EUR: 308,21 Ft
CHF: 289,63 Ft
2017. február 24., péntek
Mátyás

Egyéb XIX.kerület

Roland beleszeretett Wekerlébe

Tóth Roland hat éve költözött Kispestre, és nem is tervezi, hogy elhagyná a XIX. kerület kertvárosi részét. A Jóban Rosszban Bodolai Bandija itt közel van a belvárosi munkákhoz is, vidéki srácként pedig nyugodtabb környezetben élhet. Persze nem utolsó szempont, hogy közel van a motorszerviz.

Tóth Roland színész (Fotó: Máté Krisztián)

Tóth Rolandot megfogta  a Kós Károly tér hangulata (Fotó: Máté Krisztián)

– Hét évig laktam Pesterzsébeten, ahonnan rövid időre Pócsmegyerre költöztem. Arra jutottam, hogy a munka szempontjából könnyebb az élet a fővárosban. A belvárostól kicsit irtózom, ezért csöndesebb környéket kerestem. A dél-pesti régió már egyszer bejött, mikor erzsébeti voltam, így esett a választás nagyjából hat éve Kispestre. A Kós Károly teret akkoriban újították fel, és nagyon megfogott – mondta a Lokál Extrának Tóth Roland színész, akinek ezenkívül is volt egy fontos szempontja, amiért a XIX. kerületben horgonyzott le. – Gyerekkorom óta rajongok a motorokért, és itt van pár utcára a szerelőm, akihez bármikor elvihetem a gépet.

A Jóban Rosszban című sorozat meghatározó alakja tizennégy éves kora óta rajong a kétkerekűekért.

– Nagyapám nagyon értett a motorokhoz, mindig szerelte, csinosítgatta és nagy becsben tartotta a járgányát. Megörököltem a motorját, és nincs visszaút. Nem értek hozzá annyira, mint ő, kisebb javításokat meg tudok csinálni, de én is nagyon óvom és ápolom.

A motorok iránti szeretet a színészet iránti vággyal egy időben jelentkezett.

– Kezembe került egy papír, amelyen a szentesi drámatagozat hirdetett felvételt. El is kezdtem, elsősorban a filmezés érdekelt, aztán azt mondták, lehet, hogy a színpad felé kéne orientálódnom. Felvettek az egyetemre is, de az első év utáni rostán kiestem. Később vidéki színházakban, majd a Nemzeti Színház akadémiáján tanultam.

A színészi munka manapság háromfelé oszlik, a színházban, a kamerák előtt és a szinkronstúdióban is más-más feladat vár Rolandra.

– Más-más lelkület kell mindegyikhez. Egy filmben vagy tévéfelvételen a hibákat ki lehet vágni, újra lehet venni a jelenetet. Más felkészülést igényel a színház, ahol ott, élőben történik minden, és a hibát azonnal érzékeli a közönség, de menni kell tovább. A szinkronban igen összetett a feladat, figyelni kell a szövegre, a füledben lévő hangra, a képre és az üvegfalon túl lévő rendezőre, na meg a hülyéskedő kollégákra.

A legtöbben a Jóban Rosszban című sorozat Bodolai Andrásaként ismerhetik, ez hozta meg számára az igazi népszerűséget.

– Hazudik, aki pályakezdő színészként azt mondja, nem vágyik arra, hogy megismerjék a nevét. Erre pedig a tévé a legalkalmasabb. Naponta 300-400 ezer emberhez juthatsz el, ami után már tényleg megismernek az utcán, ezt én is tapasztalom. A sorozat adja a biztonságot, színészként mi is pénzből élünk, ez egy állandó munka már nyolc éve, és nem kell azon aggódni, vajon hívnak-e fellépni, lesz-e épp szinkron.

Elmondása szerint a másik csatornán futó napi sorozat szereplőivel már nincs rivalizálás.

– Szőke Zolival még Zalaegerszegen játszottam együtt bő húsz évvel ezelőtt, egy darab főszerepét kaptuk mindketten, váltásban játszottuk. Aztán ő a sorozat miatt Budapestre jött, majd Wekerlére költözött, és itt futottunk össze egyszer. Igazából a színészek jóban vannak egymással, ez egy munka, nem több, egyáltalán nincs ellenségeskedés.

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb három gyógyszertárat záratott be az OGYÉI

  Újabb három gyógyszertárat záratott be az OGYÉI

  Újabb három gyógyszertárat záratott be az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, felfüggesztve a Szent Hildegárd gyógyszertár és a hozzá tartozó két fiókgyógyszertár kereskedelmi engedélyét.

 • Néhány héten belül új kormánya lehet Macedóniának

  Néhány héten belül új kormánya lehet Macedóniának

  Néhány héten belül új kormánya lehet Macedóniának, az ellenzéki, balközép Macedóniai Szociáldemokrata Szövetségnek (SDSM) ugyanis szkopjei sajtójelentések szerint sikerült megegyeznie az albán kisebbségi Demokratikus Unió az Integrációért (DUI) párttal, így meglehet a szükséges többségük a parlamentben.

 • Olimpia 2024: a kormány lezártnak tekinti az ügyet

  Olimpia 2024: a kormány lezártnak tekinti az ügyet

  A kormány lezártnak tekinti az olimpiarendezés ügyét, egyben felkérte Szabó Tünde sportért felelős államtitkárt, tájékoztasson arról, hogy az olimpiához kapcsolódó beruházások előkészítése milyen szakaszban van.