EUR: 307,22 Ft
CHF: 282,06 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb II.kerület

Szerelem – újratöltve!

Makk szerelem01

Szerelem Törőcsik Mari és Darvas Iván főszereplésével

A magyar film egyik legjelentősebb alakja, a kerületben élő Makk Károly kapja idén a Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál életműdíját. Szerelem című filmjét pedig 45 év után ismét bemutatták a 69. cannes-i filmfesztiválon. A 4K felbontásban, széles vásznon is vetíthető formátumban felújított Szerelem DVD formátumban szeptember második felétől lesz kapható.

Makk Károly Szerelem című filmje 1971-ben megkapta a zsűri díját Cannes-ban, idén a felújított változatot mutatták be, amely a Magyar Művészeti Akadémia  62,3 millió forint vissza nem térítendő támogatásából készült el az 1956-os forradalomhoz és szabadságharchoz kapcsolódó négy másik ikonikus játékfilmmel és a teljes 1956-os filmhíradó digitalizálásával együtt. A restaurálásokat a MaNDA szakmai irányításával a Magyar Nemzeti Filmalap Filmlaboratóriumában és a Focus Fox Stúdióban végezték el. A filmeket 4K felbontásban, széles vásznon is vetíthető formátumban újították fel.

A Makk Károly 1970-ben készített, Szerelem című filmje irodalmi alapjául szolgáló, a Szerelem az ötvenes évek koncepciós pereit idézte, a Két asszony című novellában viszont Déry Tibor saját sorsát, 1957-es börtönélményeit és szabadulásának körülményeit írta meg. A Szerelem – operatőr: Tóth János – három nagy színész (Darvas Lili, Törőcsik Mari és Darvas Iván) jutalomjátéka. A felújított verzió a fiatal generáció számára is tartogat mondanivalót.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.