EUR: 318,95 Ft
CHF: 274,45 Ft
2018. május 23., szerda
Dezső

Belföld

Újabb egyetemmel kötött együttműködési megállapodást az MVM

Együttműködési megállapodást kötött az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel, hogy együtt tovább erősítsék a gazdaság és a felsőoktatás kapcsolatát, különösen a kutatás, a fejlesztés és az innováció területén.

A megállapodás céljai összhangban vannak az MVM új, középtávú stratégiájában megfogalmazott célkitűzésekkel, mely szerint a vállalat minden eddiginél nagyobb hangsúlyt kíván fektetni az innováció támogatására és a megújuló energiaforrások bővítésére. Az MVM emellett kiemelten szeretné támogatni a magyar energetikai szabadalmakat.


Józsa János_Csiba Péter_Barta_Eke_Gyula

Józsa János, Csiba Péter, Barta Eke Gyula

Ennek megfelelően segíti az utánpótlás biztosítás szempontjából számára kiemelten fontos műegyetemi tanszékek és laborok munkáját és a szakmai profiljába illeszkedő képzési programokat, illetve a minőségi oktatását, az oktatói utánpótlás biztosítását, ezzel elősegítve, hogy javuljanak a hallgatók munkaerőpiacon való elhelyezkedésének esélyei. A magyar energiaszektor meghatározó szereplőjeként az MVM-nek folyamatos jól képzett szakember utánpótlásra van szüksége, melyet az ország első számú műszaki felsőoktatási intézménye biztosíthat számára. Ugyanakkor az MVM Csoport nagyon hasznos kutatási és megvalósítási területet jelenthet a műszaki és gazdasági területen hallgató fiatal szakembereknek, akik így korszerű gyakorlati tudásra tehetnek szert.

A hároméves időtartamra szóló megállapodást Csiba Péter, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgató, Tótth András, az MVM Zrt. stratégiai vezérigazgató-helyettese, Józsa János, a BME rektora és Barta-Eke Gyula, a BME kancellára írták alá.

Az MVM hasonló céllal a közelmúltban a Dunaújvárosi Egyetemmel kötött együttműködési megállapodást.

Kapcsolódó Cikkek