2018. április 20., péntek
Tivadar

Belföld

Újabb FKF-es botrány

Tovább forr a levegő a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) körül, most éppen az derült ki, hogy a Csontos István vezérigazgatónak címzett hivatalos levelekre nem is ő, hanem egyik bizalmasa, Sikos Zsolt válaszolgat. Ettől még nem is dőlne össze a világ, ha viszont hozzátesszük, hogy Sikos éppen azokra a megkeresésekre reagál inkognitóban, amelyeket a Budapesti Városüzemeltetési Holding (BVH) küldött Csontos Istvánnak, hogy magyarázza meg a közte és ismerőse között fennálló gyanús üzleti viszonyt, már-már felér egy beismeréssel. Sikos ugyanis annak a SAS Group nevű cégnek a tulajdonosa és ügyvezetője, amely rendre lehengerlően szerepel az FKF különböző tenderein.

(fotó: FKF)

(fotó: FKF)

A BVH egy közel 60 millió forintos pályázat kapcsán kereste meg az FKF-et és Csontos Istvánt, arra lettek volna kíváncsiak, hogy ugyan mi szükség volt ekkora összegű megbízást adni a SAS Groupnak. A két cég összefonódása korábban már a főváros figyelmét is felkeltette, Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes augusztus végén vizsgálatot is elrendelt az ügyben. Ennek még nincs eredménye, de legalább az tisztán látszik, hogy Csontos István és Sikos Zsolt egy húron pendül.


Kapcsolódó Cikkek

  • Varga Mihály: A gazdaságpolitikai célok változatlanok maradnak

    Varga Mihály: A gazdaságpolitikai célok változatlanok maradnak

    A választások eredménye megerősítette, hogy a gazdaságpolitikai célok változatlanok maradnak, így a következő években is a tartós, évi 4 százalék körüli növekedés, a stabil pénzügyi alapok fenntartása, az államadósság csökkentése, az államháztartási hiány további mérséklése, a munkanélküliség csökkentése és a teljes foglalkoztatás megvalósítása kiemelten fontos marad – mondta a nemzetgazdasági miniszter pénteken Budapesten.

  • 48 millió forintos bírságot kapott a UPC

    48 millió forintos bírságot kapott a UPC

    Jogszerűtlen piaci magatartása miatt 48 millió forintos bírsággal sújtotta a UPC-t az alapvető európai uniós és hazai jogszabályok súlyos és tudatos megsértése miatt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).