EUR: 309,46 Ft
CHF: 285,24 Ft
2017. június 26., hétfő
János, Pál

Belföld

Újabb FKF-es botrány

Tovább forr a levegő a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) körül, most éppen az derült ki, hogy a Csontos István vezérigazgatónak címzett hivatalos levelekre nem is ő, hanem egyik bizalmasa, Sikos Zsolt válaszolgat. Ettől még nem is dőlne össze a világ, ha viszont hozzátesszük, hogy Sikos éppen azokra a megkeresésekre reagál inkognitóban, amelyeket a Budapesti Városüzemeltetési Holding (BVH) küldött Csontos Istvánnak, hogy magyarázza meg a közte és ismerőse között fennálló gyanús üzleti viszonyt, már-már felér egy beismeréssel. Sikos ugyanis annak a SAS Group nevű cégnek a tulajdonosa és ügyvezetője, amely rendre lehengerlően szerepel az FKF különböző tenderein.

(fotó: FKF)

(fotó: FKF)

A BVH egy közel 60 millió forintos pályázat kapcsán kereste meg az FKF-et és Csontos Istvánt, arra lettek volna kíváncsiak, hogy ugyan mi szükség volt ekkora összegű megbízást adni a SAS Groupnak. A két cég összefonódása korábban már a főváros figyelmét is felkeltette, Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes augusztus végén vizsgálatot is elrendelt az ügyben. Ennek még nincs eredménye, de legalább az tisztán látszik, hogy Csontos István és Sikos Zsolt egy húron pendül.

Kapcsolódó Cikkek

  • Plakáttörvény: patthelyzetben az ellenzék

    Plakáttörvény: patthelyzetben az ellenzék

    Egyszerű többséggel elfogadta a parlament, hogy a politikai pártok csak listaáron vehessenek hirdetési felületeket, és az ilyen költéseiket nyilvánosságra is kell hozniuk. A jogszabállyal kapcsolatban még vetődnek fel alkotmányossági aggályok, amelyek miatt a Jobbik az Alkotmánybírósághoz fordulna.

  • Magyarország a vízellátást tekintve szerencsés helyzetben van

    Magyarország a vízellátást tekintve szerencsés helyzetben van

    Juhász Árpád geológus szerint Magyarország a vízellátás szempontjából szerencsés helyzetben van. A szakértő ezt annak kapcsán mondta az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában, hogy Olaszországban a tartós hőség egyre nagyobb gondot jelent, a vízhiány okozta szárazság már a termőterület kétharmadát sújtja.