EUR: 307,48 Ft
CHF: 289,04 Ft
2017. február 22., szerda
Gerzson

Belföld

Újratemetnék az éhen halt Kiarát

Májusban találtak rá a mentők az otthonában egy gyöngyösi kislány holttestére. A másfél éves Kiara alig 3,5 kilogramm volt, egyszerűen éhen halt. A szülőket azóta letartóztatták, előzetesben ülnek. Kiara négyéves nővére, Kincső egy Gyöngyös melletti kisvárosba került nevelőszülőkhöz. Nagymamája azóta nem ölelhette magához.

˜– Nagyon vártam már a pillanatot, hogy átöleljem Kincsőt – újságolta a Lokálnak sugárzó arccal Irénke néni, az apai nagymama. – Május tizenkettedike óta gyászolom az egyik unokámat, a másikat pedig a gyámhatósági procedúra lezárásáig nem láthattam. Kincső nagyon sokat nőtt, két órán keresztül boldogan csacsogott. Az ölembe fészkelte magát, mondókákat olvastunk. Majd amikor eljött a búcsú pillanata, rejtegetni kellett a könnyeimet. Az adott erőt, hogy két hét múlva újra meglátogathatom ˜– tette hozzá reménykedve.

Kincső egyébként a mai napig nem tudja, hogy szülei börtönben ülnek, húgát pedig már sohasem láthatja. A nevelőszülők féltő szeretettel viselik gondját, ennek is köszönhető, hogy a tragédiából szinte semmit nem fogott fel. Amikor Egerben, a gyámhatóságon meglátta a nagymamáját, rögtön a kishúgát kereste, ugyanis úgy tudja, Kiara él, csak kórházban van. Rákérdezett az édesapjára is, de az édesanyját egy szóval sem említette.

Fotó: Police.hu

Fotó: Police.hu

Közben a szakértők Kiara korábbi háziorvosi, kórházi papírjait tanulmányozva arra keresik a választ: a kislány valóban a rendkívül ritka, MCAD nevű emésztési betegségben szenvedett-e? Mert ha igen, megdőlhet a halálra éheztetés vádja. A szülők vallomásukban állítják, háromóránként etették a kislányt, de a zsírban oldódó ásványi anyagok, vitaminok nem épültek be a szervezetébe. Ez okozta a drasztikus fogyást, az alultápláltságot.

˜˜– Biztos vagyok Guszti fiam ártatlanságában – bizonygatta Irénke néni. – Ő hajnalban ment dolgozni, csak este jött haza, amikor már aludtak a kicsik. Gyakran kérte az élettársát, Médeát, hogy vigye el a gyereket a háziorvoshoz. Ő megígérte, mégis elkerülte a rendelőt. Ha Guszti kiszabadul a börtönből, az első dolga Kiara újratemetése lesz. Tervei szerint a kislány maradványait átviteti Mátrafüred csendes temetőjébe, ahol síremléket épít és méltó módon elbúcsúzhat tőle.

Fotó: Police.hu

Fotó: Police.hu

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Az MSZP felvásárolná a Párbeszédet

    Az MSZP felvásárolná a Párbeszédet

    Amíg Botka László, az MSZP előretolt miniszterelnök jelöltje szerint a hazug Gyurcsánynak érdemes visszavonulót fújnia, addig a DK szóvivője, Gréczy Zsolt szerint Botka a megosztó és egyelőre nem is sikerült szövetségeseket találnia.

  • Politikusnak áll a lelkésznő

    Politikusnak áll a lelkésznő

    Bár civilként határozza meg magát, most mégis beszáll a politikába és jelölteti magát az időközi választásokon Bolba Márta, az az evangélikus lelkész, aki a közelmúltban éles vitát folytatott Kocsis Máté VIII.