EUR: 307,60 Ft
CHF: 288,37 Ft
2017. február 23., csütörtök
Alfréd

Külföld

Újabb kínai nagyvárosban korlátozták a lakásszerzést

Újabb kínai nagyváros, ezúttal a keleti partvidéken fekvő Nancsing vezetése jelentette be, hogy korlátozza a lakóingatlan-vásárlást a településen.

A szigorítást Nancsing honlapján közölte a városvezetés vasárnap.

A szabályozás szerint a Nancsingban regisztrált lakosok nem vásárolhatnak új építésű lakást, ha már legalább két lakóingatlan tulajdonosai. Azok a családok, amelyek nincsenek regisztrálva nancsingi lakosként, és van már egy ingatlanjuk a városban, nem vásárolhatnak újabb lakást, sem használtat, sem új építésűt.

A kínai kormányzat igyekszik leszorítani a meredeken emelkedő ingatlanárakat Kína úgynevezett “második körös” városaiban, vagyis Pekinget, Sanghajt, Kantont és Sencsent leszámítva a legnagyobb városokban.

Az érintett 35 városból Nancsinggal együtt immár ötben korlátozzák a tulajdonszerzést.

Kína 70 legnépesebb városában augusztusban éves összevetésben több mint 9 százalékkal nőtt az újépítésű lakások átlagára. Júliusban még 7,9 százalék volt az éves áremelkedés.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: Mosolyogj rája!

    A nap képe: Mosolyogj rája!

    Nem mindennapi nyaralási fotón vigad az internet közössége. Ez nem is csoda, hiszen tegye fel a kezét az, aki ilyen, vagy egy ehhez hasonló csoportképet tudna prezentálni minden egyéb digitális csalás nélkül.

  • Gyerekeket mentett a hős gimis a beszakadt jegéről

    Gyerekeket mentett a hős gimis a beszakadt jegéről

    A 23 éves Bennett Jonast hősként ünneplik New Yorkban. Nem csoda, hiszen a fiatal fiú hét tizenéves gyerek életét mentette meg, amikor fogócskázás közepette a Central Park tavának vékony jegére tévedtek.