EUR: 324,61 Ft
CHF: 281,76 Ft
2018. június 25., hétfő
Vilmos

Egyéb Tatabánya

Szüreteltek Felsőgallán

A szüret befejeztét nem csak a feudális időkben ünnepelték meg. Szüreti felvonulás és bál sok városban még ma is van, így városunkban is.

Díszes népviseletbe öltözött a felsőgallai városrész a hétvégén. Szombaton tartották a Felsőgallai Szüreti Felvonulást, a napot pedig hagyományosan szüreti bál zárta. Az őszi programok sorában ez az egyik legfontosabb rendezvény – mondta el Horváth Viktória, a Széchényi István Művelődési Ház vezetője. Nagyon fontos közösségi esemény, hiszen hosszú évek óta hagyomány, hogy a Felsőgallai Baráti Kör Egyesület és a művelődési ház ezt a programot közösen szervezi. Hatalmas készülődés előzi meg, a gyerekek és a vendég csoportok is mindig várják ezt az alkalmat.


Still0926_00000

Turainé John Katalin alpolgármester asszony, a városrész önkormányzati képviselője is mindig részt vesz a mulatságon. Azt mondta, a felsőgallaiak nagyon hagyománytisztelő, hagyományszerető emberek. – Nagyon szerencsések vagyunk, hogy itt élhetünk, mert ez egy olyan település, ahol a múltunk, a jelenünk és a jövőnk együtt van. És azért is fontos, hogy ilyenkor a falu apraja-nagyja jelen legyen, mert így a hagyományainkat, a múltunk darabkáit tovább tudjuk adni, és így a felnövekvő generáció is megismerkedhet a gyökereinkkel – tette hozzá az alpolgármester asszony.

Still0926_00003

A szolgáltatóház előtt tartották meg az ünnepi műsort, ahol felléptek a német nemzetiségi óvoda apróságai, a felsőgallai Széchényi István Általános Iskola tanulói és az alsógallai német nemzetiségi tánccsoport. Ezt követően pedig kezdetét vette a mulatság finom falatokkal, a városrész lakóit zenével várták, remek volt a hangulat. A bálon a talpalávalót a tartáni Spitzbuam zenekar szolgáltatta. A rendezvényt a Komárom–Esztergom Megyei Német Nemzetiségi Önkormányzat, Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata és Turainé John Katalin alpolgármester asszony, a városrész önkormányzati képviselője támogatta.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.