2018. március 19., hétfő
József, Bánk

Egyéb XVI.kerület

Új udvaron sportolhatnak az iskolások

Amíg a gyerekek pihentek, a munkagépek dolgoztak, ennek köszönhetően megújult a Kölcsey Ferenc Általános Iskola udvara, melyet Kovács Péter polgármester, Szász József alpolgármester, Dobre Lajos igazgató és Nagy Norbert, a csömöri Decathlon Áruház igazgatója adott át.

A meglévő aszfalt pálya helyén 720 négyezetméter nagyságú udvaron rekortán pálya épült, mely körül elemes térkő burkolattal fedték le az udvar. Az iskola 1,7 millió forintot nyert a Decathlon “Sportból a legtöbbet” elnevezésű pályázatán a távolugrópályájának a felújítására.


Az intézményt 222 pályázó közül, egyetlen budapesti iskolaként választotta ki a Decathlon vezetősége. A cég a szabadidősport támogatásának lelkes híve, ezért is hozták létre ezt a pályázatot, hogy támogassák az egészséges életmódot a felnövekvő nemzedék számára már iskolás korban is. Míg a Decathlon támogatásával új távolugrópályát hoztak létre, az udvar átalakítása  24,1 millió forintba került.

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.