2018. május 24., csütörtök
Eszter, Eliza

Egyéb XVI.kerület

Új udvaron sportolhatnak az iskolások

Amíg a gyerekek pihentek, a munkagépek dolgoztak, ennek köszönhetően megújult a Kölcsey Ferenc Általános Iskola udvara, melyet Kovács Péter polgármester, Szász József alpolgármester, Dobre Lajos igazgató és Nagy Norbert, a csömöri Decathlon Áruház igazgatója adott át.

A meglévő aszfalt pálya helyén 720 négyezetméter nagyságú udvaron rekortán pálya épült, mely körül elemes térkő burkolattal fedték le az udvar. Az iskola 1,7 millió forintot nyert a Decathlon “Sportból a legtöbbet” elnevezésű pályázatán a távolugrópályájának a felújítására.


Az intézményt 222 pályázó közül, egyetlen budapesti iskolaként választotta ki a Decathlon vezetősége. A cég a szabadidősport támogatásának lelkes híve, ezért is hozták létre ezt a pályázatot, hogy támogassák az egészséges életmódot a felnövekvő nemzedék számára már iskolás korban is. Míg a Decathlon támogatásával új távolugrópályát hoztak létre, az udvar átalakítása  24,1 millió forintba került.

Kapcsolódó Cikkek

  • Képregények a Dürer Kertben

    Képregények a Dürer Kertben

    A Magyar Képregény Szövetség immár tizennegyedik alkalommal rendezte meg az ország legnagyobb képregényes rendezvényét a Dürer Kertben.

  • Ovisok versenyeztek

    Ovisok versenyeztek

    Tizenkilenc óvoda gyermekei versenyeztek egymással a Csokor utcai óvodában. A napokban 23. alkalommal rendezték meg ugyanis az Ovi Kupát, amelyen idén közel 230 gyerkőc vett részt.