2017. november 27., hétfő
Virgil

Extra

Tolvajokat kergetett el Haás Vander Péter özvegye

Haás Vander Péter özvegye igazán bátor nő. Ágnes virágkötőként dolgozik, és egyedül kergetett el két tolvajt, akik el akarták lopni a bevételt. Az asszony készült arra, hogy esetleg megtámadják, de egy percig sem félt. A rendőrség nyomoz az ügyben.

haas-agnes– Nem érzem magam bátornak azért, amit tettem – kezdte a Lokálnak Haásné Szabó Ágnes. – Ösztönösen cselekedtem, nem akartam, hogy a tolvajok elvigyék azt a pénzt, amiért mi itt, a virágboltban reggeltől estig keményen dolgozunk. Sejtettem, hogy visszatérnek, mert pár hónapja egyszer már ellopták a bevételt. A kolléganőmet nagyon megijesztették, de én egyszerűen nem akartam félni, inkább a düh dolgozott bennem! – mondta az asszony, aki 32 éve dolgozik a XI. kerületi üzletben. A virágosok már hónapokkal ezelőtt figyelmeztették egymást, hogy egy tolvajbanda a kis boltokra szakosodott. A módszerük minden esetben hasonló volt: amíg az egyikük elterelte a boltos figyelmét, addig a másik ellopta a bevételt. Augusztus végén nézték ki újra azt az üzletet, ahol Ágnes dolgozik.


– Már éppen zárni készültem, amikor láttam, hogy kint egy férfi megfogott két cserepes növényt, és azt mondta, átviszi az út másik oldalára megmutatni valakinek. Erre mondtam, hogy ne vigye sehová, de éreztem, hogy valami nem stimmel, és csak el akar csalni. Benéztem a boltba, de akkor a másik már bent is volt a kasszánál. Ekkor berohantam, de közben segítségért kiabáltam, hogy a járókelők hívják a rendőrséget. A tolvajt meglepte, hogy ilyen vehemens vagyok, nem számított rá, hogy nem hagyom magam. Kisebb dulakodás után azonban ő is elszaladt. Egy fiatal lánynak szerencsére sikerült lefotóznia, később feljelentést tettem az ügyben a rendőrségen – mondta Ágnes, aki úgy érzi, lélekben vele voltak mindazok, akik szeretik ezt a kis boltot, így például Péter is, aki becsülte és nagyon büszke volt a munkájára. Az ismert színész súlyos betegséget követően tavaly hunyt el.

– Talán furcsa, de az üzlet fél dekorációja az ő keze munkája, szóval biztos, hogy most odafent is büszke rám – tette hozzá Ágnes, aki úgy tudja, hogy a banda néhány tagját már elkapták. Kerestük az ügyben a rendőrséget is, ahol megtudtuk, nemcsak a fővárosban, de vidéken is történtek hasonló lopások.


– A BRFK XIV. kerületi rendőrkapitánysága lopás gyanúja miatt nyomoz ismeretlen tettesek ellen, amely ügyben több kerületben, illetve vidéki városban elkövetett lopásokat egyesítettek – tájékoztatott a BRFK.

Fotó: Csudai Sándor

Fotó: Csudai Sándor

Budapest, 2006. december 5. Haás Vander Péter (elöl), Boss Finley és Zámbori Soma Tom fiú szerepében Tennessee Williams: Az ifjúság édes madara című színművében, amelyet december 9-én mutatnak be a Budapesti Kamaraszínház Shure Stúdiójában, Léner András rendezésében. MTI Fotó: Kollányi Péter

Haás Vander Péter
MTI Fotó: Kollányi Péter

Kapcsolódó Cikkek

 • Ambrus Attila: Már a családomnak keresek

  Ambrus Attila: Már a családomnak keresek

  A héten bemutatják a róla készült filmet és a TV nagy sikerű realityjében, az Ázsia Expresszben is hősiesen helyt áll – Ambrus Attila úgy érzi, élete végre a helyes kerékvágásban halad, ráadásul immár a pénz miatt sem kell aggódnia, öt év után ugyanis elévült a bankok követelése.

 • Tarolnak a magyar filmek a nyugati mozikban

  Tarolnak a magyar filmek a nyugati mozikban

  Két kimagasló mozis siker is született az utóbbi hetekben az amerikai és a francia mozikban. Míg az USA-ban Török Ferenc 1945 című filmje dönt mozirekordokat, addig Franciaországban Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjét nézték meg többen két hét alatt, mint Nicole Kidman új filmjét.

 • Harry herceg eljegyzésének bejelentésére várnak

  Harry herceg eljegyzésének bejelentésére várnak

  Harry herceg és barátnője, Meghan Markle eljegyzésének “pillanatokon belüli” bejelentését jósolja a pénteki brit bulvársajtó. A fogadóirodák is megneszelhettek valamit, mivel hirtelen beszüntették a tétek felvételét arra, hogy bejelentik-e Harry és barátnője eljegyzését, és ha igen, mikor.