2018. december 14., péntek
Szilárda

Extra

Szász Emese: Jöhet az esküvő és a baba!

Készül az esküvőjére és minél hamarabb szeretne édesanya lenni. A 33 éves Szász Emese olimpiai bajnok vívó azt is elmesélte a Lokál Extrának, hogy a döntő pillanatban úgy érezte a páston, hogy vele van édesapja is, aki négy évvel ezelőtt hunyt el.

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 6. Szász Emese örül, miután győzött az olasz Rossella Fiamingo ellen a 2016-os riói nyári olimpia női párbajtőrversenye döntőjében a Rio de Janeiró-i 3-as Karióka Arénában 2016. augusztus 6-án. Szász Emese 15-13-ra nyert és olimpiai bajnok lett. MTI Fotó: Czeglédi ZsoltCsodálatos, ami velem történt. Amiért egész életemben dolgoztam, végre kifizetődött. Lelkiekben a végcél elérése segített, hogy mindenképpen éremmel jöjjek haza – mondta Szász Emese a Lokál Extrának, a szokásos fülig érő mosollyal az arcán.


Hosszú évek munkája és számtalan mélypont vezetett odáig, hogy Szász Emese nyakába akasztották az olimpiai aranyérmet. Négy évvel ezelőtt, a londoni olimpia idején úgy érezte, hogy semmi sem úgy jön össze, ahogy kellene. Igazi mélypont volt ez az időszak, hiszen könyökműtétje után több hétbe telt, míg egyáltalán újra elkezdhetett vívni. Ráadásul teljesen összetört édesapja halála miatt. Két hónap után azonban elképesztő lelkierővel felállt a padlóról. Ebben sokat segített neki pszichológusa, Csillag Lilla is, aki mindig „rápirított”, ha kellett. Így Emese úgy vágott neki a riói olimpiának, hogy bármi lesz, ő jól fogja érezni magát.

– Végig éreztem, hogy édesapám mellettem van. Olyan volt, mintha velem töltötte volna azt a napot és segített a páston, amennyire lehetett. Jó érzés töltött el és boldog vagyok, hogy velem volt! – mesélte Emese, aki úgy érzi, sokat köszönhet édesapjának, ő volt az, aki minden helyzetben higgadt tudott maradni, és neki is hálás azért, hogy idáig eljutott a sportban.


Az olimpikon egyébként óvja a magánéletét, annyit azért elárult, hogy boldog a párjával, akivel októberben összeházasodnak.

– Első körben esküvő lesz, már május elején megszerveztünk mindent, így nem sok dolog maradt. Nem vagyok aggódós menyasszony és nem is lesz habos-babos ruhám, az nem az én stílusom. Teljesen nyugodtan kezeltem ezt az időszakot és boldogan várom a nagy napot. Miután összekötöttük az életünket, szeretnénk gyereket is a párommal. Ez persze nem jelenti azt, hogy abbahagyom a sportot, vissza akarok térni a pástra, és négy év múlva a tokiói olimpián is jó lenne versenyezni – tette hozzá Emese, aki szerint nagy siker lenne, ha Budapest 2024-ben olimpiát rendezhetne.

– Nagyon örülne neki a magyar szurkolótábor, mert nagyon lelkesek és a világ végére is elkísérnek minket, ha pedig itthon lenne egy olimpia, az nekik is csúcsesemény lenne! – tette hozzá.

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 7. A párbajtőrben olimpia bajnok Szász Emese megcsókolja aranyérmét a 2016-os riói nyári olimpia női párbajtőr versenye eredményhirdetése utáni sajtótájékoztató végén a Rio de Janeiró-i 3-as Karióka Arénában 2016. augusztus 6-án. Szász Emese a döntőben 15-13-ra győzött az olasz Rossella Fiamingo ellen. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Kapcsolódó Cikkek

 • Tom Jones ismét Magyarországra jön!

  Tom Jones ismét Magyarországra jön!

  Jövőre ismét koncertet ad Magyarországon Tom Jones. A világhírű walesi énekes 2019. június 22-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel és adja elő legnépszerűbb dalait – közölte a szervező Live Nation pénteken az MTI-vel.

 • Csúcsgumikkal szerelik a MOL Limókat

  Csúcsgumikkal szerelik a MOL Limókat

  Ultranagy teljesítményű téli abroncsokat kaptak a MOL Limo Mercedes-Benz modelljei. A flotta prémium autóira a Hankook kifejezetten felsőkategóriás személygépkocsira fejlesztett termékei kerülnek, amelyek még tovább emelik a vezetési élményt.

 • Karácsonyi dalok egyedi misztikus GREGORIAN stílusban

  Karácsonyi dalok egyedi misztikus GREGORIAN stílusban

  Az advent tökéletes periódus arra, hogy egy kicsit elcsendesedjünk, megálljunk, pihenjünk, feltöltődjünk, önmagunkkal, családunkkal, barátainkkal hangolódjunk békességben az év legszebb ünnepére, a Karácsonyra!

 • Ákos ismét dupla Aréna-koncerttel zárja az évet

  Ákos ismét dupla Aréna-koncerttel zárja az évet

  Ismét dupla Aréna-koncerttel zárja az évet Ákos december 14-15-én. A népszerű előadó, dalszerző idén ősszel négyszámos stúdióanyagot jelentetett meg, ami a jövőre tervezett következő album előfutára.