EUR: 322,45 Ft
CHF: 279,79 Ft
2018. június 20., szerda
Rafael

Aktuális

Ránk fog zuhanni egy 8 tonnás űrállomás

Még 2011-ben indította útnak Kína azt az űrállomást, amellyel már hónapok óta megszakadt a kapcsolat és teljesen irányíthatatlanul kering egy Föld körüli pályán.

Az űrutazásért felelős kínai hivatal szerint a Tienkung-1 jelenleg  370 km-es magasságban kering a Föld körül, ám a kapcsolat és az irányítás elveszítése miatt jövő ősszel be fog csapódni. Hogy pontosan hová, az egyelőre még rejtély, ám több lehetséges helyszínt is megneveztek. Európa több országa, Spanyolország, Olaszország, Szerbia, Görögország, Ázsia és USA több területe is szóba jöhet. A pontos helyszínt majd csak „visszatérés” előtti néhány órában fogják tudni meghatározni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Charlie és Mészöly is díszpolgár lett

  Charlie és Mészöly is díszpolgár lett

  Átadta Budapest díszpolgári címeit Tarlós István főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés keddi ünnepi ülésén. Az elismerésben nyolcan részesültek, akik a főváros életében jelentős, meghatározó szerepet töltenek be, kiemelkedő teljesítményükkel Magyarországnak, Budapestnek dicsőséget szereztek.

 • OLAF: Milliárdokat csalt Göncz alapítványa

  OLAF: Milliárdokat csalt Göncz alapítványa

  Az egykori MSZP-s politikus, Göncz Kinga által alapított alapítvány is tagja volt azon két cég egyikének, amelyeknél súlyos szabálytalanságokat és csalást állapított meg az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala(OLAF).

 • Orbán: Nem engedhetünk a szuverenitásból

  Orbán: Nem engedhetünk a szuverenitásból

  “A második világháború után megtanultuk, hogy Magyarország legértékesebb vagyona a szuverenitása” – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Óbudán, a szovjet megszállás áldozatainak emlékműve átadási ünnepségén.

 • Sportolva vakációzhatnak a gyerekek

  Sportolva vakációzhatnak a gyerekek

  Elkezdődött a nyári szünet az iskolákban, azonban nem kell aggódni, nem marad testmozgás nélkül két és fél hónapon át a gyerek, ugyanis idén is megszervezik a Sportos Vakáció nevű ingyenes programsorozatot a fővárosban.