2018. május 25., péntek
Orbán

Belföld

Szabadon járkál a budai családirtó

Szabadon jár-kel Budapest utcáin, autót vezet P. Károly, a budai családirtó. A férfi 2008-ban brutálisan kivégezte feleségét és hároméves lányát, de 2013-ban szabadult az elmegyógyintézetből. Ahol feltűnik, rettegnek tőle.

Az egész országot megrázta, amikor a Buda egyik luxusnegyedében lakó 39 éves P. Károly kislányát, Kiarát tizennyolc, feleségét, Dórát pedig nyolc késszúrással kivégezte. Utána levágta saját nyelvét, így talált rá sógornője, Gabriella, akit arra kért: szúrja szíven. P. Károly topmenedzserként egy multinál dolgozott, családjával fényűző villában lakott. Egy szekta azonban hatalmába kerítette, azt tervezte, hogy űrhajót épít a Szíriuszra. Magát felsőbbrendű lénynek, „nagyúrnak” képzelte, kislányáról úgy tartotta: csillaggyermek, aki megküzd a szellemekkel.


P. Károlyt kényszergyógykezelésre ítélték és az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe (IMEI) került, ahol a hozzá hasonló elmebeteg gyilkosokat kezelik. Innen azonban 2013-ban szabadulhatott, azóta köztünk jár. Sőt már annyira otthonosan érzi magát Budapest utcáin, hogy autót is vezet és vidáman, fütyörészve sétálgat. Feltűnése mindenütt riadalmat kelt, környezete ugyanis pontosan tudja, ki ő.

A családirtó most például egy budai lakóparkban havi több százezer forintért ad ki egy lakást bérlőknek. Ebben a lakásban élt feleségével, mielőtt a gyilkosság helyszínére költöztek. P. Károly a lakbérből vígan megél, szórakozni jár, mondhatni, teljes az élete.


– Havonta egyszer tűnik fel, amikor fizetnek neki a lakók. Elidőzik másfél-két órát, de addig itt senki sem mozdul ki. Korábban az apjával jött, bamba képpel bámult maga elé, látszott, hogy le van szedálva. Ennek most már nyoma sincs – mondta a Lokálnak az egyik szomszéd, aki nem érti, hogyan kaphat vezetői engedélyt a gyilkos, aki a hírek szerint orvosi kezelés alatt áll.

Nem csak a luxus lakóparkban tartanak a férfitól, mert mint megtudtuk, a XVII. kerületben, ahol a szüleinél lakik, jó néhányan hasonlóképpen összerándult gyomorral sétálnak az utcán, amikor meglátják a családirtót. A feleség, Dóra szülei egyébként belerokkantak lányuk elvesztésébe, azóta sem jöttek rendbe.

Kerestük az ügyben az IMEI-t a kényszergyógykezeltek szabadon bocsátásának szabályairól, de lapzártánkig nem érkezett válasz.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ilyen lesz az új ötvenes

  Ilyen lesz az új ötvenes

  A Magyar Nemzeti Bank mától új 50 forintos forgalmi érme-emlékváltozatot bocsát ki a Családok éve tiszteletére. Az új 50 forintosok között lesz 10 ezer forint névértékű ezüst, valamint 2 ezer forint névértékű színesfém emlékérme is.

 • Steve Bannon: Orbán hasonlít Trumpra

  Steve Bannon: Orbán hasonlít Trumpra

  Több párhuzamot vont Orbán Viktor miniszterelnök és Donald Trump amerikai elnök között Steve Bannon, utóbbi korábbi kampánystratégája, aki a Várkert Bazárban tartott előadást a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány és a Századvég Alapítvány szervezte Európa Jövője konferencia első napján, szerdán.

 • Feje tetejére fordították a pizzát

  Feje tetejére fordították a pizzát

  Elsőként Magyarországon a Pizza i55 kínálja Chicago specialitását, a “deep dish” vagyis mélytányéros pizzát. A bár testvérpár-tulajdonosai számítanak rá, hogy a hagyományos pizza kedvelői majd kígyót-békát kiabálnak rájuk, de hisznek benne, hogy a fordítva rétegzett “pizzapite” beveszi majd a gasztronómiai szempontból befogadó Budapestet.

 • Repüléssel ünnepel a lottómilliomos

  Repüléssel ünnepel a lottómilliomos

  Életében először ül repülőre a magyar lottómilliomos. Habár Andraschek László 2013-ban 636 milliót nyert a Skandináv lottón még soha nem ült utazott repülőn, de hatvanadik születésnapján egy Kanadába szóló jeggyel lepi meg felesége Anikó.