EUR: 312,53 Ft
CHF: 267,14 Ft
2018. március 23., péntek
Emőke

Egyéb XIX.kerület

Rendbetennék a játszótereket

Az elhanyagolt, kisebb lakótelepi játszóterek és parkok rendbetételét kezdeményezi a kispesti Fidesz–KDNP frakció. A kerületben élők a lakótelepeken gyakran találkozhatnak az elmúlt évtizedek hagyatékával, a lepusztult, nyomaiban azonban még eredeti funkcióira emlékeztető terekkel. Egy új javaslat orvosolná a problémát.

A panelházak közötti rozsdásodó hintaállványok, korhadt, ülőlap nélküli padok, gazzal benőtt homokozók, töredezett burkolatok, kiszáradt ivókutak azon túl, hogy vizuálisan rontják a látképet, elvesztették funkciójukat, amire megoldást kerestek a jobboldali politikusok.


− A lakótelepi házak között több helyen elszomorító a látvány, rozsdás hintaállványok, törött padok láthatóak mindenfelé, pedig sok idős vagy éppen kisgyermekes számára túl messze vannak az olyan kiemelt helyek, mint a Kós Károly tér, a Városház tér, az Ötvenhatosok tere vagy a Központi Játszótér. Fontosnak tartjuk, hogy valamennyi lakótelepi kis park és terület rendezett, kulturált legyen − juttatta el gondolatait lapunknak Dódity Gabriella fejlesztéspolitikai tanácsnok, aki előterjesztést készített, amelyben a korábbi tervek megvalósítását javasolja. Amennyiben a képviselők elfogadják javaslatát, megújulhat többek között a Széchenyi és a Toldy, az Árpád és a Nagysándor József, a Klapka és az Irányi utcák tízemeletes házai között lévő, valamint a József Attila utca 71–73. mögötti elhanyagolt terület. Emellett javasolja azt is, hogy a korábban már elfogadott javaslat értelmében az önkormányzat újítsa fel és tegye zárhatóvá a Karton utcai játszóteret is. Elmondása szerint két éve terveket is készítettek, de akkor a baloldali városvezetés nem lépett az ügyben.

 

DSC_9126

A József Attila utca 71–73. között így fest az egykori hinta

DSC_9136

Az Árpád és a Nagysándor József utcák által határolt téren is lenne mit megújítani

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.