2018. április 26., csütörtök
Ervin

Egyéb XVII.kerület XVIII.kerület

Rekordot döntött a reptéri futás

Negyedszer foglalták el futók a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér három kilométer hosszú 1. futópályáját, hogy jótékony céllal teljesítsék az öt, illetve tíz kilométeres távokat. Az idei Runway Runon ezren álltak rajthoz, ami az eddigi legtöbb nevezőt jelenti.

Runway Run (fotó: BUD)

Csak úgy szárnyaltak a futók (fotó: BUD)

A szombati futóverseny elsősorban a légi közlekedésben dolgozó szakembereknek és sportolóknak szólt és jótékony célt szolgált. Az Európában egyedülálló versenyt emberpróbáló hőségben rendezték, de ez nem fogott ki a résztvevőkön. A reptér tájékoztatása szerint az idei versenyre is a világ minden tájáról érkeztek résztvevők, így számos magyar és külföldi cég, illetve idén egy közösségi oldalon hirdetett játékon keresztül bejutott nyolcvan szerencsés „civil” is indult. A hosszabb távot egyébként a férfi egyéni kategóriában az ír Robert Murphy nyerte 34 perc 47 másodperces idővel, míg a nők között Szőke Cecília bizonyult a leggyorsabbnak 43 perc 16 másodperces eredménnyel. Az 5+5 kilométeres váltócsapatok között az Aer Lingus légitársaság csapata diadalmaskodott. A nevezési díjból befolyt összeggel a Suhanj! Alapítványt, valamint a brit Anthony Nolan Alapítványt segítik, amely elsősorban a leukémiás betegek életmentő műtéteit támogatja csontvelődonorok felkutatásával.


Kapcsolódó Cikkek

 • Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Utolsó állomására, Pécsre érkezett a Jószolgálat-díj 2017-es díjazottjait bemutató országjáró szabadtéri kiállítás. A díj 2016/2017-es évadának három díjazottja is Pécsett, illetve környékén segíti a rászorulókat: a Dr.

 • Megteltek Szeged parkjai

  Megteltek Szeged parkjai

  A tavasszal és a jó idővel az is együtt jár, hogy az emberek szeretnek minél több időt a szabadban tölteni.

 • Éremeső a fehérváriaknak

  Éremeső a fehérváriaknak

  Kovács Sarolta nyerte a nők versenyét az öttusázók budapesti országos bajnokságán. Csapatban a KSI SE győzött. De a fehérvári sikernek itt nincs vége.