EUR: 307,90 Ft
CHF: 289,44 Ft
2017. február 24., péntek
Mátyás

Egyéb Tatabánya

Szüreteltek Felsőgallán

A szüret befejeztét nem csak a feudális időkben ünnepelték meg. Szüreti felvonulás és bál sok városban még ma is van, így városunkban is.

Díszes népviseletbe öltözött a felsőgallai városrész a hétvégén. Szombaton tartották a Felsőgallai Szüreti Felvonulást, a napot pedig hagyományosan szüreti bál zárta. Az őszi programok sorában ez az egyik legfontosabb rendezvény – mondta el Horváth Viktória, a Széchényi István Művelődési Ház vezetője. Nagyon fontos közösségi esemény, hiszen hosszú évek óta hagyomány, hogy a Felsőgallai Baráti Kör Egyesület és a művelődési ház ezt a programot közösen szervezi. Hatalmas készülődés előzi meg, a gyerekek és a vendég csoportok is mindig várják ezt az alkalmat.

Still0926_00000

Turainé John Katalin alpolgármester asszony, a városrész önkormányzati képviselője is mindig részt vesz a mulatságon. Azt mondta, a felsőgallaiak nagyon hagyománytisztelő, hagyományszerető emberek. – Nagyon szerencsések vagyunk, hogy itt élhetünk, mert ez egy olyan település, ahol a múltunk, a jelenünk és a jövőnk együtt van. És azért is fontos, hogy ilyenkor a falu apraja-nagyja jelen legyen, mert így a hagyományainkat, a múltunk darabkáit tovább tudjuk adni, és így a felnövekvő generáció is megismerkedhet a gyökereinkkel – tette hozzá az alpolgármester asszony.

Still0926_00003

A szolgáltatóház előtt tartották meg az ünnepi műsort, ahol felléptek a német nemzetiségi óvoda apróságai, a felsőgallai Széchényi István Általános Iskola tanulói és az alsógallai német nemzetiségi tánccsoport. Ezt követően pedig kezdetét vette a mulatság finom falatokkal, a városrész lakóit zenével várták, remek volt a hangulat. A bálon a talpalávalót a tartáni Spitzbuam zenekar szolgáltatta. A rendezvényt a Komárom–Esztergom Megyei Német Nemzetiségi Önkormányzat, Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata és Turainé John Katalin alpolgármester asszony, a városrész önkormányzati képviselője támogatta.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb három gyógyszertárat záratott be az OGYÉI

  Újabb három gyógyszertárat záratott be az OGYÉI

  Újabb három gyógyszertárat záratott be az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, felfüggesztve a Szent Hildegárd gyógyszertár és a hozzá tartozó két fiókgyógyszertár kereskedelmi engedélyét.

 • Néhány héten belül új kormánya lehet Macedóniának

  Néhány héten belül új kormánya lehet Macedóniának

  Néhány héten belül új kormánya lehet Macedóniának, az ellenzéki, balközép Macedóniai Szociáldemokrata Szövetségnek (SDSM) ugyanis szkopjei sajtójelentések szerint sikerült megegyeznie az albán kisebbségi Demokratikus Unió az Integrációért (DUI) párttal, így meglehet a szükséges többségük a parlamentben.

 • Olimpia 2024: a kormány lezártnak tekinti az ügyet

  Olimpia 2024: a kormány lezártnak tekinti az ügyet

  A kormány lezártnak tekinti az olimpiarendezés ügyét, egyben felkérte Szabó Tünde sportért felelős államtitkárt, tájékoztasson arról, hogy az olimpiához kapcsolódó beruházások előkészítése milyen szakaszban van.