EUR: 308,27 Ft
CHF: 285,15 Ft
2016. október 22., szombat
Előd

Külföld

Üzemanyagot szállító teherautóval ütközött össze egy busz

/Fotó: EPA

Üzemanyagot szállító teherautóval ütközött össze vasárnap hajnalban egy autóbusz Afganisztán délkeleti részén, a balesetben legalább 38-an életüket vesztették, 28-an pedig megsérültek – közölték helyi tisztségviselők.

A szerencsétlenség a Kandahárt a fővárossal, Kabullal összekötő országúton történt Zábul tartományban. A tartálykocsi azonnal lángra lobbant, majd a tűz átterjedt a több mint 60 utast szállító buszra is.

Gulam Dzsiláni Farahi, Zábul tartomány rendőrfőnök-helyettese elmondta, hogy a hatóságok csupán hat holttestet tudtak azonosítani, a többi szénné égett. Hozzátette, hogy számos nő és gyerek van az áldozatok között. A teherautó sofőrje és kísérője azonnal meghalt. Egyelőre vizsgálják a baleset okát.

A Kabul és Kandahár közötti országút olyan területeken át vezet, ahol aktívak a szélsőséges lázadók, így sok sofőr a lehető legnagyobb sebességgel hajt, hogy elkerülje az esetleges rajtaütéseket.

A világ legveszélyesebb útjai közül néhány Afganisztánban található. Ezek gyakran rendkívül rossz állapotban vannak, s mindemellett a közlekedési szabályok betartását sem nagyon ellenőrzik az ázsiai országban.

Kapcsolódó Cikkek

  • Trump ismét korruptnak nevezte Hillary Clintont

    Trump ismét korruptnak nevezte Hillary Clintont

    Donald Trump egy pénteki kampányrendezvényen ismét ellenfelét, Hillary Clintont támadta, s azt hangoztatta: ha győz az elnökválasztáson, sok lehetősége lesz, hogy “utánanézzen Clintonnak”.

  • Nagy bajok a Mars expedíció körül!

    Nagy bajok a Mars expedíció körül!

    Megsemmisült az ExoMars orosz-európai űrexpedíció TGO űrszondájának Schiaparelli elnevezésű leszállóegysége, miután a Marsra történő leszállás folyamata során 2-4 kilométeres magasságból nekicsapódott a vörös bolygó felszínének – közölte az Európai Űrügynökség (ESA) egy NASA-műhold által készített felvételekre hivatkozva.