2018. május 28., hétfő
Emil, Csanád

Egyéb Tatabánya

Születésnap a máltain

Ismét eltelt egy év a bánhidai máltai játszótér életében, amely 2000. szeptember 12-én nyitotta meg kapuit a gyermekek előtt. Vasárnap a 16. születésnapjukat ünnepelték. Szokásos – ám csöppet sem unalmas – programjaikkal várták az apró talpú közönséget és szüleiket. Délben kezdődött a mulatság játékos vetélkedőkkel, kincsgyűjtéssel és ajándékokkal.

A szülinapozó közönség nagyon jól érezte magát, hiszen a játszótéri játékok mellett fellépők sokasága is várta őket. Fellépett többek között a Népház Show Formációs Tánc Egyesület, a BINDI Tánccsoport, a Bellydance és Zemirah Tánccsoport, valamint a Bányász Mazsorett Együttes. Talabér Andrea, a tatabányai máltai játszótér vezetője elmondta, hogy most már rutinosan vágnak neki egy ilyen napnak. Hozzátette: az évek alatt rengeteget fejlődtek és sokasodtak, a játszótér évről évre népszerűbb, rengeteg új gyermekük van most is, aminek szívből örülnek. 13_maltai_jatszoter_01


Sövegjártó Éva, az egyik dolgozó azt mondta, nagyon jól telt ez a nap is, szinte ugyanúgy, mint minden nap a máltai játszótéren – sokat játszottak és nevettek a gyerekekkel együtt. 17 órakor pedig nem is volt más hátra, mint felvágni a tortát, amivel Turza Károly, a városrész önkormányzati képviselője kínálta meg a gyermekeket, előtte azonban együtt elénekelték a Boldog születésnapot!

Beszédében elmondta: nagyon jó érzéssel tölti el, hogy ekkora sikere van a máltai játszótérnek. Olyan, mint Pán Péter szigete, hiszen ott a gyermekek egész nap csak játszhatnak. Már 16 éve, hogy Bánhida közepén is van egy kis meseország – tette hozzá. A torta mind elfogyott, a gyerekek jól elfáradtak a sok játékban – így telt el a játszótér 16. születésnapja.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek