EUR: 312,63 Ft
CHF: 267,75 Ft
2018. március 23., péntek
Emőke

Tech

Szolgálatba álltak az Uber robotautói

Ez nem vicc! Tényleg munkába álltak Pittsburghben az Uber sofőr nélküli autói. Teljesen önállóan róják az utcákat, kezelik a megrendeléseket és szállítják az utasokat egyik pontból a másikba.

Néhány évvel ezelőtt még legmerészebb álmainkban sem gondoltuk volna, hogy mindez a mi életünkben megtörténhet, ám ez a valóság. A közösségi közlekedésen alapuló fuvarozó cég Ford Fusion és Volvo XC90 típusú „robotautói” folyamatosan tanulnak. Figyelik a járókelőket és a forgalmat, ám bonyolultabb manővereknél vagy rossz időjárási viszonyok között nem árt, ha a sofőr átveszi az irányítást. Ezért minden ilyen „önvezető” autóban van egy sofőr, valamint egy mérnök, aki figyeli, gyűjti és elemzi az adatokat. A cégóriás vezére szerint még néhány év, és teljesen elfelejthetjük az embert, ha vezetésről van szó.


Uber önvezető taxi /Fotó: Uber

Uber önvezető taxi /Fotó: Uber

Uber önvezető taxi /Fotó: Uber

Uber önvezető taxi /Fotó: Uber

Kapcsolódó Cikkek

 • Több millió dollár értékben loptak el tavaly kriptodevizát

  Több millió dollár értékben loptak el tavaly kriptodevizát

  Csaknem 662 millió jen, vagyis 6,3 millió dollár értékben loptak el hekkerek kriptodevizát Japánban a tavalyi év folyamán – közölte csütörtökön a japán rendőrség, amely első ízben hozott nyilvánosságra összesítést ilyen jellegű bűncselekményekről.

 • Svájcban létesít adatfeldolgozó központot a Kaspersky

  Svájcban létesít adatfeldolgozó központot a Kaspersky

  Svájcban létesít adatfeldolgozó központot az orosz Kaspersky Lab kiberbiztonsági vállalat az ellene felhozott amerikai és brit vádak semlegesítésére, miszerint az orosz titkosszolgálatoknak módjában áll a felhasználók utáni kémkedésre felhasználni vírusvédő alkalmazásának adatforgalmát.

 • Bemutatkozott a világ első robotzsokéja

  Bemutatkozott a világ első robotzsokéja

  Rich Ricci, a BetBright digitális szórakoztató és online sportfogadási vállalat elnöke és tulajdonosa bemutatta a világ első robotlovasát a Cheltenham fesztiválon, amely az Egyesült Királyság egyik legnagyobb lovaseseménye, ahol a legjobb brit és ír lovak versenyeznek.