EUR: 307,59 Ft
CHF: 288,49 Ft
2017. február 28., kedd
Elemér

Külföld

Téves riasztás! Elkülönítették a szaúd-arábiai légitársaság gépét

Tévesnek bizonyult az a riasztás, amely miatt elkülönítették a szaúd-arábiai légitársaság gépét kedden a manilai nemzetközi repülőtéren – jelentette a Fülöp-szigeteki média kedden.

Az első híradások arról szóltak, hogy a Dzsiddából érkező járat pilótája az irányítótoronynak azt jelezte, hogy veszélyben van a gép. Az SVA872-es járat pilótái állítólag négyes szintű vészjelzést adtak le földet érés előtt, a kód a repülési szaknyelvben eltérítésre utal. A Boeing típusú repülőgépet, amely helyi idő szerint délután 3-kor szállt le, landolás után azonnal biztosított, elszigetelt területre kísérték.

Miután a repülőtéri hatóságok kapcsolatot létesítettek a pilótafülkével, kiderült, hogy a kapitány véletlenül nyomta meg a vészjelző gombot.

A reptéri hatóságok elmondták, hogy megkezdődött az utasok kiszállása a gépből.

Helyszíni tudósítók szerint a rendőrség repülőgép-eltérítésekkor bevetett egységei is kiérkeztek a Ninoy Aquino Nemzetközi Repülőtérre, valamint az információ beérkezése után a manilai rendőrfőnök is azonnal odasietett.

A téves riasztás az első hírek szerint nem okozott változást a repülőtéri menetrendben.

Kapcsolódó Cikkek

  • Leomlott a híd Kijev központjában

    Leomlott a híd Kijev központjában

    Több kilométeres forgalmi dugók alakultak ki kedd este Kijev központjában, miután részlegesen leomlott egy forgalmas közúti felüljáró – jelentette a kijevi média.

  • Riasztás! Kitört az Etna

    Riasztás! Kitört az Etna

    Nyolc hónapnyi szünet után feléledt az Etna, Európa legmagasabb és legaktívabb vulkánja, emiatt légiforgalmi riasztást adtak ki Szicíliában kedden.