EUR: 312,86 Ft
CHF: 261,21 Ft
2018. április 27., péntek
Zita

Egyéb II.kerület

Szerelem – újratöltve!

Makk szerelem01

Szerelem Törőcsik Mari és Darvas Iván főszereplésével

A magyar film egyik legjelentősebb alakja, a kerületben élő Makk Károly kapja idén a Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál életműdíját. Szerelem című filmjét pedig 45 év után ismét bemutatták a 69. cannes-i filmfesztiválon. A 4K felbontásban, széles vásznon is vetíthető formátumban felújított Szerelem DVD formátumban szeptember második felétől lesz kapható.

Makk Károly Szerelem című filmje 1971-ben megkapta a zsűri díját Cannes-ban, idén a felújított változatot mutatták be, amely a Magyar Művészeti Akadémia  62,3 millió forint vissza nem térítendő támogatásából készült el az 1956-os forradalomhoz és szabadságharchoz kapcsolódó négy másik ikonikus játékfilmmel és a teljes 1956-os filmhíradó digitalizálásával együtt. A restaurálásokat a MaNDA szakmai irányításával a Magyar Nemzeti Filmalap Filmlaboratóriumában és a Focus Fox Stúdióban végezték el. A filmeket 4K felbontásban, széles vásznon is vetíthető formátumban újították fel.


A Makk Károly 1970-ben készített, Szerelem című filmje irodalmi alapjául szolgáló, a Szerelem az ötvenes évek koncepciós pereit idézte, a Két asszony című novellában viszont Déry Tibor saját sorsát, 1957-es börtönélményeit és szabadulásának körülményeit írta meg. A Szerelem – operatőr: Tóth János – három nagy színész (Darvas Lili, Törőcsik Mari és Darvas Iván) jutalomjátéka. A felújított verzió a fiatal generáció számára is tartogat mondanivalót.

Kapcsolódó Cikkek

 • Michelisz tart a Hungaroringtől

  Michelisz tart a Hungaroringtől

  Soha nem ígérkezett még ilyen izgalmasnak Michelisz Norbert mogyoródi versenyhétvégéje. Az idén a túraautó-világkupában (WTCR) szereplő pilóta a helyezések mellett második kislánya születése miatt is izgulhat.

 • Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Utolsó állomására, Pécsre érkezett a Jószolgálat-díj 2017-es díjazottjait bemutató országjáró szabadtéri kiállítás. A díj 2016/2017-es évadának három díjazottja is Pécsett, illetve környékén segíti a rászorulókat: a Dr.

 • Megteltek Szeged parkjai

  Megteltek Szeged parkjai

  A tavasszal és a jó idővel az is együtt jár, hogy az emberek szeretnek minél több időt a szabadban tölteni.