EUR: 308,25 Ft
CHF: 282,63 Ft
2017. május 24., szerda
Eszter, Eliza

Egyéb XVII.kerület XVIII.kerület

Rekordot döntött a reptéri futás

Negyedszer foglalták el futók a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér három kilométer hosszú 1. futópályáját, hogy jótékony céllal teljesítsék az öt, illetve tíz kilométeres távokat. Az idei Runway Runon ezren álltak rajthoz, ami az eddigi legtöbb nevezőt jelenti.

Runway Run (fotó: BUD)

Csak úgy szárnyaltak a futók (fotó: BUD)

A szombati futóverseny elsősorban a légi közlekedésben dolgozó szakembereknek és sportolóknak szólt és jótékony célt szolgált. Az Európában egyedülálló versenyt emberpróbáló hőségben rendezték, de ez nem fogott ki a résztvevőkön. A reptér tájékoztatása szerint az idei versenyre is a világ minden tájáról érkeztek résztvevők, így számos magyar és külföldi cég, illetve idén egy közösségi oldalon hirdetett játékon keresztül bejutott nyolcvan szerencsés „civil” is indult. A hosszabb távot egyébként a férfi egyéni kategóriában az ír Robert Murphy nyerte 34 perc 47 másodperces idővel, míg a nők között Szőke Cecília bizonyult a leggyorsabbnak 43 perc 16 másodperces eredménnyel. Az 5+5 kilométeres váltócsapatok között az Aer Lingus légitársaság csapata diadalmaskodott. A nevezési díjból befolyt összeggel a Suhanj! Alapítványt, valamint a brit Anthony Nolan Alapítványt segítik, amely elsősorban a leukémiás betegek életmentő műtéteit támogatja csontvelődonorok felkutatásával.

Kapcsolódó Cikkek

 • Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

  Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

  Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok, amelyek a szolgáltatók jelenlegi legalacsonyabb árainál is 15 százalékkal kedvezőbb áron kínálnak majd szolgáltatást – közölte Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos az Országgyűlés kulturális bizottságának és népjóléti bizottságának együttes ülésén kedden.

 • Ne feledje leadni személyi jövedelemadó-bevallását!

  Ne feledje leadni személyi jövedelemadó-bevallását!

  Már csak öt nap van a személyi jövedelemadó-bevallások leadására, amit az adózók még szombat délelőtt is megtehetnek a budapesti Eurocenterben – közölte a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-vel.

 • Hatvan éve boldog feleségével Kányádi Sándor

  Hatvan éve boldog feleségével Kányádi Sándor

  Sztárként ünnepelték születésnapi köszöntésén a 88 éves, Kossuth-díjas erdélyi magyar költőt, Kányádi Sándort. A nemzet művésze sajnos egyre kevesebb találkozón tud megjelenni, miután összeroppant egy csigolyája és bottal közlekedik, de humora és lelkesedése a régi.