2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Aktuális

Ránk fog zuhanni egy 8 tonnás űrállomás

Még 2011-ben indította útnak Kína azt az űrállomást, amellyel már hónapok óta megszakadt a kapcsolat és teljesen irányíthatatlanul kering egy Föld körüli pályán.

Az űrutazásért felelős kínai hivatal szerint a Tienkung-1 jelenleg  370 km-es magasságban kering a Föld körül, ám a kapcsolat és az irányítás elveszítése miatt jövő ősszel be fog csapódni. Hogy pontosan hová, az egyelőre még rejtély, ám több lehetséges helyszínt is megneveztek. Európa több országa, Spanyolország, Olaszország, Szerbia, Görögország, Ázsia és USA több területe is szóba jöhet. A pontos helyszínt majd csak „visszatérés” előtti néhány órában fogják tudni meghatározni.

Kapcsolódó Cikkek

  • Elképesztő az emberek bizalma

    Elképesztő az emberek bizalma

    Ez az év az önkéntes nyugdíjpénztáraknál és az egészségpénztáraknál leginkább a tagokról szólt. A pénztártagok egyértelművé tették, hogy rendkívül megbízhatónak tartják az egészségmegőrzésükhöz és az anyagilag biztos nyugdíjas éveikhez kulcsfontosságú pénztári megoldásokat.

  • Karácsonyi trágárkodás: ki a szivárogtató?

    Karácsonyi trágárkodás: ki a szivárogtató?

    Berkecz Balázs, az Együtt alelnöke készítette azt hangfelvételt, amelyen Karácsony Gergely, a baloldal közös miniszterelnökjelöltje alpári szavakkal fejezi ki nemtetszését a jelölti felkéréssel szemben – értesült az Origo.