2017. november 04., szombat
Károly

Belföld

Szabadon járkál a budai családirtó

Szabadon jár-kel Budapest utcáin, autót vezet P. Károly, a budai családirtó. A férfi 2008-ban brutálisan kivégezte feleségét és hároméves lányát, de 2013-ban szabadult az elmegyógyintézetből. Ahol feltűnik, rettegnek tőle.

Az egész országot megrázta, amikor a Buda egyik luxusnegyedében lakó 39 éves P. Károly kislányát, Kiarát tizennyolc, feleségét, Dórát pedig nyolc késszúrással kivégezte. Utána levágta saját nyelvét, így talált rá sógornője, Gabriella, akit arra kért: szúrja szíven. P. Károly topmenedzserként egy multinál dolgozott, családjával fényűző villában lakott. Egy szekta azonban hatalmába kerítette, azt tervezte, hogy űrhajót épít a Szíriuszra. Magát felsőbbrendű lénynek, „nagyúrnak” képzelte, kislányáról úgy tartotta: csillaggyermek, aki megküzd a szellemekkel.


P. Károlyt kényszergyógykezelésre ítélték és az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe (IMEI) került, ahol a hozzá hasonló elmebeteg gyilkosokat kezelik. Innen azonban 2013-ban szabadulhatott, azóta köztünk jár. Sőt már annyira otthonosan érzi magát Budapest utcáin, hogy autót is vezet és vidáman, fütyörészve sétálgat. Feltűnése mindenütt riadalmat kelt, környezete ugyanis pontosan tudja, ki ő.

A családirtó most például egy budai lakóparkban havi több százezer forintért ad ki egy lakást bérlőknek. Ebben a lakásban élt feleségével, mielőtt a gyilkosság helyszínére költöztek. P. Károly a lakbérből vígan megél, szórakozni jár, mondhatni, teljes az élete.


– Havonta egyszer tűnik fel, amikor fizetnek neki a lakók. Elidőzik másfél-két órát, de addig itt senki sem mozdul ki. Korábban az apjával jött, bamba képpel bámult maga elé, látszott, hogy le van szedálva. Ennek most már nyoma sincs – mondta a Lokálnak az egyik szomszéd, aki nem érti, hogyan kaphat vezetői engedélyt a gyilkos, aki a hírek szerint orvosi kezelés alatt áll.

Nem csak a luxus lakóparkban tartanak a férfitól, mert mint megtudtuk, a XVII. kerületben, ahol a szüleinél lakik, jó néhányan hasonlóképpen összerándult gyomorral sétálnak az utcán, amikor meglátják a családirtót. A feleség, Dóra szülei egyébként belerokkantak lányuk elvesztésébe, azóta sem jöttek rendbe.

Kerestük az ügyben az IMEI-t a kényszergyógykezeltek szabadon bocsátásának szabályairól, de lapzártánkig nem érkezett válasz.

Kapcsolódó Cikkek

  • Nem volt hiábavaló az ötvenhatosok áldozata

    Nem volt hiábavaló az ötvenhatosok áldozata

    A Magyarországot megszálló szovjet haderő ugyan leverte a forradalmat, de az ötvenhatosok áldozata nem volt hiábavaló, mivel az ő küzdelmük alapozta meg az ország mai szabadságát – írta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szombaton az MTI-hez eljuttatott közleményében.

  • Fidesz: ’56 szelleme fundamentum mindenki számára

    Fidesz: ’56 szelleme fundamentum mindenki számára

    Ma már Magyarország önálló, és ’56 szelleme fundamentumként szolgál mindenki számára, aki a közért, a nemzetért dolgozhat – hangoztatta Kucsák László fideszes országgyűlési képviselő szombaton Budapesten, a nemzeti gyásznapon tartott megemlékezésen.