2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb V.kerület VI.kerület VII.kerület VIII.kerület

Sztálinból is van benne

A pesti szóbeszéd úgy tartja, hogy Andrássy Gyula egykori szobrának bronzanyagát is beolvasztották annak a Sztálin-szobornak a kiöntéséhez, amelyet 1950-ben állítottak fel és amelyet aztán – mint az önkényuralom jelképét – 1956-ban döntött le a forradalmi tömeg.

Az viszont nem szóbeszéd, hogy a rekonstruált Andrássy-szobor elkészítéséhez a Sztálin-mementó egy darabját is felhasználták. A szeptember 15-én a Kossuth téren felavatott alkotást Polgár Botond, Engler András és Mészlényi János szobrászművész készítette Zala György eredetije alapján.

Budapest, 2016. szeptember 13. Kövér László, az Országgyűlés elnöke leleplezi Andrássy Gyula lovas szobrát a Kossuth téren 2016. szeptember 13-án. A szobrot Zala György szobrászművész eredeti műve alapján Polgár Botond, Engler András és Meszlényi János szobrászművészek készítették. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Kapcsolódó Cikkek

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.

 • Új otthont kaptak az Aligátorok

  Új otthont kaptak az Aligátorok

  Több mint kétmilliárd forintos beruházás eredményeként átadták a Szombathelyi Fedett Uszoda és Termálfürdő új sportrészlegét. A 21 méter széles és 33,33 méter hosszú medencéhez 200 fő befogadására alkalmas nézőtér tartozik.