EUR: 308,14 Ft
CHF: 267,55 Ft
2017. október 18., szerda
Lukács

Aktuális

Szakításokhoz vezetett a migránskérdés

A kilépések napja volt a tegnapi: két civil szervezetet is a migránskérdés miatt hagyta el egy-egy oszlopos tagja. Mészáros István László huszonöt év után válik meg a Magyar Helsinki Bizottságtól.

– A bizottság a kvótanépszavazás meghackelésére biztatta a választókat: érvénytelen szavazatok leadásáért kampányol. Ezt az akciót több szempontból is súlyosan aggályosnak, hitelrontónak és elfogadhatatlannak tartom – tudatta közleményében az Országgyűlés Emberi Jogi Bizottságának rendszerváltás utáni SZDSZ-es alelnöke.

Pukli István. Pedagógus tüntetés. A Tanítanék Mozgalom és a Civil Közoktatási Platform szabad oktatásért tartott tanévzáró, "bizonyítványosztó" demonstrációjának résztvevői indulnak a budapesti Március 15. térről a Várkert Bazárhoz 2016. június 11-én. ( Fotó: Csudai Sándor )

Pukli István. Pedagógus tüntetés. A Tanítanék Mozgalom és a Civil Közoktatási Platform szabad oktatásért tartott tanévzáró, “bizonyítványosztó” demonstrációjának résztvevői indulnak a budapesti Március 15. térről a Várkert Bazárhoz 2016. június 11-én. ( Fotó: Csudai Sándor )

Pukli István, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója, az oktatási reformokat követelő Tanítanék mozgalom egyik életre hívója is hasonló okokról beszélt a Magyar Nemzetnek. A pedagógus volt az egyetlen, aki nem szavazta meg, hogy a szervezet csatlakozzon egy menedékkérők befogadása mellett állást foglaló, Alföldi Róbert nevével fémjelzett demonstrációhoz.

– Ha szervezetként kiállunk egy ilyen átpolitizált, irtózatosan megosztó ügy mellett, akkor rengeteg támogatót veszíthetünk, és az emberek ki fognak hátrálni az oktatás ügye mögül… Úgy vélem, a sorozatos félreértések és a másként gondolkodás miatt nem biztos, hogy hosszú távon jó lenne, ha továbbra is az én nevemmel kötnék össze a Tanítanék mozgalmat – fogalmazott.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Grilljárgány haladóknak

  A nap képe: Grilljárgány haladóknak

  Különleges ajándékkal lepte meg a Land Rover a legendás brit sztárszakácsot, Jamie Olivert. A hatalmas múlttal rendelkező autógyár egy olyan továbbfejlesztett terepjárót készített a séfnek, amivel ezen túl bármikor és bárhol tud sütni.

 • Facebookon árulta a drogot, lebukott

  Facebookon árulta a drogot, lebukott

  Van az a mondás, hogy nagy az Isten állatkertje. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint annak a 26 éves amerikai fiúnak a húzása, aki közösségi oldalán próbált értékesíteni 500 gramm marihuánát.

 • Havi egymilliót fizetett Czeglédy cége Gyurcsányéknak

  Havi egymilliót fizetett Czeglédy cége Gyurcsányéknak

  Baráti kölcsönnek nevezte Gyurcsány Ferenc, hogy cége, az Altus Portfolio Kft. 78 millió forintot kölcsönzött a költségvetési csalás miatt előzetesben lévő Czeglédy Csaba bűnszervezetének, holott az Altus három hónap alatt több mint hárommilliós kamatot kapott az ügylet után.