről határozza meg a magyar belpolitikai életet – jelentette ki Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítója, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány elnöke Brüsszelben, az alapítvány szervezésében tartott szerdai demonstrációt követően az MTI-nek.

 • Lezuhant egy orosz MiG-31-es

  Lezuhant egy orosz MiG-31-es

  Gyakorlórepülés közben lezuhant az orosz légierő egy MiG-31-es elfogó vadászgépe a burjátföldi Telemba lőtér térségében, a két pilóta katapultált – közölte a védelmi tárca szerdán Moszkvában.

 • Rendőrökre támadtak Sajógalgócon

  Rendőrökre támadtak Sajógalgócon

  Jogszerűen intézkedő rendőrökre támadt egy férfi és egy nő Sajógalgócon, a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt rendelt el nyomozást ellenük – közölte a vádhatóság az MTI-vel szerdán.