EUR: 308,69 Ft
CHF: 288,62 Ft
2017. március 27., hétfő
Hajnalka

Belföld

Újabb FKF-es botrány

Tovább forr a levegő a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) körül, most éppen az derült ki, hogy a Csontos István vezérigazgatónak címzett hivatalos levelekre nem is ő, hanem egyik bizalmasa, Sikos Zsolt válaszolgat. Ettől még nem is dőlne össze a világ, ha viszont hozzátesszük, hogy Sikos éppen azokra a megkeresésekre reagál inkognitóban, amelyeket a Budapesti Városüzemeltetési Holding (BVH) küldött Csontos Istvánnak, hogy magyarázza meg a közte és ismerőse között fennálló gyanús üzleti viszonyt, már-már felér egy beismeréssel. Sikos ugyanis annak a SAS Group nevű cégnek a tulajdonosa és ügyvezetője, amely rendre lehengerlően szerepel az FKF különböző tenderein.

(fotó: FKF)

(fotó: FKF)

A BVH egy közel 60 millió forintos pályázat kapcsán kereste meg az FKF-et és Csontos Istvánt, arra lettek volna kíváncsiak, hogy ugyan mi szükség volt ekkora összegű megbízást adni a SAS Groupnak. A két cég összefonódása korábban már a főváros figyelmét is felkeltette, Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes augusztus végén vizsgálatot is elrendelt az ügyben. Ennek még nincs eredménye, de legalább az tisztán látszik, hogy Csontos István és Sikos Zsolt egy húron pendül.

Kapcsolódó Cikkek

  • Csepreghy: Magyarország a térség legmeghatározóbb gazdasági növekedését hozhatja 2020-ra

    Csepreghy: Magyarország a térség legmeghatározóbb gazdasági növekedését hozhatja 2020-ra

    A fejlesztéspolitika átalakításának és a pályázatok felgyorsításának köszönhetően Magyarország a térség legmeghatározóbb gazdasági növekedését produkáló országa lehet 2020-ra – jelentette ki Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára hétfői budapesti sajtótájékoztatóján, amelyet az uniós források felhasználásáról szóló parlamenti vitanappal összefüggésben tartott.

  • Csomós Mari lett a nemzet színésze

    Csomós Mari lett a nemzet színésze

    Csomós Mari Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészt, érdemes művészt választották a nemzet színészének hétfőn Budapesten – közölte a Nemzeti Színház Facebook-oldalán.