EUR: 307,22 Ft
CHF: 282,07 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Külföld

Terrorcselekmény volt a manhattani robbanás

New York amerikai állam kormányzója, Andrew Cuomo szerint terrorcselekmény volt a szombat esti robbantás Manhattan egyik előkelő kerületében.

A New York-i robbantás egyértelműen terrorakció volt, de az eset “nem kötődik a nemzetközi terrorizmushoz”. “Nem találtunk semmiféle kapcsolatot az Iszlám Állammal vagy másokkal” – tette hozzá a kormányzó, de megjegyezte, hogy mindezt a nyomozás jelenlegi, kezdeti szakaszának megállapításai alapján mondja.

Bill DeBlasio, New York polgármestere és James O,Neill rendőrfőnök óvatosabban fogalmazott nyilatkozataiban, és nem használta a terrorizmus szót.

Azt tudjuk, hogy bomba volt, ez egyértelmű. De még fel kell deríteni, mi állt a robbantás mögött: személyes motiváció, politikai ok vagy más, ezt még nem tudjuk – mondta a polgármester.

O,Neill felhívta a figyelmet arra, hogy eddig senki – sem egyén, sem csoport – nem jelentkezett a manhattani robbantás elkövetőjeként. A hatóságok az utcai videofelvételeket vizsgálják át, és szemtanúkat keresnek.

A robbanás 29 embert sebesített meg, de vasárnap délre mindannyiukat hazaengedték a kórházból. A városban eleve megerősítették a rendőrséget, mert hétfőn kezdődik az ENSZ Közgyűlésének idei ülésszaka.

Kapcsolódó Cikkek

 • Magával kötött szerződést Soros egyeteme

  Magával kötött szerződést Soros egyeteme

  Kérdéses, hogy a New York-i CEU hogyan tud Magyarországon a felsőoktatási tanulmányokkal kapcsolatban dokumentumokat kiállítani akkor, amikor azt Philadelphiában akkreditálták, és alapító okiratában a budapesti egyetem címe szerepel, az amerikai metropoliszra pedig csak hivatkoznak – teszi fel a kérdést a Magyar Idők.

 • Robbantani akartak a terroristák, időben lekapcsolták őket

  Robbantani akartak a terroristák, időben lekapcsolták őket

  Moszkvában őrizetbe vették az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet négy tagját, akik merényletekre készültek az orosz főváros közlekedési hálózatának objektumai ellen – közölte csütörtökön a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

 • Agyonlőttek egy újságírót

  Agyonlőttek egy újságírót

  Agyonlőttek egy orosz újságírót egy szibériai kisvárosban, a helyi hatóságok csütörtöki közlése szerint az illetőt munkájával kapcsolatban ölhették meg, de egyelőre nem tudják, hogy milyen indítékkal.