2017. december 12., kedd
Gabriella

Belföld XVIII.kerület XIX.kerület

Segített eltüntetni a Lokál a szeméthegyet

A Lokál cikke nyomán alig pár nap alatt felszámolták azt a hulladékhegyet, amely Kispest és Pestszentlőrinc határán, a Bozsik stadion közelében lévő szelektív hulladékgyűjtő mellett keletkezett. Lapunk szerdán írt az áldatlan állapotokról. Jeleztük: nem egyértelmű, hogy melyik kerülethez tartozik a szeméthegy. Akkor a XVIII. kerületi önkormányzatnál azt mondták: nem az övék a terület. Ezzel szemben azóta a Pest Megyei Kormányhivatal azt közölte a Lokállal, hogy az a rész Pestszentlőrinchez tartozik. A kormányhivatal kötelezte a XVIII. kerületieket a hulladék elszállítására, ezt azonban végül nem ők, hanem a kispestiek tették meg az FKF Zrt.-vel közösen. – Valóban elvitték a közterület-felügyelők a szemetet, de alighogy távoztak, máris jött valaki, és újabb hulladékot rakott le – mondják a környékbeli boltosok.

A Lokál által bemutatott állapotok

Fotó: Csudai Sándor

Körülbelül negyven köbméter hulladék gyűlt össze Fotó: Csudai Sándor

Fotó: Csudai Sándor

Fotó: Csudai SándorCikkünk után

Fotó:Mészáros Diána

Fotó:Mészáros Diána

Fotó:Mészáros Diána

Fotó:Mészáros Diána

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • 2,8 milliárd forintra pályázhatnak jövőre a civil szervezetek

  2,8 milliárd forintra pályázhatnak jövőre a civil szervezetek

  Péntektől lesznek elérhetőek a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) jövő évi pályázati kiírásai, amelyekben összesen 2,8 milliárd forint áll rendelkezésre a civil szervezetek számára – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára egy civil fórumon kedden Nyíregyházán.

 • A kvóták a “Soros-tervbe” illeszkednek

  A kvóták a “Soros-tervbe” illeszkednek

  Az Európai Parlament (EP) határozatában rögzített betelepítési kvóták ellentétesek a magyar nemzeti érdekkel, és abba a “Soros-tervbe” illeszkednek, amely bevándorlók befogadását akarja Magyarországra kényszeríteni – jelentette ki Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

 • Íme a Plus Size Stílusbiblia

  Íme a Plus Size Stílusbiblia

  Bár Kozma Rita neve első hallásra nem tűnik ismertnek, még sokaknak azonnal a teltkarcsúságra gondolnak. Nem véletlenül, hiszen a legtöbben „Plus Size guruként” aposztrofálják, miután szinte ő az egyetlen, aki átfogóan foglalkozik a teltkarcsúak helyzetével.