EUR: 307,65 Ft
CHF: 265,83 Ft
2017. október 20., péntek
Vendel

Aktuális

Simon Welszre terel mindent

Ártatlannak vallotta magát ügye első tárgyalási napján Simon Gábor, akit jelentős költségvetési csalással és okirat-hamisítással vádolnak. A volt MSZP-snek időközben kisfia is született.

A 2014-es kampányban derült ki, hogy Simon Gábor, az MSZP elnökhelyettese be nem vallott, 120 millió forintnak megfelelő összeget tart külföldi számlákon. A politikus előbb lemondott, majd előzetesbe került. Később ez házi őrizetre, majd lakhelyelhagyási tilalomra szelídült.

– A benyújtott iratok igazolják, hogy a számlákra utalt összegek már jóval korábban, 2003-ban is egy nevemre szóló számlán voltak – olvasta fel vallomását  a Fővárosi Törvényszéken Simon Gábor, aki elmondta, hogy kétmillió dollárt bocsátott rendelkezésére egy uruguayi cég, hogy azzal befektetési lehetőségeket keressen. Ezt bizonyítandó egy titoktartásra kötelező megállapodást is mellékelt, amelyet a dél-amerikai cég képviselői is aláírtak.

Simon Gábor per, tárgyalás_MD_2016_09_21_13

A korábbi MSZP-s egyébként lefogyva, új frizurával, kiegyensúlyozottan érkezett a tárgyalásra. Ebben talán az is közrejátszott, hogy hét hete kisfia született.

Mint ismert: Simont azután vették őrizetbe, hogy a zsaruk házkutatást tartottak Welsz Tamásnál, a kiterjedt afrikai kapcsolatokkal rendelkező üzletembernél, aki néhány nappal Simon elfogása után rejtélyes körülmények között, egy rendőrautóban halt meg.

Furcsa összefüggés, hogy Welsz már egy évekkel korábbi, a tárgyaláson felolvasott vallomásában megpendítette, hogy Simon egy uruguayi befektetés fedősztorijával akarja majd magyarázni a számláin lévő pénz eredetét.

Simon Gábor per, tárgyalás_MD_2016_09_21_01

A volt politikust egy Welsznél talált hamis bissau-guineai útlevél miatt okirat-hamisítássál is vádolják. Az úti okmányban Simon fotója volt, és Gabriel D. (Simon anyjának leánykori vezetékneve) névre volt kiállítva. Erről most Simon azt mondta: az elhunyt Welsz magánakciója volt az útlevél kiállítása, ő erről semmit sem tudott. Egyébként az útlevéllel nyitottak számlát a Magnetbanknál, amelyre az ügy másodrendű vádlottja, Welsz barátja, K. József 250 ezer eurót utalt át.

Budapest, 2014. március 12. Simon Gábor volt MSZP-s országgyűlési képviselőt rendőrök kísérik a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, ahol előzetes letartóztatásáról döntött a bíróság 2014. március 12-én. Az MSZP volt elnökhelyettesét adócsalással, magánokirat-hamisítással, valamint felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítással gyanúsítják. MTI Fotó: Kovács Tamás

Budapest, 2014. március 12.
Simon Gábor volt MSZP-s országgyűlési képviselőt rendőrök kísérik a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, ahol előzetes letartóztatásáról döntött a bíróság 2014. március 12-én. Az MSZP volt elnökhelyettesét adócsalással, magánokirat-hamisítással, valamint felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítással gyanúsítják.
MTI Fotó: Kovács Tamás

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Soros nem jótékonykodott, hanem trükközött

  Soros nem jótékonykodott, hanem trükközött

  Sajtóhírek szerint Soros György amerikai milliárdos több mint 18 milliárd dollárt, azaz 4716 milliárd forintot utalt át vagyonából az általa létrehozott Nyílt Társadalom Alapítványnak(OSF).

 • 30 milliárdból újul meg a Dél-pesti Kórház

  30 milliárdból újul meg a Dél-pesti Kórház

  A következő 10 évben hatalmas mértékű, mintegy 700 milliárd forint értékű kórház- és szakrendelő-fejlesztésbe kezd a kormány az Egészséges Budapest Program keretében – mondta tegnap a fővárosi Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban tartott sajtótájékoztatón Kucsák László fideszes országgyűlési képviselő.

 • Orbán Viktor beszédet mond a forradalom ünnepén

  Orbán Viktor beszédet mond a forradalom ünnepén

  Szabadságkoncerttel és egyebek mellett csodás fényfestéssel készülnek a szervezők az idei október 23-ai ünnepségre, amelyen Magyarország kormányfője, Orbán Viktor mond beszédet a Terror Háza Múzeum előtt.

 • Tovább nőtt a használt autók magánimportja

  Tovább nőtt a használt autók magánimportja

  Folytatódott a használt autók magánimportjának növekedése az év első kilenc hónapjában, annak ellenére, hogy a beáramló járművekkel kapcsolatban változatlanul sok a rossz tapasztalat – írja a magyarországi használtautó-piac egyik legjelentősebb szereplője, a Das WeltAuto az MTI-hez eljuttatott közleményében.