EUR: 305,44 Ft
CHF: 276,58 Ft
2017. július 24., hétfő
Kinga, Kincső

Aktuális

Riasztották a magyar Gripeneket

Egy Bakuból-Brüsszelbe tartó repülőgép miatt riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit csütörtök délután – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-vel.

A közlemény szerint a Gulfstream V típusú repülőgép 16 óra 38 perckor lépett be Magyarország légterébe. A repülőgép a repülési tervtől nem tért el, de nem vette fel a kapcsolatot a polgári irányítással, ezért a NATO Integrált Légivezetési Központ riasztotta a Magyar Honvédség készültségi szolgálatában lévő Gripenjeit.

A határt átlépve a Gripen-pár “elfogta” és azonosította a repülőgépet. A civil repülőgép 16 óra 49 perckor felvette a rádiókapcsolatot a Magyar Polgári Légiforgalmi Szolgálattal és folytatta útját Brüsszel felé. A riasztás után a Gripenek visszatértek a kecskeméti repülőbázisra – írta a HM.

Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: Szelíd motoros

    A nap képe: Szelíd motoros

    Egy életre szóló élményben volt részük egy orosz kisváros lakóinak, akik a saját szemükkel láthattak motorozni egy hatalmas barnamedvét.

  • Izrael is élesen bírálta Sorost

    Izrael is élesen bírálta Sorost

    Tiltakozó levelet írt az izraeli kormány képviseletében a washingtoni nagykövetség szóvivője a New York Timesnak. A biztosítékot az verte ki, hogy Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnököt az antiszemitizmus támogatásával vádolták meg a Soros György ellen tett lépések miatt.