EUR: 307,87 Ft
CHF: 289,39 Ft
2017. február 19., vasárnap
Zsuzsanna

Egyéb III.kerület

Új közösségi tér készül az itt élőknek

Három és fél milliárd forinttal támogatja a kormány a Heltai Jenő téri piac fejlesztését – ezt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a II. és III. kerület országgyűlési képviselője jelentette be az Óbuda-Békásmegyer polgármesterével, Bús Balázzsal tartott sajtótájékoztatóján. A várhatóan 2019-re elkészülő beruházás a környék egyik legjelentősebb kiskereskedelmi központja lesz.

heltai latvany (7)

Ilyen lesz a közösségi tér

– Példaértékű, ahogy Óbuda-Békásmegyer önkormányzatának vezetése összefogja és megfogalmazza az itt élő emberek és közösségek igényeit: számos tervet és projektet készítettek elő az elmúlt időszakban, amelyek mindegyike azt a célt szolgálja, hogy a kerület minden tekintetben egyre élhetőbb legyen, váljon oktatási, kulturális és sportközponttá is – fogalmazott Varga Mihály.

heltai latvany (3)

A Heltai Jenő tér a felújított létesítménnyel

A Heltai Jenő tér gazdasági-kereskedelmi célú rekonstrukciójához a kormány korábban már egymilliárd forinttal hozzájárult, ebből az összegből részben a tervezési, valamint az előkészítési munkák készülhettek el. A most bejelentett 3,5 milliárd forinttal a kivitelezést támogatják: olyan modern, kulturált piac és közösségi tér létrejöttét segítik, amely mindenben megfelel a modern nagyvárosi igényeknek.

Bús Balázs polgármester elmondta, a tízezer négyzetméteren megvalósuló létesítményben az őstermelői piac mellett helyet kapnak más jellegű kiskereskedelmi és szolgáltató tevékenységet folytató vállalkozások is, összesen 109 üzlet lesz a modern épületben.

heltai latvany (1)

A piacon 109 üzlet kap helyet

– Ezzel is az a célunk, hogy a kerület lakóinak olyan közösségi tereket biztosítsunk, ahol találkozásokra is lehetőség adódik. A békásmegyeri piac egyszerre lesz kereskedelmi és közösségi szempontból is funkcionális épületegyüttes, egyszersmind fejlesztéseink zászlóshajója.

Kapcsolódó Cikkek

 • Pecsét István gyógyul!

  Pecsét István gyógyul!

  „Leírhatatlan az érzés volt, amikor azt olvastam, hogy a májam felső részéről eltűnt az áttét” – mesélte boldogan, mosolyogva Pecsét István, akinek kálváriába illő útját komoly dunaújvárosi és társadalmi támogatással indították el Kínába.

 • Pokolgép robbant Bagdadban, rengetegen meghaltak

  Pokolgép robbant Bagdadban, rengetegen meghaltak

  A legfrissebb értesülések szerint legalább 55 ember életét követelte egy pokolgépes merénylet csütörtökön, amelyet Bagdad déli részében fekvő Hajj as-Surta nevű kerületben követtek el – közölték helyi egészségügyi és biztonsági források.

 • Veszélyt hordozhat magában a hattyútetem

  Veszélyt hordozhat magában a hattyútetem

  A Fióka- és Madármentés közösségi oldala számolt be arról, hogy a múlt héten a Dunáról három hattyútetemet adtak le a Nébihhez influenza alapos gyanújával, illetve további hét tetemet regisztráltak a csepeli Kis-Dunán.