EUR: 309,50 Ft
CHF: 289,18 Ft
2017. március 25., szombat
Irén, Írisz

Egyéb II.kerület

Szerelem – újratöltve!

Makk szerelem01

Szerelem Törőcsik Mari és Darvas Iván főszereplésével

A magyar film egyik legjelentősebb alakja, a kerületben élő Makk Károly kapja idén a Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál életműdíját. Szerelem című filmjét pedig 45 év után ismét bemutatták a 69. cannes-i filmfesztiválon. A 4K felbontásban, széles vásznon is vetíthető formátumban felújított Szerelem DVD formátumban szeptember második felétől lesz kapható.

Makk Károly Szerelem című filmje 1971-ben megkapta a zsűri díját Cannes-ban, idén a felújított változatot mutatták be, amely a Magyar Művészeti Akadémia  62,3 millió forint vissza nem térítendő támogatásából készült el az 1956-os forradalomhoz és szabadságharchoz kapcsolódó négy másik ikonikus játékfilmmel és a teljes 1956-os filmhíradó digitalizálásával együtt. A restaurálásokat a MaNDA szakmai irányításával a Magyar Nemzeti Filmalap Filmlaboratóriumában és a Focus Fox Stúdióban végezték el. A filmeket 4K felbontásban, széles vásznon is vetíthető formátumban újították fel.

A Makk Károly 1970-ben készített, Szerelem című filmje irodalmi alapjául szolgáló, a Szerelem az ötvenes évek koncepciós pereit idézte, a Két asszony című novellában viszont Déry Tibor saját sorsát, 1957-es börtönélményeit és szabadulásának körülményeit írta meg. A Szerelem – operatőr: Tóth János – három nagy színész (Darvas Lili, Törőcsik Mari és Darvas Iván) jutalomjátéka. A felújított verzió a fiatal generáció számára is tartogat mondanivalót.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tavaszi napfürdő

    Tavaszi napfürdő

    Lillafüred a borsodiak egyik kedvenc tavaszi kirándulóhelye. A Palotaszálló épülete, amely eredetileg kormányüdülőként, a II.

  • Tízmilliárd forintból újulhatnak meg a közutak

    Tízmilliárd forintból újulhatnak meg a közutak

    A Magyar Közút Nonprofit Zrt. hivatalosan is lezárta a téli útüzemeltetési időszakot. A tavaszias időjárás beköszöntével újra a kátyúzási, javítási munkákra helyezik a hangsúlyt a társaság szakemberei.