EUR: 307,22 Ft
CHF: 282,06 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Külföld

Téves riasztás! Elkülönítették a szaúd-arábiai légitársaság gépét

Tévesnek bizonyult az a riasztás, amely miatt elkülönítették a szaúd-arábiai légitársaság gépét kedden a manilai nemzetközi repülőtéren – jelentette a Fülöp-szigeteki média kedden.

Az első híradások arról szóltak, hogy a Dzsiddából érkező járat pilótája az irányítótoronynak azt jelezte, hogy veszélyben van a gép. Az SVA872-es járat pilótái állítólag négyes szintű vészjelzést adtak le földet érés előtt, a kód a repülési szaknyelvben eltérítésre utal. A Boeing típusú repülőgépet, amely helyi idő szerint délután 3-kor szállt le, landolás után azonnal biztosított, elszigetelt területre kísérték.

Miután a repülőtéri hatóságok kapcsolatot létesítettek a pilótafülkével, kiderült, hogy a kapitány véletlenül nyomta meg a vészjelző gombot.

A reptéri hatóságok elmondták, hogy megkezdődött az utasok kiszállása a gépből.

Helyszíni tudósítók szerint a rendőrség repülőgép-eltérítésekkor bevetett egységei is kiérkeztek a Ninoy Aquino Nemzetközi Repülőtérre, valamint az információ beérkezése után a manilai rendőrfőnök is azonnal odasietett.

A téves riasztás az első hírek szerint nem okozott változást a repülőtéri menetrendben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Magával kötött szerződést Soros egyeteme

  Magával kötött szerződést Soros egyeteme

  Kérdéses, hogy a New York-i CEU hogyan tud Magyarországon a felsőoktatási tanulmányokkal kapcsolatban dokumentumokat kiállítani akkor, amikor azt Philadelphiában akkreditálták, és alapító okiratában a budapesti egyetem címe szerepel, az amerikai metropoliszra pedig csak hivatkoznak – teszi fel a kérdést a Magyar Idők.

 • Robbantani akartak a terroristák, időben lekapcsolták őket

  Robbantani akartak a terroristák, időben lekapcsolták őket

  Moszkvában őrizetbe vették az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet négy tagját, akik merényletekre készültek az orosz főváros közlekedési hálózatának objektumai ellen – közölte csütörtökön a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

 • Agyonlőttek egy újságírót

  Agyonlőttek egy újságírót

  Agyonlőttek egy orosz újságírót egy szibériai kisvárosban, a helyi hatóságok csütörtöki közlése szerint az illetőt munkájával kapcsolatban ölhették meg, de egyelőre nem tudják, hogy milyen indítékkal.