2018. január 18., csütörtök
Piroska

Extra

Szász Emese: Jöhet az esküvő és a baba!

Készül az esküvőjére és minél hamarabb szeretne édesanya lenni. A 33 éves Szász Emese olimpiai bajnok vívó azt is elmesélte a Lokál Extrának, hogy a döntő pillanatban úgy érezte a páston, hogy vele van édesapja is, aki négy évvel ezelőtt hunyt el.

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 6. Szász Emese örül, miután győzött az olasz Rossella Fiamingo ellen a 2016-os riói nyári olimpia női párbajtőrversenye döntőjében a Rio de Janeiró-i 3-as Karióka Arénában 2016. augusztus 6-án. Szász Emese 15-13-ra nyert és olimpiai bajnok lett. MTI Fotó: Czeglédi ZsoltCsodálatos, ami velem történt. Amiért egész életemben dolgoztam, végre kifizetődött. Lelkiekben a végcél elérése segített, hogy mindenképpen éremmel jöjjek haza – mondta Szász Emese a Lokál Extrának, a szokásos fülig érő mosollyal az arcán.


Hosszú évek munkája és számtalan mélypont vezetett odáig, hogy Szász Emese nyakába akasztották az olimpiai aranyérmet. Négy évvel ezelőtt, a londoni olimpia idején úgy érezte, hogy semmi sem úgy jön össze, ahogy kellene. Igazi mélypont volt ez az időszak, hiszen könyökműtétje után több hétbe telt, míg egyáltalán újra elkezdhetett vívni. Ráadásul teljesen összetört édesapja halála miatt. Két hónap után azonban elképesztő lelkierővel felállt a padlóról. Ebben sokat segített neki pszichológusa, Csillag Lilla is, aki mindig „rápirított”, ha kellett. Így Emese úgy vágott neki a riói olimpiának, hogy bármi lesz, ő jól fogja érezni magát.

– Végig éreztem, hogy édesapám mellettem van. Olyan volt, mintha velem töltötte volna azt a napot és segített a páston, amennyire lehetett. Jó érzés töltött el és boldog vagyok, hogy velem volt! – mesélte Emese, aki úgy érzi, sokat köszönhet édesapjának, ő volt az, aki minden helyzetben higgadt tudott maradni, és neki is hálás azért, hogy idáig eljutott a sportban.


Az olimpikon egyébként óvja a magánéletét, annyit azért elárult, hogy boldog a párjával, akivel októberben összeházasodnak.

– Első körben esküvő lesz, már május elején megszerveztünk mindent, így nem sok dolog maradt. Nem vagyok aggódós menyasszony és nem is lesz habos-babos ruhám, az nem az én stílusom. Teljesen nyugodtan kezeltem ezt az időszakot és boldogan várom a nagy napot. Miután összekötöttük az életünket, szeretnénk gyereket is a párommal. Ez persze nem jelenti azt, hogy abbahagyom a sportot, vissza akarok térni a pástra, és négy év múlva a tokiói olimpián is jó lenne versenyezni – tette hozzá Emese, aki szerint nagy siker lenne, ha Budapest 2024-ben olimpiát rendezhetne.

– Nagyon örülne neki a magyar szurkolótábor, mert nagyon lelkesek és a világ végére is elkísérnek minket, ha pedig itthon lenne egy olimpia, az nekik is csúcsesemény lenne! – tette hozzá.

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 7. A párbajtőrben olimpia bajnok Szász Emese megcsókolja aranyérmét a 2016-os riói nyári olimpia női párbajtőr versenye eredményhirdetése utáni sajtótájékoztató végén a Rio de Janeiró-i 3-as Karióka Arénában 2016. augusztus 6-án. Szász Emese a döntőben 15-13-ra győzött az olasz Rossella Fiamingo ellen. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Kapcsolódó Cikkek

 • Mészáros Márta tragédiája – tízévesen már árva volt

  Mészáros Márta tragédiája – tízévesen már árva volt

  Megrendítő titkait osztotta meg a közelmúltban Mészáros Márta. A világszerte ismert rendezőnő gyerekkorát leírhatatlan tragédiák övezték: a mindennapos éhínség és betegségek mellett a szülei is életüket vesztették a szovjet rémuralom alatt.

 • Szexi ikertornyok: Megan és Claudia

  Szexi ikertornyok: Megan és Claudia

  Ki van a fotókon? A 31 éves Megan Fox színésznő és a 24 éves Claudia Alende modell mintha ikrek lennének. Mindketten gyönyörűek, igéző szemekkel és tökéletes alakkal. Annyi a különbség, hogy Claudia teltebb és a kerek popsijáért egyszerűen odavannak a férfiak.

 • Balázs Andrea vérét adta Árpa Attiláért

  Balázs Andrea vérét adta Árpa Attiláért

  25 előadását ünnepelte a Stephen King  horror regényéből készült Tortúra című darab a Karinthy Színházban. Az Árpa Attila és Balázs Andrea főszereplésével készült előadás nem alatt nem kevés sérülést szedett össze a színésznő, sőt a saját vérét is adta az előadás sikeréért.