2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb XIX.kerület

Spöttle: Súlyosbodhat a nők elleni erőszak

A migráció kérdésköréről tartott előadást Georg Spöttle a Kispesti Vigadóban a múlt héten. A Németországban született, de tíz éve hazánkban élő biztonságpolitikai szakértő szerint Európa nem képes befogadni a muszlimok ekkora létszámát. A kényszer-betelepítés tévút.
Moria, 2016. szeptember 20. Migránsok nézik a lángokat a Leszbosz görög sziget Moria városa mellett létesített menekülttábor peremén, miután tűz ütött ki a táborban 2016. szeptember 19-én este. 3-4000 menedékkérő kényszerült elmenekülni a szeles időjárás miatt gyorsan terjedő lángok elől. A rendőrség szerint a tüzet szándékos gyújtogatás okozta. (MTI/AP/Michael Schwarz)

A görögországi Leszbosz szigetén lévő menekülttáborban múlt héten tömegverekedés és gyújtogatás volt (MTI/AP/Michael Schwarz)

− Hasznos tagjai a társadalomnak azok a bevándorlók, akik itt tanultak, itt nyitottak üzleteket, munkát adnak a magyar embereknek. A legnagyobb probléma azonban az, hogy az illegálisan beáramló migránstömeg nagy része nyelveket nem beszélő analfabéta, akiket a legegyszerűbb munkákra sem tudnak alkalmazni, számukra csak a bűnözés és a terrorizmus marad − foglalta össze gondolatait a migránskérdésről Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő kispesti előadása során. Szerinte az a tömeg a veszélyes, amely Afganisztánból, Irakból, Szíriából és fekete Afrikából érkezik.
DSC_0621

Spöttle reménykedik a helyzet rendezésében

− Azzal hitegetik őket, hogy majd Nyugat-Európában hamar munkát találnak és tárt karokkal várják őket, megtalálják számításukat. Az embercsempészek ezen meggazdagodnak. A migránsok aztán szembesülnek vele, hogy ha nem beszélik a nyelvet, nincs szakmájuk, iskolai végzettségük, esélyük sincs elhelyezkedni – írta beszámolójában az előadáson elhangzottakat idézve a kispest.info.


Spöttle szerint párhuzamos társadalmak jönnek létre, saját közegükben létrehoznak egy szinte önálló miniállamot, saját üzleteik, iskoláik, törvényeik vannak.
− Ők nem azért élnek Európában, mert azonosulnak egy demokratikus és szabad ország értékrendjével, hanem kizárólag anyagi érdekből. Ez igaz a régi és az új bevándorlókra egyaránt. A nők elleni erőszak súlyosbodni fog, ha kötelezően telepítenek migránsokat Európába. A férfiak a mecsetekben azt hallják az imámtól, hogy minden európai nő prostituált, mert gyakorlatilag meztelenül vannak a strandon. Nekik már az kultúrsokk, hogy a mi világunkban nincs a nők fején kendő, kísérő nélkül szállnak fel a tömegközlekedési eszközökre és elmennek dolgozni vagy tanulni. Az óriási szexuális frusztráció és elfojtás tünete, hogy hol nyolcvanéves néniket erőszakolnak meg temetőkben, hol kilencéves kislányokat molesztálnak uszodákban – mondta el a szakértő, aki a határok lezárásában látja a megoldást, továbbá abban, hogy a problémát helyben kell kezelni, nem pedig Európába hozni.
− Csak reménykedni tudok abban, hogy talán még mindig nem késő a menekültkérdésben valamilyen közös megoldást találni, mert itt ilyen mennyiségű muszlimot tökéletesen lehetetlen integrálni, miközben az együttélés is óriási feszültségforrást jelent mindkét részről.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.