2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Egyéb

Szégyenfolt a szépülő Ligetben

Minőségi borok helyett falunapos vásárosok, lángosos, csavart fagyi és évtizedes vidámparki elemek “szórakoztatták” az embereket a városligeti Élmény Szüreten.

feszt3
Az elmúlt időszakban rengeteg hír jelent meg a Városligetben tervezett fejlesztésekről. Modern épületek, kultúra és természetesen a régi, elöregedett fák újratelepítése. A liget a fejlesztések alatt is számos rendezvénynek ad otthont, szinte minden hétvégén zajlik valamilyen program. Több tematikus és kiemelkedő eseménnyel találkozhatunk itt, mint a Főzdefeszt, Oktoberfest, Rosalia, Fröccs Piknik, vagy a múlt hétvégén tartott Szürkemarha Vigadalom. Nagyon jó ötlet a Ligetben tartott rengeteg rendezvény, hiszen nagyon sokat adhat a vendégeknek fővárosunk egyik legszebb zöldövezetében. Az elmúlt időszakban viszont több olvasónk tapasztalta néhány olyan rendezvény megjelenését, akik a beszámolók alapján a helyszínhez nem illő, a meghirdetett tematikától állítólag teljesen eltérő eseményeket szerveznek.


feszt2
A felháborodott vendégek panaszai szerint a Budapestfeszt Városligetben tartott rendezvényeinek színvonala mélyen alulmarad a többi ottani rendezvényétől, mint mondják, a kecsegtető programok helyett csak “faluszéli búcsúhoz” hasonlító rendezvényeket találnak a helyszínen. Két héttel ezelőtti rendezvényükön, az „Élmény Szüreten” mi is részt vettünk, miután korábbi eseményükről, az „Új kenyér ünnepéről” több olvasói levelet is kaptunk. A felháborodott vendégek igénytelen árusokról, évtizedes vidámparki elemekről, rossz minőségű kínálatról és szervezési problémákról számoltak be. Úgy tűnik, ennek bőven van valóságalapja. Ahogyan a fotóinkon is látható, a ” fantasztikus szüreti hangulatúnak” ígért mulatságon minden volt, csak szőlő nem. Bor is csak egy-két helyen, s ezek sem olyanok, amelyekre az ország borvidékei büszkék lennének. Voltak viszont tematikához nem illő vásárosok. A hirdetésben Budapest legjobb street food szakácsait ígérték, de ők úgy tűnik nem értek rá. Volt helyettük lángosos, csavart fagyi, jégkása, házi sör, limonádé, laci pecsenye, szedett-vedett pavilonok, és olyan vidámpark, ami csoda, hogy nem okozott balesetet. Információink szerint a színpadra meghirdetett programok egy része sem lett megtartva, például a Happy Gang koncertje rejtélyes okok miatt elmaradt. Ahogyan egy résztvevő kérdezte: Miért nem szűrik meg beengedhető rendezvényeket? Hogy alázható így meg a hazai borkultúra és a régi szüreti hangulat, ráadásul „Budapest” nevével fémjelezve? És valóban, érdemes lenne átgondolni, hogy szükség van-e ilyen típusú rendezvényekre, s miért nem a jövőt jelentő minőségi gasztronómiai programok, kulturális eseményeknek engednek teret a döntéshozók.

feszt4

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.