EUR: 305,31 Ft
CHF: 276,57 Ft
2017. július 21., péntek
Dániel, Daniella

Belföld XVIII.kerület XIX.kerület

Segített eltüntetni a Lokál a szeméthegyet

A Lokál cikke nyomán alig pár nap alatt felszámolták azt a hulladékhegyet, amely Kispest és Pestszentlőrinc határán, a Bozsik stadion közelében lévő szelektív hulladékgyűjtő mellett keletkezett. Lapunk szerdán írt az áldatlan állapotokról. Jeleztük: nem egyértelmű, hogy melyik kerülethez tartozik a szeméthegy. Akkor a XVIII. kerületi önkormányzatnál azt mondták: nem az övék a terület. Ezzel szemben azóta a Pest Megyei Kormányhivatal azt közölte a Lokállal, hogy az a rész Pestszentlőrinchez tartozik. A kormányhivatal kötelezte a XVIII. kerületieket a hulladék elszállítására, ezt azonban végül nem ők, hanem a kispestiek tették meg az FKF Zrt.-vel közösen. – Valóban elvitték a közterület-felügyelők a szemetet, de alighogy távoztak, máris jött valaki, és újabb hulladékot rakott le – mondják a környékbeli boltosok.

A Lokál által bemutatott állapotok

Fotó: Csudai Sándor

Körülbelül negyven köbméter hulladék gyűlt össze Fotó: Csudai Sándor

Fotó: Csudai Sándor

Fotó: Csudai Sándor


Cikkünk után

Fotó:Mészáros Diána

Fotó:Mészáros Diána

Fotó:Mészáros Diána

Fotó:Mészáros Diána

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Több mint félmilliárd nemzetiségi táboroknak és civileknek

  Több mint félmilliárd nemzetiségi táboroknak és civileknek

  Idén 360 millió forintos támogatást kapnak nemzetiségi gyermektáborok, egy pályázat pedig összesen több mint 180 milliót juttat civil szervezeteknek – mondta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

 • A nyugdíjas-szövetkezetek lehetőséget adnak a munkára

  A nyugdíjas-szövetkezetek lehetőséget adnak a munkára

  A nyugdíjas-szövetkezetek megteremtik a lehetőségét annak, hogy nyugdíjba vonulásuk után is dolgozni tudjanak azok, akik még kedvet és energiát éreznek ehhez – mondta a stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

 • Campus Fesztivál: Több mint száz program a második napon

  Campus Fesztivál: Több mint száz program a második napon

  A Campus Fesztivál második napján, pénteken több mint száz program várja az érdeklődőket a debreceni Nagyerdőbe: mások mellett a The Prodigy, a Kowalsky meg a Vega, Rúzsa Magdi, a Brains és a Kiscsillag is koncertezik – jelezte a fesztivál sajtófőnöke pénteken az MTI-nek.

 • Családbarát minősítési programot indít a kormány

  Családbarát minősítési programot indít a kormány

  Az élet minden területére kiterjedő családbarát minősítési programot indít a kormány jövőre – közölte pénteken Tusnádfürdőn Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) államtitkára.