EUR: 316,89 Ft
CHF: 269,31 Ft
2018. május 22., kedd
Júlia, Rita

Aktuális

Szakításokhoz vezetett a migránskérdés

A kilépések napja volt a tegnapi: két civil szervezetet is a migránskérdés miatt hagyta el egy-egy oszlopos tagja. Mészáros István László huszonöt év után válik meg a Magyar Helsinki Bizottságtól.

– A bizottság a kvótanépszavazás meghackelésére biztatta a választókat: érvénytelen szavazatok leadásáért kampányol. Ezt az akciót több szempontból is súlyosan aggályosnak, hitelrontónak és elfogadhatatlannak tartom – tudatta közleményében az Országgyűlés Emberi Jogi Bizottságának rendszerváltás utáni SZDSZ-es alelnöke.


Pukli István. Pedagógus tüntetés. A Tanítanék Mozgalom és a Civil Közoktatási Platform szabad oktatásért tartott tanévzáró, "bizonyítványosztó" demonstrációjának résztvevői indulnak a budapesti Március 15. térről a Várkert Bazárhoz 2016. június 11-én. ( Fotó: Csudai Sándor )

Pukli István. Pedagógus tüntetés. A Tanítanék Mozgalom és a Civil Közoktatási Platform szabad oktatásért tartott tanévzáró, “bizonyítványosztó” demonstrációjának résztvevői indulnak a budapesti Március 15. térről a Várkert Bazárhoz 2016. június 11-én. ( Fotó: Csudai Sándor )

Pukli István, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója, az oktatási reformokat követelő Tanítanék mozgalom egyik életre hívója is hasonló okokról beszélt a Magyar Nemzetnek. A pedagógus volt az egyetlen, aki nem szavazta meg, hogy a szervezet csatlakozzon egy menedékkérők befogadása mellett állást foglaló, Alföldi Róbert nevével fémjelzett demonstrációhoz.

– Ha szervezetként kiállunk egy ilyen átpolitizált, irtózatosan megosztó ügy mellett, akkor rengeteg támogatót veszíthetünk, és az emberek ki fognak hátrálni az oktatás ügye mögül… Úgy vélem, a sorozatos félreértések és a másként gondolkodás miatt nem biztos, hogy hosszú távon jó lenne, ha továbbra is az én nevemmel kötnék össze a Tanítanék mozgalmat – fogalmazott.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek