EUR: 309,69 Ft
CHF: 267,18 Ft
2017. szeptember 22., péntek
Móric

Egyéb XIX.kerület

Rendbetennék a játszótereket

Az elhanyagolt, kisebb lakótelepi játszóterek és parkok rendbetételét kezdeményezi a kispesti Fidesz–KDNP frakció. A kerületben élők a lakótelepeken gyakran találkozhatnak az elmúlt évtizedek hagyatékával, a lepusztult, nyomaiban azonban még eredeti funkcióira emlékeztető terekkel. Egy új javaslat orvosolná a problémát.

A panelházak közötti rozsdásodó hintaállványok, korhadt, ülőlap nélküli padok, gazzal benőtt homokozók, töredezett burkolatok, kiszáradt ivókutak azon túl, hogy vizuálisan rontják a látképet, elvesztették funkciójukat, amire megoldást kerestek a jobboldali politikusok.

− A lakótelepi házak között több helyen elszomorító a látvány, rozsdás hintaállványok, törött padok láthatóak mindenfelé, pedig sok idős vagy éppen kisgyermekes számára túl messze vannak az olyan kiemelt helyek, mint a Kós Károly tér, a Városház tér, az Ötvenhatosok tere vagy a Központi Játszótér. Fontosnak tartjuk, hogy valamennyi lakótelepi kis park és terület rendezett, kulturált legyen − juttatta el gondolatait lapunknak Dódity Gabriella fejlesztéspolitikai tanácsnok, aki előterjesztést készített, amelyben a korábbi tervek megvalósítását javasolja. Amennyiben a képviselők elfogadják javaslatát, megújulhat többek között a Széchenyi és a Toldy, az Árpád és a Nagysándor József, a Klapka és az Irányi utcák tízemeletes házai között lévő, valamint a József Attila utca 71–73. mögötti elhanyagolt terület. Emellett javasolja azt is, hogy a korábban már elfogadott javaslat értelmében az önkormányzat újítsa fel és tegye zárhatóvá a Karton utcai játszóteret is. Elmondása szerint két éve terveket is készítettek, de akkor a baloldali városvezetés nem lépett az ügyben.

 

DSC_9126

A József Attila utca 71–73. között így fest az egykori hinta

DSC_9136

Az Árpád és a Nagysándor József utcák által határolt téren is lenne mit megújítani

Kapcsolódó Cikkek

  • 710 milliót költhetnek épületek és udvarok felújítására

    710 milliót költhetnek épületek és udvarok felújítására

    A sajókazai Radvánszky-kastélyban igazgatói értekezlettel egybekötött tanévnyitót tartottak, ahol jelentős mértékű fejlesztéseket jelentettek be. A rendezvényen Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának tagja elmondta, hogy a kormány 2010-től 2017-ig 572 milliárd forinttal költött többet oktatási célokra, mint a korábbi kormányok.

  • Országos íjászverseny volt Sötétvölgyben

    Országos íjászverseny volt Sötétvölgyben

    Az idén már második alkalommal rendezte meg a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az Alisca Katasztrófavédelmi Országos Íjászversenyt a Szekszárdhoz közeli Sötétvölgyben, ahol a katasztrófavédelem mellett a rendőrségtől, a büntetés-végrehajtástól, a vízügytől és az országgyűlési őrségtől is érkeztek versenyzők.