2018. február 19., hétfő
Zsuzsanna

Egyéb Tatabánya

Szüreteltek Felsőgallán

A szüret befejeztét nem csak a feudális időkben ünnepelték meg. Szüreti felvonulás és bál sok városban még ma is van, így városunkban is.

Díszes népviseletbe öltözött a felsőgallai városrész a hétvégén. Szombaton tartották a Felsőgallai Szüreti Felvonulást, a napot pedig hagyományosan szüreti bál zárta. Az őszi programok sorában ez az egyik legfontosabb rendezvény – mondta el Horváth Viktória, a Széchényi István Művelődési Ház vezetője. Nagyon fontos közösségi esemény, hiszen hosszú évek óta hagyomány, hogy a Felsőgallai Baráti Kör Egyesület és a művelődési ház ezt a programot közösen szervezi. Hatalmas készülődés előzi meg, a gyerekek és a vendég csoportok is mindig várják ezt az alkalmat.


Still0926_00000

Turainé John Katalin alpolgármester asszony, a városrész önkormányzati képviselője is mindig részt vesz a mulatságon. Azt mondta, a felsőgallaiak nagyon hagyománytisztelő, hagyományszerető emberek. – Nagyon szerencsések vagyunk, hogy itt élhetünk, mert ez egy olyan település, ahol a múltunk, a jelenünk és a jövőnk együtt van. És azért is fontos, hogy ilyenkor a falu apraja-nagyja jelen legyen, mert így a hagyományainkat, a múltunk darabkáit tovább tudjuk adni, és így a felnövekvő generáció is megismerkedhet a gyökereinkkel – tette hozzá az alpolgármester asszony.

Still0926_00003

A szolgáltatóház előtt tartották meg az ünnepi műsort, ahol felléptek a német nemzetiségi óvoda apróságai, a felsőgallai Széchényi István Általános Iskola tanulói és az alsógallai német nemzetiségi tánccsoport. Ezt követően pedig kezdetét vette a mulatság finom falatokkal, a városrész lakóit zenével várták, remek volt a hangulat. A bálon a talpalávalót a tartáni Spitzbuam zenekar szolgáltatta. A rendezvényt a Komárom–Esztergom Megyei Német Nemzetiségi Önkormányzat, Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata és Turainé John Katalin alpolgármester asszony, a városrész önkormányzati képviselője támogatta.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek