EUR: 307,73 Ft
CHF: 289,07 Ft
2017. február 21., kedd
Eleonóra

Belföld

Újabb FKF-es botrány

Tovább forr a levegő a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) körül, most éppen az derült ki, hogy a Csontos István vezérigazgatónak címzett hivatalos levelekre nem is ő, hanem egyik bizalmasa, Sikos Zsolt válaszolgat. Ettől még nem is dőlne össze a világ, ha viszont hozzátesszük, hogy Sikos éppen azokra a megkeresésekre reagál inkognitóban, amelyeket a Budapesti Városüzemeltetési Holding (BVH) küldött Csontos Istvánnak, hogy magyarázza meg a közte és ismerőse között fennálló gyanús üzleti viszonyt, már-már felér egy beismeréssel. Sikos ugyanis annak a SAS Group nevű cégnek a tulajdonosa és ügyvezetője, amely rendre lehengerlően szerepel az FKF különböző tenderein.

(fotó: FKF)

(fotó: FKF)

A BVH egy közel 60 millió forintos pályázat kapcsán kereste meg az FKF-et és Csontos Istvánt, arra lettek volna kíváncsiak, hogy ugyan mi szükség volt ekkora összegű megbízást adni a SAS Groupnak. A két cég összefonódása korábban már a főváros figyelmét is felkeltette, Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes augusztus végén vizsgálatot is elrendelt az ügyben. Ennek még nincs eredménye, de legalább az tisztán látszik, hogy Csontos István és Sikos Zsolt egy húron pendül.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tarlós: Felrúgták a nemzeti egységet

    Tarlós: Felrúgták a nemzeti egységet

    Politikai haszonszerzés volt a budapesti olimpiát ellenzők csoportjának célja – mondta Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, aki szerint a héten Budapest visszavonhatja pályázatát.

  • Nem ciki Vonának az érpataki polgármester

    Nem ciki Vonának az érpataki polgármester

    Ha a Jobbik kormányra kerülne, az jót tenne a lakásmaffiának – mondta a parlamentben Dömötör Csaba államtitkár. A politikus arra a minap kipattant botrányra utalt, ami szerint Orosz Mihály Zoltán jobbikos polgármester ellen büntetőeljárás folyik.