EUR: 310,35 Ft
CHF: 289,21 Ft
2017. január 24., kedd
Timót

Külföld

Terrorizmus – Őrizetbe vettek egy terrorgyanús menedékkérőt

Trier, 2015. július 28.
Rendőrök egy menedékkérőket befogadó állomás előtt, Trierben 2015. július 28-án. Az előző este egy focimeccsen több migráns összeverekedett, a rendőrség hármat közülük őrizetbe vett. (MTI/EPA/Harald Tittel)

Őrizetbe vettek egy menedékkérőt a németországi Kölnben, a városi rendőrség és az ügyészség közös szerdai közleménye szerint a 16 éves szíriai fiú kapcsolatban állt az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezettel.

A közlemény szerint a fiatal rövid idő alatt radikalizálódott, és a mobiltelefonjából kinyert adatok alapján kapcsolatba lépett egy külföldön élő, az IÁ-hoz sorolható emberrel, aki “iszlamista cselekményekre” próbálta őt rávenni.

Az ügy feltárására 35 fős nyomozócsoportot állítottak össze, további részleteket akkor közölnek, amikor a nyilvánosság már nem veszélyezteti a nyomozás sikerét.

A szíriai fiút kedden vették őrizetbe szállásán, egy menedékkérők elhelyezésére használt kölni tornacsarnokban. Az elfogására kivezényelt terrorelhárító egység megjelenése riadalmat keltett, a tumultusban három menedékkérő könnyebben megsebesült.

Kapcsolódó Cikkek