EUR: 312,82 Ft
CHF: 261,27 Ft
2018. április 27., péntek
Zita

Aktuális

Ránk fog zuhanni egy 8 tonnás űrállomás

Még 2011-ben indította útnak Kína azt az űrállomást, amellyel már hónapok óta megszakadt a kapcsolat és teljesen irányíthatatlanul kering egy Föld körüli pályán.

Az űrutazásért felelős kínai hivatal szerint a Tienkung-1 jelenleg  370 km-es magasságban kering a Föld körül, ám a kapcsolat és az irányítás elveszítése miatt jövő ősszel be fog csapódni. Hogy pontosan hová, az egyelőre még rejtély, ám több lehetséges helyszínt is megneveztek. Európa több országa, Spanyolország, Olaszország, Szerbia, Görögország, Ázsia és USA több területe is szóba jöhet. A pontos helyszínt majd csak „visszatérés” előtti néhány órában fogják tudni meghatározni.

Kapcsolódó Cikkek

  • Nem jött be a lilakáposztás fagyi

    Nem jött be a lilakáposztás fagyi

    Vészesen gyorsan közeledik a nyár, így a fagyizó emberek is kezdenek szaporodni Budapesten. Egyre több olyan helyet találhatunk a fővárosban, ahol a szokásos ízek mellett igazi különlegességeket is kipróbálhatunk.

  • Portik évekig rögzíthette Gyárfás szavait

    Portik évekig rögzíthette Gyárfás szavait

    Benyújtotta az ellene szóló gyanúsítás cáfolatát az ügyészségnek Ihász Sándor, volt főügyész, akit bűnpártolással gyanúsítanak a Fenyő-ügyben. Ugyanakkor a Heti Válasz szerint az ügyészségnél nem egyetlen felvétel, hanem számos hanganyag lehet, mert belügyi információik szerint Portik Tamás négy éven át rögzíthette beszélgetéseit Gyárfás Tamással.