2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb XIV.kerület

Sportligetté vált a Városliget

A sport játszotta a főszerepet a Városligetben. Volt itt minden: futó-, extrém kerékpár- és bmx-verseny, no és az első nemzetközi akrobatikuskosárlabda-kupán és labdazsonglőr-bemutatón is ámultak a nézők.

14ker_sportliegt2

Amikor meglovagolják a Vajdahunyad várat (Fotó: facebook)

Deszkások, bmx-esek, korisok és mindenki, aki ezt az életérzést képviseli, azaz breaktáncosok és a freestyle rap fenegyerekei immár tizenhetedik alakalommal találkoztak, hogy összemérjék tudásukat. Ráadásul az ország legjobb versenyzői gyűltek össze a Városligetben, a csónakázótó területén. Volt ott minden: nagy esések, néhány lehorzsolt térd és könyök, és persze rengeteg lélegzetelállító kunszt.


Budapest, 2016. szeptember 11. A 31. Wizz Air Budapest Félmaraton résztvevői futnak a budai Raoul Wallenberg rakparton 2016. szeptember 11-én. MTI Fotó: Mohai Balázs

Több mint 15 ezren indultak a Városligetből a Budapest félmaratonon (MTI Fotó: Mohai Balázs)

Nem sokkal távolabb, az Olof Palme sétányon volt a 31. Budapest félmaraton rajtja. A futóversenyen több mint tizenötezren indultak el, külföldről pedig minden eddiginél többen, 77 országból 2200-an neveztek. A rendezvényen a Budapest 2024-es olimpiai csapat 11 futóval szerepelt, a pálya mellett pedig a pályázat flashmobcsapatának tagjaival pacsizhattak azok, akik támogatni kívánták a budapesti olimpiai pályázatot. A budapesti pályázat népszerűsítésében az eseményeken számos sportoló és közismert ember vett részt eddig, támogatta többek között Szilágyi Áron, Risztov Éva, Berki Krisztián, Kovács István, Rubint Réka, Buda Márton, Görög Zita és Száraz Dénes is.

1. Nemzetközi Akrobatikus Kosárlabda Kupa és labdazsonglőr show Hősök tere ( Fotó: Sáfár Tibor)

Mindenki csak ámult a kosarasok trükkjein ( Fotó: Sáfár Tibor)

Már ez a két program is nagy élményt nyújtott résztvevőnek és nézőnek egyaránt, és akkor még nem beszéltünk a Hősök terén rendezett első nemzetközi akrobatikuskosárlabda-kupáról és labdazsonglőr-bemutatóról, melyre az amerikai válogatott Jerry L. Burrel társaságában érkezett, aki az USA ma már legnagyobb akrobatikuskosárlabda-csapatát alapította ACRODUNK néven. Profi kategóriában ellenük  versenyezett a szlovén Dunking Devils és a nemzetközi szinten is ismert magyar együttes, a Face Team. Az egész napos rendezvényen a látványos zsákolások mellett labdazsonglőrök versenyét és bemutatóit is élvezhették a vendégek, ugyanis tíz ország 30 versenyzője volt jelen a helyszínen. A nap fénypontja az a parádé volt, amelyen az összes akrobatikus zsákoló és az összes labdazsonglőr egyszerre tartott bemutatót Budapest egyik legszebb terén.


Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.