EUR: 307,55 Ft
CHF: 265,20 Ft
2017. október 22., vasárnap
Előd

Külföld

Terrorfenyegetés! Lezártak egy luxusszállót Lipcsében

Terrorfenyegetés miatt lezártak kedden egy luxusszállodát Lipcsében.

A Hotel Fürstenhof személyzete nem sokkal hajnali három óra előtt fenyegető telefonhívást kapott, amit jelentettek a rendőrségnek. A rendőrök nagy erőkkel és bombakereső kutyákkal vonultak ki a helyszínre. Gépfegyveres rendőrök vették körbe az épületet, az érkező leveleket és csomagokat szigorúan ellenőrzik, a belépést pedig mindenkinek megtiltották.

Az épületet a pincétől a tetőig tüzetesen átvizsgálták. Több mint száz rendőr van a helyszínen, és időnként rendőrségi helikopter köröz a terület felett.

Terrorfenyegetés miatt lezártak kedden egy luxusszállodát Lipcsében /Fotó: EPA

Terrorfenyegetés miatt lezártak kedden egy luxusszállodát Lipcsében /Fotó: EPA

A szállodát a vendégek elhagyhatták, de a dpa német hírügynökség úgy tudja, hogy az épületet nem ürítették ki. Azok a vendégek, akik elmentek a városba vásárolni, a bejáratnál kötelesek voltak bemutatni ellenőrzésre a náluk lévő szatyrokat, csomagokat. Lábra kaptak olyan hírek is, hogy a szálloda épületében túszokat ejtettek, ám ezt a rendőrség tagadta.

Egy rendőrségi szóvivő azt mondta, hogy még vizsgálják a fenyegető telefonhívás komolyságát. Nem kommentálta viszont azokat a meg nem erősített információkat, amelyek szerint a telefonáló törte a németet.

A hatóságok átvizsgálták a hotel közelében parkoló járműveket. A forgalmat az épület előtt haladó belvárosi körgyűrűn nem állították le, a kerékpárosoknak és a gyalogosoknak viszont nem engedélyezik a közlekedést.

Kapcsolódó Cikkek