EUR: 307,31 Ft
CHF: 282,04 Ft
2017. május 29., hétfő
Magdolna

Belföld XVIII.kerület XIX.kerület

Segített eltüntetni a Lokál a szeméthegyet

A Lokál cikke nyomán alig pár nap alatt felszámolták azt a hulladékhegyet, amely Kispest és Pestszentlőrinc határán, a Bozsik stadion közelében lévő szelektív hulladékgyűjtő mellett keletkezett. Lapunk szerdán írt az áldatlan állapotokról. Jeleztük: nem egyértelmű, hogy melyik kerülethez tartozik a szeméthegy. Akkor a XVIII. kerületi önkormányzatnál azt mondták: nem az övék a terület. Ezzel szemben azóta a Pest Megyei Kormányhivatal azt közölte a Lokállal, hogy az a rész Pestszentlőrinchez tartozik. A kormányhivatal kötelezte a XVIII. kerületieket a hulladék elszállítására, ezt azonban végül nem ők, hanem a kispestiek tették meg az FKF Zrt.-vel közösen. – Valóban elvitték a közterület-felügyelők a szemetet, de alighogy távoztak, máris jött valaki, és újabb hulladékot rakott le – mondják a környékbeli boltosok.

A Lokál által bemutatott állapotok

Fotó: Csudai Sándor

Körülbelül negyven köbméter hulladék gyűlt össze Fotó: Csudai Sándor

Fotó: Csudai Sándor

Fotó: Csudai Sándor


Cikkünk után

Fotó:Mészáros Diána

Fotó:Mészáros Diána

Fotó:Mészáros Diána

Fotó:Mészáros Diána

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Újabb szocialista érintett metróügyben

    Újabb szocialista érintett metróügyben

    Sajtóértesülések szerint a 4-es metró körüli beruházásokat felügyelő korábbi tenderbizottság szocialista tagja, Tüttő Kata lehetett az, akin keresztül Demszky Gábor és a főváros korábbi SZDSZ-MSZP vezetése nyomást gyakorolhatott a BKV vezetőségére – írja a 888.

  • Migránsbarát politikusokat képez a CEU

    Migránsbarát politikusokat képez a CEU

    A Soros-egyetem feladata, hogy a nemzetközi spekuláns migránsbarát politikáját támogató döntéshozókat képezzen, így befolyásolva az európai politikát – ezt a Soros-szervezet, az OSF egyik jelentése részletezi.