2018. január 21., vasárnap
Ágnes

Egyéb

Szégyenfolt a szépülő Ligetben

Minőségi borok helyett falunapos vásárosok, lángosos, csavart fagyi és évtizedes vidámparki elemek “szórakoztatták” az embereket a városligeti Élmény Szüreten.

feszt3
Az elmúlt időszakban rengeteg hír jelent meg a Városligetben tervezett fejlesztésekről. Modern épületek, kultúra és természetesen a régi, elöregedett fák újratelepítése. A liget a fejlesztések alatt is számos rendezvénynek ad otthont, szinte minden hétvégén zajlik valamilyen program. Több tematikus és kiemelkedő eseménnyel találkozhatunk itt, mint a Főzdefeszt, Oktoberfest, Rosalia, Fröccs Piknik, vagy a múlt hétvégén tartott Szürkemarha Vigadalom. Nagyon jó ötlet a Ligetben tartott rengeteg rendezvény, hiszen nagyon sokat adhat a vendégeknek fővárosunk egyik legszebb zöldövezetében. Az elmúlt időszakban viszont több olvasónk tapasztalta néhány olyan rendezvény megjelenését, akik a beszámolók alapján a helyszínhez nem illő, a meghirdetett tematikától állítólag teljesen eltérő eseményeket szerveznek.


feszt2
A felháborodott vendégek panaszai szerint a Budapestfeszt Városligetben tartott rendezvényeinek színvonala mélyen alulmarad a többi ottani rendezvényétől, mint mondják, a kecsegtető programok helyett csak “faluszéli búcsúhoz” hasonlító rendezvényeket találnak a helyszínen. Két héttel ezelőtti rendezvényükön, az „Élmény Szüreten” mi is részt vettünk, miután korábbi eseményükről, az „Új kenyér ünnepéről” több olvasói levelet is kaptunk. A felháborodott vendégek igénytelen árusokról, évtizedes vidámparki elemekről, rossz minőségű kínálatról és szervezési problémákról számoltak be. Úgy tűnik, ennek bőven van valóságalapja. Ahogyan a fotóinkon is látható, a ” fantasztikus szüreti hangulatúnak” ígért mulatságon minden volt, csak szőlő nem. Bor is csak egy-két helyen, s ezek sem olyanok, amelyekre az ország borvidékei büszkék lennének. Voltak viszont tematikához nem illő vásárosok. A hirdetésben Budapest legjobb street food szakácsait ígérték, de ők úgy tűnik nem értek rá. Volt helyettük lángosos, csavart fagyi, jégkása, házi sör, limonádé, laci pecsenye, szedett-vedett pavilonok, és olyan vidámpark, ami csoda, hogy nem okozott balesetet. Információink szerint a színpadra meghirdetett programok egy része sem lett megtartva, például a Happy Gang koncertje rejtélyes okok miatt elmaradt. Ahogyan egy résztvevő kérdezte: Miért nem szűrik meg beengedhető rendezvényeket? Hogy alázható így meg a hazai borkultúra és a régi szüreti hangulat, ráadásul „Budapest” nevével fémjelezve? És valóban, érdemes lenne átgondolni, hogy szükség van-e ilyen típusú rendezvényekre, s miért nem a jövőt jelentő minőségi gasztronómiai programok, kulturális eseményeknek engednek teret a döntéshozók.

feszt4

Címkék

Kapcsolódó Cikkek