2017. november 29., szerda
Taksony

Tech

Szolgálatba álltak az Uber robotautói

Ez nem vicc! Tényleg munkába álltak Pittsburghben az Uber sofőr nélküli autói. Teljesen önállóan róják az utcákat, kezelik a megrendeléseket és szállítják az utasokat egyik pontból a másikba.

Néhány évvel ezelőtt még legmerészebb álmainkban sem gondoltuk volna, hogy mindez a mi életünkben megtörténhet, ám ez a valóság. A közösségi közlekedésen alapuló fuvarozó cég Ford Fusion és Volvo XC90 típusú „robotautói” folyamatosan tanulnak. Figyelik a járókelőket és a forgalmat, ám bonyolultabb manővereknél vagy rossz időjárási viszonyok között nem árt, ha a sofőr átveszi az irányítást. Ezért minden ilyen „önvezető” autóban van egy sofőr, valamint egy mérnök, aki figyeli, gyűjti és elemzi az adatokat. A cégóriás vezére szerint még néhány év, és teljesen elfelejthetjük az embert, ha vezetésről van szó.


Uber önvezető taxi /Fotó: Uber

Uber önvezető taxi /Fotó: Uber

Uber önvezető taxi /Fotó: Uber

Uber önvezető taxi /Fotó: Uber

Kapcsolódó Cikkek

 • Átlépte a 10 ezer dolláros határt a bitcoin árfolyama

  Átlépte a 10 ezer dolláros határt a bitcoin árfolyama

  Minden korábbinál magasabbra, 10 ezer dollár fölé emelkedett a bitcoin digitális virtuális deviza árfolyama szerdán a virtuális valutákat követő Coindesk weboldal adatai szerint – jelentette Szingapúrból a Reuters hírügynökség.

 • Hamarosan Okos Városban élhetünk?

  Hamarosan Okos Városban élhetünk?

  Kimagasló üzleti lehetőségeket lát a kelet-európai régióban az Okos Város megoldáscsomag alkalmazásában a Huawei kínai mobil távközlési technológiai konszern – hangzott el a kedden Budapesten rendezett Huawei Smart City Summit 2017 rendezvényen.

 • Infokommunikációs akadálymentesítő alkalmazás készül autistáknak

  Infokommunikációs akadálymentesítő alkalmazás készül autistáknak

  Autistáknak készít infokommunikációs alapú akadálymentesítő alkalmazást az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ), a fejlesztést a kormány 450 millió forinttal támogatja – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.