EUR: 310,24 Ft
CHF: 258,68 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Belföld

Újratemetnék az éhen halt Kiarát

Májusban találtak rá a mentők az otthonában egy gyöngyösi kislány holttestére. A másfél éves Kiara alig 3,5 kilogramm volt, egyszerűen éhen halt. A szülőket azóta letartóztatták, előzetesben ülnek. Kiara négyéves nővére, Kincső egy Gyöngyös melletti kisvárosba került nevelőszülőkhöz. Nagymamája azóta nem ölelhette magához.

˜– Nagyon vártam már a pillanatot, hogy átöleljem Kincsőt – újságolta a Lokálnak sugárzó arccal Irénke néni, az apai nagymama. – Május tizenkettedike óta gyászolom az egyik unokámat, a másikat pedig a gyámhatósági procedúra lezárásáig nem láthattam. Kincső nagyon sokat nőtt, két órán keresztül boldogan csacsogott. Az ölembe fészkelte magát, mondókákat olvastunk. Majd amikor eljött a búcsú pillanata, rejtegetni kellett a könnyeimet. Az adott erőt, hogy két hét múlva újra meglátogathatom ˜– tette hozzá reménykedve.


Kincső egyébként a mai napig nem tudja, hogy szülei börtönben ülnek, húgát pedig már sohasem láthatja. A nevelőszülők féltő szeretettel viselik gondját, ennek is köszönhető, hogy a tragédiából szinte semmit nem fogott fel. Amikor Egerben, a gyámhatóságon meglátta a nagymamáját, rögtön a kishúgát kereste, ugyanis úgy tudja, Kiara él, csak kórházban van. Rákérdezett az édesapjára is, de az édesanyját egy szóval sem említette.

Fotó: Police.hu

Fotó: Police.hu

Közben a szakértők Kiara korábbi háziorvosi, kórházi papírjait tanulmányozva arra keresik a választ: a kislány valóban a rendkívül ritka, MCAD nevű emésztési betegségben szenvedett-e? Mert ha igen, megdőlhet a halálra éheztetés vádja. A szülők vallomásukban állítják, háromóránként etették a kislányt, de a zsírban oldódó ásványi anyagok, vitaminok nem épültek be a szervezetébe. Ez okozta a drasztikus fogyást, az alultápláltságot.


˜˜– Biztos vagyok Guszti fiam ártatlanságában – bizonygatta Irénke néni. – Ő hajnalban ment dolgozni, csak este jött haza, amikor már aludtak a kicsik. Gyakran kérte az élettársát, Médeát, hogy vigye el a gyereket a háziorvoshoz. Ő megígérte, mégis elkerülte a rendelőt. Ha Guszti kiszabadul a börtönből, az első dolga Kiara újratemetése lesz. Tervei szerint a kislány maradványait átviteti Mátrafüred csendes temetőjébe, ahol síremléket épít és méltó módon elbúcsúzhat tőle.

Fotó: Police.hu

Fotó: Police.hu

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Rogán: Jottányit sem engedünk

  Rogán: Jottányit sem engedünk

  “Ágyútűz fog zúdulni ránk, de ez az ágyútűz egy olyan erődöt fog érni, amelyet a magyar emberek keményen megerősítettek április 8-án. Mi ki fogunk tartani, a bevándorláspolitika ügyében egy jottányit sem engedünk “– mondta a PestiSrácok.

 • Kisétált az őrizetből Gyárfás

  Kisétált az őrizetből Gyárfás

  Nem kezdeményezte a Fenyő-gyilkosság felbujtójaként meggyanúsított Gyárfás Tamás előzetes letartóztatását a Fővárosi Főügyészség, így a mai tárgyaláson arról dönt a bíróság, hogy a gyanúsított kap e nyomkövetőt a bokájára vagy sem.

 • Újabb migránshullámot gerjeszt az unió

  Újabb migránshullámot gerjeszt az unió

  Már nem is kell átkelniük Európán, az EU áttelepítési programja keretében 40 ezer migránst maga az Európai Bizottság segít ide jutni az áttelepítési programmal, amelybe most újabb 10 ezer főt vonnak be – erről Dimitrisz Avramopulosz, a bizottság migrációs ügyekért felelős tagja nyilatkozott azután, hogy tárgyalt Horst Seehofer német belügyminiszterrel.