EUR: 307,24 Ft
CHF: 281,96 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb III.kerület

Regisztráljuk a kerékpárunkat!

A Nemzetközi Autómentes Napon indult Óbudán az ingyenes rendőrségi kerékpár-regisztráció, amelynek során a kerékpárról fotó készül, rögzítik a vázszámot, valamint a tulajdonos adatai bekerülnek a rendőrség rendszerébe.

A vázra sorszámozott matricát tesznek, illetve speciális, csak UV-fényben olvasható tollal is jelzik a regisztrációs számot a biciklin. A kerületi kerékpár-regisztráció első állomásán regisztrálták a polgármesteri hivatal dolgozói által a munkájuk során használt kerékpárokat is.

Bús Balázs polgármester a biciklivel munkába járó dolgozókat köszönti és hívja meg egy kávéra, péksütire a This is Melbourne Too kávézóban. Graphisoft park (Fotó: Keresztesi Balázs)

Bús Balázs polgármester együtt tekert a biciklivel munkába járó hivatali dolgozókkal
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Aki szeretne csatlakozni, ezt még számos alkalommal megteheti Óbudán. Az újabb időpontokról és helyszínekről az obuda.hu oldalon és a közösségi csatornákon adnak tájékoztatást.

Bús Balázs polgármester a biciklivel munkába járó dolgozókat köszönti és hívja meg egy kávéra, péksütire a This is Melbourne Too kávézóban. Graphisoft park (Fotó: Keresztesi Balázs)

Az önkormányzatba sokan járnak dolgozni kerékpárral, többek közt a polgármester (jobbra elöl) is
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.