2018. április 24., kedd
György

Külföld

Újabb rendzavarás volt egy görögországi menekülttáborban

Továbbra is feszült a helyzet a görögországi Híosz és Leszbosz szigetén migránsokat befogadó táborokban: péntekre virradóra összecsapások törtek ki a híoszi regisztrációs központban, amelyekben négy ember megsebesült.

A Kathimerini című athéni napilap szerint egy csoport algériai menedékkérő verekedett össze a központban, a férfiak köveket dobáltak, törtek-zúztak, és a tábor egyik munkatársának autóját is megrongálták. A zavargások miatt 15 embert vettek őrizetbe. Számos megrémült, családos táborlakó arra kérte a fogadóközpont vezetőit, hogy máshol helyezzék őket biztonságba.


Leszbosz szigetén csütörtök délután elfogtak egy 84 éves szigetlakót, aki vadászpuskával felszerelkezve tűnt fel a móriai menekülttábor közelében, és szidalmazta, valamint fenyegette a menedékkérőket. A férfit idős korára hivatkozva nem sokkal később elengedték, de engedély nélküli fegyverbirtoklás miatt kell majd felelnie a hatóságok előtt.

Az égei-tengeri görög szigeteken csaknem 14 ezer menedékkérő zsúfolódott össze, pedig csak feleennyi embernek van férőhely. Az athéni válságstáb csütörtökről péntekre 241 új érkezőt regisztrált.

Kapcsolódó Cikkek

  • Leszámoltak a vegán műhússal

    Leszámoltak a vegán műhússal

    Franciaországban egy új rendelet szerint az élelmiszeripari cégek nem adhatnak olyan neveket a növényi alapanyagból készülő termékeiknek, melyeket húsból készült termékekhez használnak.

  • Tripla sorscsapást élt túl

    Tripla sorscsapást élt túl

    Nincs szerencséje az amerikai Dylan McWilliamsnek a vadállatokkal: az elmúlt négy évben a 20 éves fiatalembert megharapta egy medve, megmarta egy csörgőkígyó, és a héten Hawaii partjainál egy tigriscápa harapott a lábszárába.