EUR: 312,76 Ft
CHF: 288,36 Ft
2017. május 01., hétfő
Fülöp, Jakab

Aktuális

Szakításokhoz vezetett a migránskérdés

A kilépések napja volt a tegnapi: két civil szervezetet is a migránskérdés miatt hagyta el egy-egy oszlopos tagja. Mészáros István László huszonöt év után válik meg a Magyar Helsinki Bizottságtól.

– A bizottság a kvótanépszavazás meghackelésére biztatta a választókat: érvénytelen szavazatok leadásáért kampányol. Ezt az akciót több szempontból is súlyosan aggályosnak, hitelrontónak és elfogadhatatlannak tartom – tudatta közleményében az Országgyűlés Emberi Jogi Bizottságának rendszerváltás utáni SZDSZ-es alelnöke.

Pukli István. Pedagógus tüntetés. A Tanítanék Mozgalom és a Civil Közoktatási Platform szabad oktatásért tartott tanévzáró, "bizonyítványosztó" demonstrációjának résztvevői indulnak a budapesti Március 15. térről a Várkert Bazárhoz 2016. június 11-én. ( Fotó: Csudai Sándor )

Pukli István. Pedagógus tüntetés. A Tanítanék Mozgalom és a Civil Közoktatási Platform szabad oktatásért tartott tanévzáró, “bizonyítványosztó” demonstrációjának résztvevői indulnak a budapesti Március 15. térről a Várkert Bazárhoz 2016. június 11-én. ( Fotó: Csudai Sándor )

Pukli István, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója, az oktatási reformokat követelő Tanítanék mozgalom egyik életre hívója is hasonló okokról beszélt a Magyar Nemzetnek. A pedagógus volt az egyetlen, aki nem szavazta meg, hogy a szervezet csatlakozzon egy menedékkérők befogadása mellett állást foglaló, Alföldi Róbert nevével fémjelzett demonstrációhoz.

– Ha szervezetként kiállunk egy ilyen átpolitizált, irtózatosan megosztó ügy mellett, akkor rengeteg támogatót veszíthetünk, és az emberek ki fognak hátrálni az oktatás ügye mögül… Úgy vélem, a sorozatos félreértések és a másként gondolkodás miatt nem biztos, hogy hosszú távon jó lenne, ha továbbra is az én nevemmel kötnék össze a Tanítanék mozgalmat – fogalmazott.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Jön a nyár? 27 fok is lehet a héten!

    Jön a nyár? 27 fok is lehet a héten!

    Melegszik az idő május első napjaiban: többfelé ismét 20 Celsius-fok felett alakulnak a maximumok, a hét közepén akár 27 fok is lehet. Sok napsütés várható, de záporok, zivatarok is lehetnek – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzésében.

  • Elhunyt Usztics Mátyás

    Elhunyt Usztics Mátyás

    Usztics Mátyás színész halálát a művész közösségi oldalán jelentették be, a család hozzájárulásával.