EUR: 307,81 Ft
CHF: 287,24 Ft
2017. január 18., szerda
Piroska

Tech

Szolgálatba álltak az Uber robotautói

Ez nem vicc! Tényleg munkába álltak Pittsburghben az Uber sofőr nélküli autói. Teljesen önállóan róják az utcákat, kezelik a megrendeléseket és szállítják az utasokat egyik pontból a másikba.

Néhány évvel ezelőtt még legmerészebb álmainkban sem gondoltuk volna, hogy mindez a mi életünkben megtörténhet, ám ez a valóság. A közösségi közlekedésen alapuló fuvarozó cég Ford Fusion és Volvo XC90 típusú „robotautói” folyamatosan tanulnak. Figyelik a járókelőket és a forgalmat, ám bonyolultabb manővereknél vagy rossz időjárási viszonyok között nem árt, ha a sofőr átveszi az irányítást. Ezért minden ilyen „önvezető” autóban van egy sofőr, valamint egy mérnök, aki figyeli, gyűjti és elemzi az adatokat. A cégóriás vezére szerint még néhány év, és teljesen elfelejthetjük az embert, ha vezetésről van szó.

Uber önvezető taxi /Fotó: Uber

Uber önvezető taxi /Fotó: Uber

Uber önvezető taxi /Fotó: Uber

Uber önvezető taxi /Fotó: Uber

Kapcsolódó Cikkek

 • Együttműködő robotok

  Együttműködő robotok

  Egyre több vállalat ismeri fel, hogy hosszú távú érdeke tevékenységének fenntartható végzése. Növekvőben van azon cégek száma, amelyek tudatosan törekednek ökológiai lábnyomuk csökkentésére, a környezet értékeinek védelmére.

 • Beperelték a Twittert!

  Beperelték a Twittert!

  A 2015 novemberében Párizsban és a 2016 márciusában Brüsszelben elkövetett torcselekmények áldozatainak hozzátartozói jogi eljárást kezdeményeztek a Twitter nevű közösségi szolgáltató ellen.

 • Kaspersky: kevés internetező használ biztonságos jelszót

  Kaspersky: kevés internetező használ biztonságos jelszót

  Még mindig csak kevés internetező alkot hatékony jelszót és használja azt biztonságosan, annak ellenére, hogy majdnem minden ötödik internetező fiókját megpróbálták már feltörni a Kaspersky Lab orosz kiberbiztonsági vállalat kutatása szerint.