2018. január 23., kedd
Rajmund, Zelma

Extra

Utcán hagyott baba – Nevelőszülőkhöz kerülhet Árminka

Szabadlábon védekezhet az a fiatal édesanya, aki magára hagyta az utcán egy babakocsiban 14 hónapos kisfiát, Árminkát. A 33 éves K. Renáta nemrég a közösségi oldalán kért segítséget, mert el kell hagynia az albérletét.

05 arminka-babakocsibanA fiatalasszony attól félt, hogy elveszik a kisbabáját, így különösen érthetetlen, ami történt. Árminkára szerda este fél nyolc körül lett figyelmes az egyik XX. kerületi utcán egy járókelő. A TV2 Tények című műsorában egy szemtanú azt mesélte, hogy a gyerek édesanyja egy ideig sétált babakocsiban ülő kisfiával, majd egyszer csak otthagyta és futásnak eredt. – A férjem utánaszaladt, de nem érte utol – mesélte a szemtanú. – Bepólyáltam és bevittem, nagyon alultáplált volt a kicsi, a kiérkező mentősök alig tudták megsaccolni a korát.


Lapunk információi szerint a környéken többször látták már Renátát, aki az ott élők szerint rendszeresen járt drogért az utcába. Úgy tudjuk, az asszony ellen nemcsak kiskorú veszélyeztetése, hanem kábítószer-birtoklás gyanúja miatt is eljárást indítottak. Információink szerint Árminka jól van, csak megfigyelés alatt tartják a kórházban, és a gyámügy dönti el, hogy ki viheti majd haza. Az sem elképzelhetetlen, hogy nevelőszülőkhöz kerül a kicsi.

A Délitemető utcában, ahol élnek, mindenki megdöbbent azon, amit Renáta tett. A szomszédoktól hamar megtudtuk, hogy a közelben lakik a nő édesanyja és annak élettársa is. Az asszony párja, Tibor nyitott ajtót a Lokál munkatársának, de hamar leszögezte: nem szeretnének nyilatkozni.


– Mi sem értjük! De bármiben számíthatott volna ránk Renáta – mondta lapunknak a férfi.

Renáta mindenkinek azt mondta, hogy a kisfia a legfontosabb az életében, és korábban büszkén jelentette be, hogy tíz évvel idősebb párja megkérte a kezét.

– Tényleg ilyet tett Renáta? Sejtettem, hogy nagy baj van, amikor megjelent három rendőrautó az utcában – mesélte az egyik szomszéd. – Egy szomszédtól úgy hallottam, a férfit is meghallgatták a rendőrök. Remélem, a baba jól van, mert csak az számít, hogy vele minden rendben legyen! – tette hozzá. Renáta közösségi  oldalát  elárasztották a gyűlölködő megjegyzések, senki sem értette, hogy hagyhatta magára a kisbabát. Volt azonban olyan is, aki szeretett volna segíteni, korábban felajánlotta, hogy utal az asszonynak pénzt, és segít neki munkát találni Ausztriában.

05 k-renata-es-arminka

Kapcsolódó Cikkek

 • Andy Vajna is gratulált az Oscar-díj jelölésért

  Andy Vajna is gratulált az Oscar-díj jelölésért

  Andy Vajna az elsők között volt, aki gratulált a Testről és lélekről című film készítőinek, miután kiderült az Oscar-díjat megítélő bizottság a legjobb öt külföldi film közé választotta Enyedi Ildikó művét.

 • Oscar 2018: Magyar film is a jelöltek között

  Oscar 2018: Magyar film is a jelöltek között

  Kihirdették a 90. Oscar-díj átadó jelöltjeit. Az esemény idén is különösen kedves lesz a magyar nézők számára, mivel Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjét is jelölték a legjobb idegennyelvű film kategóriájában.

 • Jennifer Lawrence lehet az év legrosszabb színésznője

  Jennifer Lawrence lehet az év legrosszabb színésznője

  Kihirdették a 2017-es év legpocsékabbnak tartott színészi alakításait “elismerő” Arany Málna-díj jelöltjeit. A nomináltak között olyan korábbi Oscar favoritok is helyet kaptak, mint Jennifer Lawrence, Anthony Hopkins és Susan Sarandon.