EUR: 312,82 Ft
CHF: 261,27 Ft
2018. április 27., péntek
Zita

Egyéb V.kerület VI.kerület VII.kerület VIII.kerület

Sztálinból is van benne

A pesti szóbeszéd úgy tartja, hogy Andrássy Gyula egykori szobrának bronzanyagát is beolvasztották annak a Sztálin-szobornak a kiöntéséhez, amelyet 1950-ben állítottak fel és amelyet aztán – mint az önkényuralom jelképét – 1956-ban döntött le a forradalmi tömeg.

Az viszont nem szóbeszéd, hogy a rekonstruált Andrássy-szobor elkészítéséhez a Sztálin-mementó egy darabját is felhasználták. A szeptember 15-én a Kossuth téren felavatott alkotást Polgár Botond, Engler András és Mészlényi János szobrászművész készítette Zala György eredetije alapján.

Budapest, 2016. szeptember 13. Kövér László, az Országgyűlés elnöke leleplezi Andrássy Gyula lovas szobrát a Kossuth téren 2016. szeptember 13-án. A szobrot Zala György szobrászművész eredeti műve alapján Polgár Botond, Engler András és Meszlényi János szobrászművészek készítették. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Kapcsolódó Cikkek

 • Michelisz tart a Hungaroringtől

  Michelisz tart a Hungaroringtől

  Soha nem ígérkezett még ilyen izgalmasnak Michelisz Norbert mogyoródi versenyhétvégéje. Az idén a túraautó-világkupában (WTCR) szereplő pilóta a helyezések mellett második kislánya születése miatt is izgulhat.

 • Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Utolsó állomására, Pécsre érkezett a Jószolgálat-díj 2017-es díjazottjait bemutató országjáró szabadtéri kiállítás. A díj 2016/2017-es évadának három díjazottja is Pécsett, illetve környékén segíti a rászorulókat: a Dr.

 • Megteltek Szeged parkjai

  Megteltek Szeged parkjai

  A tavasszal és a jó idővel az is együtt jár, hogy az emberek szeretnek minél több időt a szabadban tölteni.