EUR: 322,18 Ft
CHF: 279,71 Ft
2018. június 19., kedd
Gyárfás

Extra

Tolvajokat kergetett el Haás Vander Péter özvegye

Haás Vander Péter özvegye igazán bátor nő. Ágnes virágkötőként dolgozik, és egyedül kergetett el két tolvajt, akik el akarták lopni a bevételt. Az asszony készült arra, hogy esetleg megtámadják, de egy percig sem félt. A rendőrség nyomoz az ügyben.

haas-agnes– Nem érzem magam bátornak azért, amit tettem – kezdte a Lokálnak Haásné Szabó Ágnes. – Ösztönösen cselekedtem, nem akartam, hogy a tolvajok elvigyék azt a pénzt, amiért mi itt, a virágboltban reggeltől estig keményen dolgozunk. Sejtettem, hogy visszatérnek, mert pár hónapja egyszer már ellopták a bevételt. A kolléganőmet nagyon megijesztették, de én egyszerűen nem akartam félni, inkább a düh dolgozott bennem! – mondta az asszony, aki 32 éve dolgozik a XI. kerületi üzletben. A virágosok már hónapokkal ezelőtt figyelmeztették egymást, hogy egy tolvajbanda a kis boltokra szakosodott. A módszerük minden esetben hasonló volt: amíg az egyikük elterelte a boltos figyelmét, addig a másik ellopta a bevételt. Augusztus végén nézték ki újra azt az üzletet, ahol Ágnes dolgozik.


– Már éppen zárni készültem, amikor láttam, hogy kint egy férfi megfogott két cserepes növényt, és azt mondta, átviszi az út másik oldalára megmutatni valakinek. Erre mondtam, hogy ne vigye sehová, de éreztem, hogy valami nem stimmel, és csak el akar csalni. Benéztem a boltba, de akkor a másik már bent is volt a kasszánál. Ekkor berohantam, de közben segítségért kiabáltam, hogy a járókelők hívják a rendőrséget. A tolvajt meglepte, hogy ilyen vehemens vagyok, nem számított rá, hogy nem hagyom magam. Kisebb dulakodás után azonban ő is elszaladt. Egy fiatal lánynak szerencsére sikerült lefotóznia, később feljelentést tettem az ügyben a rendőrségen – mondta Ágnes, aki úgy érzi, lélekben vele voltak mindazok, akik szeretik ezt a kis boltot, így például Péter is, aki becsülte és nagyon büszke volt a munkájára. Az ismert színész súlyos betegséget követően tavaly hunyt el.

– Talán furcsa, de az üzlet fél dekorációja az ő keze munkája, szóval biztos, hogy most odafent is büszke rám – tette hozzá Ágnes, aki úgy tudja, hogy a banda néhány tagját már elkapták. Kerestük az ügyben a rendőrséget is, ahol megtudtuk, nemcsak a fővárosban, de vidéken is történtek hasonló lopások.


– A BRFK XIV. kerületi rendőrkapitánysága lopás gyanúja miatt nyomoz ismeretlen tettesek ellen, amely ügyben több kerületben, illetve vidéki városban elkövetett lopásokat egyesítettek – tájékoztatott a BRFK.

Fotó: Csudai Sándor

Fotó: Csudai Sándor

Budapest, 2006. december 5. Haás Vander Péter (elöl), Boss Finley és Zámbori Soma Tom fiú szerepében Tennessee Williams: Az ifjúság édes madara című színművében, amelyet december 9-én mutatnak be a Budapesti Kamaraszínház Shure Stúdiójában, Léner András rendezésében. MTI Fotó: Kollányi Péter

Haás Vander Péter
MTI Fotó: Kollányi Péter

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezt jelentik a rövidítések a naptejeken

    Ezt jelentik a rövidítések a naptejeken

    A JAMA Dermatology korábban közzétett vizsgálata szerint sokan nincsenek tisztában a naptejeken látható jelölésekkel. Dr. Rózsa Annamária bőrgyógyász, az Anyajegyszűrő Központ orvosa magyarázza el, hogy miért nem elég, ha kizárólag az SPF alapján választunk, és miért fontos figyelni az UVA és UVB jelölésekre is?