EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 27., szombat
Hella

Külföld

Újabb rendzavarás volt egy görögországi menekülttáborban

Továbbra is feszült a helyzet a görögországi Híosz és Leszbosz szigetén migránsokat befogadó táborokban: péntekre virradóra összecsapások törtek ki a híoszi regisztrációs központban, amelyekben négy ember megsebesült.

A Kathimerini című athéni napilap szerint egy csoport algériai menedékkérő verekedett össze a központban, a férfiak köveket dobáltak, törtek-zúztak, és a tábor egyik munkatársának autóját is megrongálták. A zavargások miatt 15 embert vettek őrizetbe. Számos megrémült, családos táborlakó arra kérte a fogadóközpont vezetőit, hogy máshol helyezzék őket biztonságba.

Leszbosz szigetén csütörtök délután elfogtak egy 84 éves szigetlakót, aki vadászpuskával felszerelkezve tűnt fel a móriai menekülttábor közelében, és szidalmazta, valamint fenyegette a menedékkérőket. A férfit idős korára hivatkozva nem sokkal később elengedték, de engedély nélküli fegyverbirtoklás miatt kell majd felelnie a hatóságok előtt.

Az égei-tengeri görög szigeteken csaknem 14 ezer menedékkérő zsúfolódott össze, pedig csak feleennyi embernek van férőhely. Az athéni válságstáb csütörtökről péntekre 241 új érkezőt regisztrált.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt Litauszki János rendező

    Meghalt Litauszki János rendező

    Életének 64. évében szombaton elhunyt Litauszki János Balázs Béla-díjas rendező, a közmédia munkatársa – közölte a család az MTI-vel.

  • Magával kötött szerződést Soros egyeteme

    Magával kötött szerződést Soros egyeteme

    Kérdéses, hogy a New York-i CEU hogyan tud Magyarországon a felsőoktatási tanulmányokkal kapcsolatban dokumentumokat kiállítani akkor, amikor azt Philadelphiában akkreditálták, és alapító okiratában a budapesti egyetem címe szerepel, az amerikai metropoliszra pedig csak hivatkoznak – teszi fel a kérdést a Magyar Idők.