2017. december 17., vasárnap
Lázár, Olimpia

Egyéb XVI.kerület

Új udvaron sportolhatnak az iskolások

Amíg a gyerekek pihentek, a munkagépek dolgoztak, ennek köszönhetően megújult a Kölcsey Ferenc Általános Iskola udvara, melyet Kovács Péter polgármester, Szász József alpolgármester, Dobre Lajos igazgató és Nagy Norbert, a csömöri Decathlon Áruház igazgatója adott át.

A meglévő aszfalt pálya helyén 720 négyezetméter nagyságú udvaron rekortán pálya épült, mely körül elemes térkő burkolattal fedték le az udvar. Az iskola 1,7 millió forintot nyert a Decathlon “Sportból a legtöbbet” elnevezésű pályázatán a távolugrópályájának a felújítására.


Az intézményt 222 pályázó közül, egyetlen budapesti iskolaként választotta ki a Decathlon vezetősége. A cég a szabadidősport támogatásának lelkes híve, ezért is hozták létre ezt a pályázatot, hogy támogassák az egészséges életmódot a felnövekvő nemzedék számára már iskolás korban is. Míg a Decathlon támogatásával új távolugrópályát hoztak létre, az udvar átalakítása  24,1 millió forintba került.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.