EUR: 308,81 Ft
CHF: 288,43 Ft
2017. március 23., csütörtök
Emőke

Egyéb XIX.kerület

Rendbetennék a játszótereket

Az elhanyagolt, kisebb lakótelepi játszóterek és parkok rendbetételét kezdeményezi a kispesti Fidesz–KDNP frakció. A kerületben élők a lakótelepeken gyakran találkozhatnak az elmúlt évtizedek hagyatékával, a lepusztult, nyomaiban azonban még eredeti funkcióira emlékeztető terekkel. Egy új javaslat orvosolná a problémát.

A panelházak közötti rozsdásodó hintaállványok, korhadt, ülőlap nélküli padok, gazzal benőtt homokozók, töredezett burkolatok, kiszáradt ivókutak azon túl, hogy vizuálisan rontják a látképet, elvesztették funkciójukat, amire megoldást kerestek a jobboldali politikusok.

− A lakótelepi házak között több helyen elszomorító a látvány, rozsdás hintaállványok, törött padok láthatóak mindenfelé, pedig sok idős vagy éppen kisgyermekes számára túl messze vannak az olyan kiemelt helyek, mint a Kós Károly tér, a Városház tér, az Ötvenhatosok tere vagy a Központi Játszótér. Fontosnak tartjuk, hogy valamennyi lakótelepi kis park és terület rendezett, kulturált legyen − juttatta el gondolatait lapunknak Dódity Gabriella fejlesztéspolitikai tanácsnok, aki előterjesztést készített, amelyben a korábbi tervek megvalósítását javasolja. Amennyiben a képviselők elfogadják javaslatát, megújulhat többek között a Széchenyi és a Toldy, az Árpád és a Nagysándor József, a Klapka és az Irányi utcák tízemeletes házai között lévő, valamint a József Attila utca 71–73. mögötti elhanyagolt terület. Emellett javasolja azt is, hogy a korábban már elfogadott javaslat értelmében az önkormányzat újítsa fel és tegye zárhatóvá a Karton utcai játszóteret is. Elmondása szerint két éve terveket is készítettek, de akkor a baloldali városvezetés nem lépett az ügyben.

 

DSC_9126

A József Attila utca 71–73. között így fest az egykori hinta

DSC_9136

Az Árpád és a Nagysándor József utcák által határolt téren is lenne mit megújítani

Kapcsolódó Cikkek

  • Alkudni már a piacon sem lehet

    Alkudni már a piacon sem lehet

    Egyre több az extra program a zalaegerszegi piacon, mégis – főleg a nyugdíjasok – csupán időtöltésből, társadalmi, baráti kapcsolatok építésére használják a vásárteret – mondják az eladók.

  • Őstehetség szeli a habokat

    Őstehetség szeli a habokat

    Most tizenkét éves, de már annyi érme van, hogy a lakásban tele vannak velük az ágyneműtartók. Ugrai Panna a Hód-Úszó SE versenyzője, és a legutóbbi, montenegrói versenyéről tizenhét érmet hozott haza, ezzel pedig korosztályának legeredményesebb lány úszója lett.