2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Aktuális

Simon Welszre terel mindent

Ártatlannak vallotta magát ügye első tárgyalási napján Simon Gábor, akit jelentős költségvetési csalással és okirat-hamisítással vádolnak. A volt MSZP-snek időközben kisfia is született.

A 2014-es kampányban derült ki, hogy Simon Gábor, az MSZP elnökhelyettese be nem vallott, 120 millió forintnak megfelelő összeget tart külföldi számlákon. A politikus előbb lemondott, majd előzetesbe került. Később ez házi őrizetre, majd lakhelyelhagyási tilalomra szelídült.


– A benyújtott iratok igazolják, hogy a számlákra utalt összegek már jóval korábban, 2003-ban is egy nevemre szóló számlán voltak – olvasta fel vallomását  a Fővárosi Törvényszéken Simon Gábor, aki elmondta, hogy kétmillió dollárt bocsátott rendelkezésére egy uruguayi cég, hogy azzal befektetési lehetőségeket keressen. Ezt bizonyítandó egy titoktartásra kötelező megállapodást is mellékelt, amelyet a dél-amerikai cég képviselői is aláírtak.

Simon Gábor per, tárgyalás_MD_2016_09_21_13

A korábbi MSZP-s egyébként lefogyva, új frizurával, kiegyensúlyozottan érkezett a tárgyalásra. Ebben talán az is közrejátszott, hogy hét hete kisfia született.


Mint ismert: Simont azután vették őrizetbe, hogy a zsaruk házkutatást tartottak Welsz Tamásnál, a kiterjedt afrikai kapcsolatokkal rendelkező üzletembernél, aki néhány nappal Simon elfogása után rejtélyes körülmények között, egy rendőrautóban halt meg.

Furcsa összefüggés, hogy Welsz már egy évekkel korábbi, a tárgyaláson felolvasott vallomásában megpendítette, hogy Simon egy uruguayi befektetés fedősztorijával akarja majd magyarázni a számláin lévő pénz eredetét.

Simon Gábor per, tárgyalás_MD_2016_09_21_01

A volt politikust egy Welsznél talált hamis bissau-guineai útlevél miatt okirat-hamisítássál is vádolják. Az úti okmányban Simon fotója volt, és Gabriel D. (Simon anyjának leánykori vezetékneve) névre volt kiállítva. Erről most Simon azt mondta: az elhunyt Welsz magánakciója volt az útlevél kiállítása, ő erről semmit sem tudott. Egyébként az útlevéllel nyitottak számlát a Magnetbanknál, amelyre az ügy másodrendű vádlottja, Welsz barátja, K. József 250 ezer eurót utalt át.

Budapest, 2014. március 12. Simon Gábor volt MSZP-s országgyűlési képviselőt rendőrök kísérik a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, ahol előzetes letartóztatásáról döntött a bíróság 2014. március 12-én. Az MSZP volt elnökhelyettesét adócsalással, magánokirat-hamisítással, valamint felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítással gyanúsítják. MTI Fotó: Kovács Tamás

Budapest, 2014. március 12.
Simon Gábor volt MSZP-s országgyűlési képviselőt rendőrök kísérik a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, ahol előzetes letartóztatásáról döntött a bíróság 2014. március 12-én. Az MSZP volt elnökhelyettesét adócsalással, magánokirat-hamisítással, valamint felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítással gyanúsítják.
MTI Fotó: Kovács Tamás

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Elképesztő az emberek bizalma

  Elképesztő az emberek bizalma

  Ez az év az önkéntes nyugdíjpénztáraknál és az egészségpénztáraknál leginkább a tagokról szólt. A pénztártagok egyértelművé tették, hogy rendkívül megbízhatónak tartják az egészségmegőrzésükhöz és az anyagilag biztos nyugdíjas éveikhez kulcsfontosságú pénztári megoldásokat.

 • Karácsonyi trágárkodás: ki a szivárogtató?

  Karácsonyi trágárkodás: ki a szivárogtató?

  Berkecz Balázs, az Együtt alelnöke készítette azt hangfelvételt, amelyen Karácsony Gergely, a baloldal közös miniszterelnökjelöltje alpári szavakkal fejezi ki nemtetszését a jelölti felkéréssel szemben – értesült az Origo.

 • Sárosdi Lilla férje: Havas egy állat!

  Sárosdi Lilla férje: Havas egy állat!

  Schilling Árpád teljes mellszélességgel kiáll Havas Henrik áldozatai mellett. A rendező a Lokálnak elmondta, a szexuális zaklatás minden formáját elítéli, aki így bánik a nőkkel, annak a bíróságon a helye, ahogy szerinte Havasnak is.