EUR: 307,99 Ft
CHF: 266,25 Ft
2017. október 19., csütörtök
Nándor

Egyéb XVII.kerület XVIII.kerület

Rekordot döntött a reptéri futás

Negyedszer foglalták el futók a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér három kilométer hosszú 1. futópályáját, hogy jótékony céllal teljesítsék az öt, illetve tíz kilométeres távokat. Az idei Runway Runon ezren álltak rajthoz, ami az eddigi legtöbb nevezőt jelenti.

Runway Run (fotó: BUD)

Csak úgy szárnyaltak a futók (fotó: BUD)

A szombati futóverseny elsősorban a légi közlekedésben dolgozó szakembereknek és sportolóknak szólt és jótékony célt szolgált. Az Európában egyedülálló versenyt emberpróbáló hőségben rendezték, de ez nem fogott ki a résztvevőkön. A reptér tájékoztatása szerint az idei versenyre is a világ minden tájáról érkeztek résztvevők, így számos magyar és külföldi cég, illetve idén egy közösségi oldalon hirdetett játékon keresztül bejutott nyolcvan szerencsés „civil” is indult. A hosszabb távot egyébként a férfi egyéni kategóriában az ír Robert Murphy nyerte 34 perc 47 másodperces idővel, míg a nők között Szőke Cecília bizonyult a leggyorsabbnak 43 perc 16 másodperces eredménnyel. Az 5+5 kilométeres váltócsapatok között az Aer Lingus légitársaság csapata diadalmaskodott. A nevezési díjból befolyt összeggel a Suhanj! Alapítványt, valamint a brit Anthony Nolan Alapítványt segítik, amely elsősorban a leukémiás betegek életmentő műtéteit támogatja csontvelődonorok felkutatásával.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ötszáz gyerek, ötszáz méter

  Ötszáz gyerek, ötszáz méter

  Városunk is csatlakozott azon kezdeményezéshez, amely a reformáció 500. évfordulója alkalmából októberben a Kárpát-medencei településekre futva viszi el Luther Márton 95 tételét.

 • A magyar Chagall

  A magyar Chagall

  Kádár Béla, a magyar Chagall kiállítása nyílt meg Kőhíd címmel vasárnap Székesfehérváron a Deák Gyűjteményben, a Városi Képtárban.

 • Divat a múzeumban

  Divat a múzeumban

  Az Iparművészeti Múzeumban rendeztek október 15-én divatbemutatót, azonban ez korántsem jelentette azt, hogy a divat muzeális darabjai vonultak volna fel a nézők előtt.