2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Egyéb XIX.kerület

Spöttle: Súlyosbodhat a nők elleni erőszak

A migráció kérdésköréről tartott előadást Georg Spöttle a Kispesti Vigadóban a múlt héten. A Németországban született, de tíz éve hazánkban élő biztonságpolitikai szakértő szerint Európa nem képes befogadni a muszlimok ekkora létszámát. A kényszer-betelepítés tévút.
Moria, 2016. szeptember 20. Migránsok nézik a lángokat a Leszbosz görög sziget Moria városa mellett létesített menekülttábor peremén, miután tűz ütött ki a táborban 2016. szeptember 19-én este. 3-4000 menedékkérő kényszerült elmenekülni a szeles időjárás miatt gyorsan terjedő lángok elől. A rendőrség szerint a tüzet szándékos gyújtogatás okozta. (MTI/AP/Michael Schwarz)

A görögországi Leszbosz szigetén lévő menekülttáborban múlt héten tömegverekedés és gyújtogatás volt (MTI/AP/Michael Schwarz)

− Hasznos tagjai a társadalomnak azok a bevándorlók, akik itt tanultak, itt nyitottak üzleteket, munkát adnak a magyar embereknek. A legnagyobb probléma azonban az, hogy az illegálisan beáramló migránstömeg nagy része nyelveket nem beszélő analfabéta, akiket a legegyszerűbb munkákra sem tudnak alkalmazni, számukra csak a bűnözés és a terrorizmus marad − foglalta össze gondolatait a migránskérdésről Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő kispesti előadása során. Szerinte az a tömeg a veszélyes, amely Afganisztánból, Irakból, Szíriából és fekete Afrikából érkezik.
DSC_0621

Spöttle reménykedik a helyzet rendezésében

− Azzal hitegetik őket, hogy majd Nyugat-Európában hamar munkát találnak és tárt karokkal várják őket, megtalálják számításukat. Az embercsempészek ezen meggazdagodnak. A migránsok aztán szembesülnek vele, hogy ha nem beszélik a nyelvet, nincs szakmájuk, iskolai végzettségük, esélyük sincs elhelyezkedni – írta beszámolójában az előadáson elhangzottakat idézve a kispest.info.


Spöttle szerint párhuzamos társadalmak jönnek létre, saját közegükben létrehoznak egy szinte önálló miniállamot, saját üzleteik, iskoláik, törvényeik vannak.
− Ők nem azért élnek Európában, mert azonosulnak egy demokratikus és szabad ország értékrendjével, hanem kizárólag anyagi érdekből. Ez igaz a régi és az új bevándorlókra egyaránt. A nők elleni erőszak súlyosbodni fog, ha kötelezően telepítenek migránsokat Európába. A férfiak a mecsetekben azt hallják az imámtól, hogy minden európai nő prostituált, mert gyakorlatilag meztelenül vannak a strandon. Nekik már az kultúrsokk, hogy a mi világunkban nincs a nők fején kendő, kísérő nélkül szállnak fel a tömegközlekedési eszközökre és elmennek dolgozni vagy tanulni. Az óriási szexuális frusztráció és elfojtás tünete, hogy hol nyolcvanéves néniket erőszakolnak meg temetőkben, hol kilencéves kislányokat molesztálnak uszodákban – mondta el a szakértő, aki a határok lezárásában látja a megoldást, továbbá abban, hogy a problémát helyben kell kezelni, nem pedig Európába hozni.
− Csak reménykedni tudok abban, hogy talán még mindig nem késő a menekültkérdésben valamilyen közös megoldást találni, mert itt ilyen mennyiségű muszlimot tökéletesen lehetetlen integrálni, miközben az együttélés is óriási feszültségforrást jelent mindkét részről.

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.