EUR: 324,04 Ft
CHF: 278,44 Ft
2018. július 18., szerda
Frigyes

Egyéb XIX.kerület

Roland beleszeretett Wekerlébe

Tóth Roland hat éve költözött Kispestre, és nem is tervezi, hogy elhagyná a XIX. kerület kertvárosi részét. A Jóban Rosszban Bodolai Bandija itt közel van a belvárosi munkákhoz is, vidéki srácként pedig nyugodtabb környezetben élhet. Persze nem utolsó szempont, hogy közel van a motorszerviz.

Tóth Roland színész (Fotó: Máté Krisztián)

Tóth Rolandot megfogta  a Kós Károly tér hangulata (Fotó: Máté Krisztián)

– Hét évig laktam Pesterzsébeten, ahonnan rövid időre Pócsmegyerre költöztem. Arra jutottam, hogy a munka szempontjából könnyebb az élet a fővárosban. A belvárostól kicsit irtózom, ezért csöndesebb környéket kerestem. A dél-pesti régió már egyszer bejött, mikor erzsébeti voltam, így esett a választás nagyjából hat éve Kispestre. A Kós Károly teret akkoriban újították fel, és nagyon megfogott – mondta a Lokál Extrának Tóth Roland színész, akinek ezenkívül is volt egy fontos szempontja, amiért a XIX. kerületben horgonyzott le. – Gyerekkorom óta rajongok a motorokért, és itt van pár utcára a szerelőm, akihez bármikor elvihetem a gépet.


A Jóban Rosszban című sorozat meghatározó alakja tizennégy éves kora óta rajong a kétkerekűekért.

– Nagyapám nagyon értett a motorokhoz, mindig szerelte, csinosítgatta és nagy becsben tartotta a járgányát. Megörököltem a motorját, és nincs visszaút. Nem értek hozzá annyira, mint ő, kisebb javításokat meg tudok csinálni, de én is nagyon óvom és ápolom.


A motorok iránti szeretet a színészet iránti vággyal egy időben jelentkezett.

– Kezembe került egy papír, amelyen a szentesi drámatagozat hirdetett felvételt. El is kezdtem, elsősorban a filmezés érdekelt, aztán azt mondták, lehet, hogy a színpad felé kéne orientálódnom. Felvettek az egyetemre is, de az első év utáni rostán kiestem. Később vidéki színházakban, majd a Nemzeti Színház akadémiáján tanultam.

A színészi munka manapság háromfelé oszlik, a színházban, a kamerák előtt és a szinkronstúdióban is más-más feladat vár Rolandra.

– Más-más lelkület kell mindegyikhez. Egy filmben vagy tévéfelvételen a hibákat ki lehet vágni, újra lehet venni a jelenetet. Más felkészülést igényel a színház, ahol ott, élőben történik minden, és a hibát azonnal érzékeli a közönség, de menni kell tovább. A szinkronban igen összetett a feladat, figyelni kell a szövegre, a füledben lévő hangra, a képre és az üvegfalon túl lévő rendezőre, na meg a hülyéskedő kollégákra.

A legtöbben a Jóban Rosszban című sorozat Bodolai Andrásaként ismerhetik, ez hozta meg számára az igazi népszerűséget.

– Hazudik, aki pályakezdő színészként azt mondja, nem vágyik arra, hogy megismerjék a nevét. Erre pedig a tévé a legalkalmasabb. Naponta 300-400 ezer emberhez juthatsz el, ami után már tényleg megismernek az utcán, ezt én is tapasztalom. A sorozat adja a biztonságot, színészként mi is pénzből élünk, ez egy állandó munka már nyolc éve, és nem kell azon aggódni, vajon hívnak-e fellépni, lesz-e épp szinkron.

Elmondása szerint a másik csatornán futó napi sorozat szereplőivel már nincs rivalizálás.

– Szőke Zolival még Zalaegerszegen játszottam együtt bő húsz évvel ezelőtt, egy darab főszerepét kaptuk mindketten, váltásban játszottuk. Aztán ő a sorozat miatt Budapestre jött, majd Wekerlére költözött, és itt futottunk össze egyszer. Igazából a színészek jóban vannak egymással, ez egy munka, nem több, egyáltalán nincs ellenségeskedés.

Kapcsolódó Cikkek

 • 2019-ben elkezdik végrehajtani a Modern falvak programot

  2019-ben elkezdik végrehajtani a Modern falvak programot

  Jövőre 135 milliárd forintot fordítanak az összesen 3500 milliárdos Modern városok programra, és megkezdődik a Modern falvak program végrehajtása is – jelentette be a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

 • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

 • Nagy értékek a kiskertekben

  Nagy értékek a kiskertekben

  Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.