2018. március 18., vasárnap
Sándor, Ede

Egyéb III.kerület

Új közösségi tér készül az itt élőknek

Három és fél milliárd forinttal támogatja a kormány a Heltai Jenő téri piac fejlesztését – ezt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a II. és III. kerület országgyűlési képviselője jelentette be az Óbuda-Békásmegyer polgármesterével, Bús Balázzsal tartott sajtótájékoztatóján. A várhatóan 2019-re elkészülő beruházás a környék egyik legjelentősebb kiskereskedelmi központja lesz.

heltai latvany (7)

Ilyen lesz a közösségi tér

– Példaértékű, ahogy Óbuda-Békásmegyer önkormányzatának vezetése összefogja és megfogalmazza az itt élő emberek és közösségek igényeit: számos tervet és projektet készítettek elő az elmúlt időszakban, amelyek mindegyike azt a célt szolgálja, hogy a kerület minden tekintetben egyre élhetőbb legyen, váljon oktatási, kulturális és sportközponttá is – fogalmazott Varga Mihály.


heltai latvany (3)

A Heltai Jenő tér a felújított létesítménnyel

A Heltai Jenő tér gazdasági-kereskedelmi célú rekonstrukciójához a kormány korábban már egymilliárd forinttal hozzájárult, ebből az összegből részben a tervezési, valamint az előkészítési munkák készülhettek el. A most bejelentett 3,5 milliárd forinttal a kivitelezést támogatják: olyan modern, kulturált piac és közösségi tér létrejöttét segítik, amely mindenben megfelel a modern nagyvárosi igényeknek.

Bús Balázs polgármester elmondta, a tízezer négyzetméteren megvalósuló létesítményben az őstermelői piac mellett helyet kapnak más jellegű kiskereskedelmi és szolgáltató tevékenységet folytató vállalkozások is, összesen 109 üzlet lesz a modern épületben.


heltai latvany (1)

A piacon 109 üzlet kap helyet

– Ezzel is az a célunk, hogy a kerület lakóinak olyan közösségi tereket biztosítsunk, ahol találkozásokra is lehetőség adódik. A békásmegyeri piac egyszerre lesz kereskedelmi és közösségi szempontból is funkcionális épületegyüttes, egyszersmind fejlesztéseink zászlóshajója.

Kapcsolódó Cikkek

 • Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

 • Kisdiákok nagy szavalása

  Kisdiákok nagy szavalása

  Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.

 • Jön a Blues Brother show!

  Jön a Blues Brother show!

  Megtartották az olvasópróbáját a The Blues Brothers – The Hungarian show című produkciónak a Soproni Petőfi Színházban.