2018. augusztus 20., hétfő
István

Külföld

Újabb kínai nagyvárosban korlátozták a lakásszerzést

Újabb kínai nagyváros, ezúttal a keleti partvidéken fekvő Nancsing vezetése jelentette be, hogy korlátozza a lakóingatlan-vásárlást a településen.

A szigorítást Nancsing honlapján közölte a városvezetés vasárnap.


A szabályozás szerint a Nancsingban regisztrált lakosok nem vásárolhatnak új építésű lakást, ha már legalább két lakóingatlan tulajdonosai. Azok a családok, amelyek nincsenek regisztrálva nancsingi lakosként, és van már egy ingatlanjuk a városban, nem vásárolhatnak újabb lakást, sem használtat, sem új építésűt.

A kínai kormányzat igyekszik leszorítani a meredeken emelkedő ingatlanárakat Kína úgynevezett “második körös” városaiban, vagyis Pekinget, Sanghajt, Kantont és Sencsent leszámítva a legnagyobb városokban.

Az érintett 35 városból Nancsinggal együtt immár ötben korlátozzák a tulajdonszerzést.

Kína 70 legnépesebb városában augusztusban éves összevetésben több mint 9 százalékkal nőtt az újépítésű lakások átlagára. Júliusban még 7,9 százalék volt az éves áremelkedés.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Trump szövetségest lát a közép-európai régióban

    Trump szövetségest lát a közép-európai régióban

    Donald Trump vezetésével az Egyesült Államok szövetségest lát nemcsak Magyarországban, hanem az egész közép-európai régióban – mondta Deák Dániel politológus, a Figyelő főmunkatársa az M1 aktuális csatornán vasárnap.

  • Elütöttek egy medvét az autópályán

    Elütöttek egy medvét az autópályán

    Sokkal jobb Oroszország és Németország viszonya, mint néhány hónapja volt – mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő vasárnap reggel az M1 aktuális csatornán…