2018. január 17., szerda
Antal, Antónia

Külföld

Terrorcselekmény volt a manhattani robbanás

New York amerikai állam kormányzója, Andrew Cuomo szerint terrorcselekmény volt a szombat esti robbantás Manhattan egyik előkelő kerületében.

A New York-i robbantás egyértelműen terrorakció volt, de az eset “nem kötődik a nemzetközi terrorizmushoz”. “Nem találtunk semmiféle kapcsolatot az Iszlám Állammal vagy másokkal” – tette hozzá a kormányzó, de megjegyezte, hogy mindezt a nyomozás jelenlegi, kezdeti szakaszának megállapításai alapján mondja.


Bill DeBlasio, New York polgármestere és James O,Neill rendőrfőnök óvatosabban fogalmazott nyilatkozataiban, és nem használta a terrorizmus szót.

Azt tudjuk, hogy bomba volt, ez egyértelmű. De még fel kell deríteni, mi állt a robbantás mögött: személyes motiváció, politikai ok vagy más, ezt még nem tudjuk – mondta a polgármester.

O,Neill felhívta a figyelmet arra, hogy eddig senki – sem egyén, sem csoport – nem jelentkezett a manhattani robbantás elkövetőjeként. A hatóságok az utcai videofelvételeket vizsgálják át, és szemtanúkat keresnek.

A robbanás 29 embert sebesített meg, de vasárnap délre mindannyiukat hazaengedték a kórházból. A városban eleve megerősítették a rendőrséget, mert hétfőn kezdődik az ENSZ Közgyűlésének idei ülésszaka.

Kapcsolódó Cikkek

  • Egyre több színész határolódik el Woody Allentől

    Egyre több színész határolódik el Woody Allentől

    Egyre több amerikai színész, többek közt Rebecca Hall, Greta Gerwig, Ellen Page, határolódik el Woody Allentől és legújabb filmjétől a rendező elleni évtizedekkel ezelőtti gyermekmolesztálási vádak felelevenítése nyomán.

  • Osztrák kancellár: A kvótarendszer nem működik

    Osztrák kancellár: A kvótarendszer nem működik

    Működésképtelen a kvótarendszer, és trendforduló szükséges a migrációs válság kezeléséhez, márt bármikor ismét emelkedésnek indulhat az Európába érkezők száma – jelentette ki az osztrák kancellár egy szerdai német lapinterjúban.