2018. január 23., kedd
Rajmund, Zelma

Belföld

Újratemetnék az éhen halt Kiarát

Májusban találtak rá a mentők az otthonában egy gyöngyösi kislány holttestére. A másfél éves Kiara alig 3,5 kilogramm volt, egyszerűen éhen halt. A szülőket azóta letartóztatták, előzetesben ülnek. Kiara négyéves nővére, Kincső egy Gyöngyös melletti kisvárosba került nevelőszülőkhöz. Nagymamája azóta nem ölelhette magához.

˜– Nagyon vártam már a pillanatot, hogy átöleljem Kincsőt – újságolta a Lokálnak sugárzó arccal Irénke néni, az apai nagymama. – Május tizenkettedike óta gyászolom az egyik unokámat, a másikat pedig a gyámhatósági procedúra lezárásáig nem láthattam. Kincső nagyon sokat nőtt, két órán keresztül boldogan csacsogott. Az ölembe fészkelte magát, mondókákat olvastunk. Majd amikor eljött a búcsú pillanata, rejtegetni kellett a könnyeimet. Az adott erőt, hogy két hét múlva újra meglátogathatom ˜– tette hozzá reménykedve.


Kincső egyébként a mai napig nem tudja, hogy szülei börtönben ülnek, húgát pedig már sohasem láthatja. A nevelőszülők féltő szeretettel viselik gondját, ennek is köszönhető, hogy a tragédiából szinte semmit nem fogott fel. Amikor Egerben, a gyámhatóságon meglátta a nagymamáját, rögtön a kishúgát kereste, ugyanis úgy tudja, Kiara él, csak kórházban van. Rákérdezett az édesapjára is, de az édesanyját egy szóval sem említette.

Fotó: Police.hu

Fotó: Police.hu

Közben a szakértők Kiara korábbi háziorvosi, kórházi papírjait tanulmányozva arra keresik a választ: a kislány valóban a rendkívül ritka, MCAD nevű emésztési betegségben szenvedett-e? Mert ha igen, megdőlhet a halálra éheztetés vádja. A szülők vallomásukban állítják, háromóránként etették a kislányt, de a zsírban oldódó ásványi anyagok, vitaminok nem épültek be a szervezetébe. Ez okozta a drasztikus fogyást, az alultápláltságot.


˜˜– Biztos vagyok Guszti fiam ártatlanságában – bizonygatta Irénke néni. – Ő hajnalban ment dolgozni, csak este jött haza, amikor már aludtak a kicsik. Gyakran kérte az élettársát, Médeát, hogy vigye el a gyereket a háziorvoshoz. Ő megígérte, mégis elkerülte a rendelőt. Ha Guszti kiszabadul a börtönből, az első dolga Kiara újratemetése lesz. Tervei szerint a kislány maradványait átviteti Mátrafüred csendes temetőjébe, ahol síremléket épít és méltó módon elbúcsúzhat tőle.

Fotó: Police.hu

Fotó: Police.hu

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Sorosék megbüntetnék Magyarországot

    Sorosék megbüntetnék Magyarországot

    Terjedelmes interjút adott az origo.hu-nak Völner Pál az Igazságügyi Minisztérium politikai államtitkára, amelyben a politikus többek között arról is beszélt, hogy a Soros György szervezetei Magyarország megbüntetésére készülnek.